Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς 
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του την Ε’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με δασκάλα την κ. Πολυμένη Αγάπη.

Αξιοποιείται επιτέλους το εγκαταλελειμμένο παλιό αεροδρόμιο του Κιλκίς..

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που φωνάζαμε, διαμαρτυρόμασταν, βρίζαμε, που ξεπουλιόταν η Ελλάδα μας στους ξένους; Εμείς δεν ήμασταν αυτοί, που βλέπαμε τον πλούτο της πατρίδα μας να ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ για ελάχιστα ευρώ; Υπέδαφος, έδαφος, θάλασσες, ήλιος, νερά…; Όλα να μας τα πάρουν οι παμφάγες και αχόρταγες ύαινες. Ντόπιες και ξένες..

Αθώος ο γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την «κατάληψη» της πλατείας Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ
fpetalidis@ekdotiki.gr

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης τον γενικό γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τη χρήση της πλατείας Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων Ποντίων, στις 19 Μαΐου 2012.

Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς , όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο χορό για τα παιδιά του και όλα τα παιδιά της πόλης !! Οι εκπλήξεις όπως πάντα πολλές και το κέφι αστείρευτο !!  Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας !! Στο Κέντρο διασκέδασης Θέατρο, το Σάββατο στις 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30, με τιμή πρόσκλησης 6 Ευρώ!

«ΧρυS.O.S. – Αλήθειες και ψέμματα» στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Εκδήλωση για τα μεταλλεία με τίτλο «ΧρυS.O.S. – Αλήθειες και ψέμματα» πραγματοποιεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 7 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία.

Ομιλητές θα είναι, ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας Α.Π.Θ., Σαράντης Δημητριάδης και ο καθηγητής εδαφολογίας γεωπονικής σχολής Α.Π.Θ., Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θ` απαντήσουν στα ερωτήματα:

- Τι θέλουν και στην Ποντοκερασιά; Σε ποιες άλλες περιοχές του νομού έχουν βλέψεις;
- Τι γίνεται με το ουράνιο στην περιοχή;
- Τι θα γίνει με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ειδικά τώρα με την νέα ΚΑΠ;
- Τι γίνεται με το δικαστήριο;
- Τι μαθήματα μας δίνουν άλλες χώρες;
- Τι συμβαίνει στη Χαλκιδική και στη Θράκη;
- Ποιοι έχουν ψηφίσει ΕΝΑΝΤΙΑ σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη;
- Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς συνεχίζουμε;

Ημερίδα στο Κιλκίς με θέμα, "Τεχνικές Δικτύωσης & Συνεργατισμός για το μέλλον"

Οι Τεχνικές Δικτύωσης και ο Συνεργατισμός ήταν διάχυτες στην «ξέχειλη» από συμπολίτες αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς την 20η Φεβ 2013, με αντικείμενο την «Μεταφορά Τεχνολογίας Δικτύωσης για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά» 

Ανακαλείται το «ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ» που βρέθηκε σε υποκατάστημα της εταιρείας JUMBO

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, κατά τη διενέργεια ελέγχου μετά από καταγγελία, προέβη σε δειγματοληψία στο υποκατάστημα της εταιρείας JUMBO A.E.E. που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 12 και Ξάνθου στον Ταύρο.

«Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
ΚΑΛΕΙ

"Διενέργεια ελέγχων για τη διατροφική απάτη με το κρέας αλόγου"

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υπόθεση της διατροφικής απάτης κατά την οποία κρέας αλόγου χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή τροφίμων χωρίς την κατάλληλη επισήμανση, προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

«Φαινόμενα σήψης και εκφυλισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Κιλκις»

Υπογράφει η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  (οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στους ΟΤΑ ν. Ν. Κιλκίς)
"Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Κιλκίς καταγγέλλει δημόσια τον «δανεισμό-υπεξαίρεση», από το ταμείο του συλλόγου, 8.000€ από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης «Ενωμένοι Εργαζόμενοι». Για 6 μήνες και μάλιστα χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονταν στο Ταμείο του Συλλόγου.

‘’Eξόρυξη Χρυσού:Υπέρ και Κατά’’ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Θεσσαλονίκης

Οι ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ’’ Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: ‘’Eξόρυξη Χρυσού:Υπέρ και Κατά’’ την 1η Μαρτίου 2013 και ώρα έναρξης 4.00μ.μ, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολλάπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βας.Γεωργίου 1).

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας




Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σύσκεψη για το ΤΕΙ Κιλκίς στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Νέα σύσκεψη για το ζήτημα του παραρτήματος του ΤΕΙ Κιλκίς μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που προέκυψαν από το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Αν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο




Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γεν Νοσοκομείου Κιλκίς ομόφωνα καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη χρηματισμού και θεωρεί απερίφραστα το χρηματισμό ως κοινωνικό έγκλημα Ιδιαίτερα σήμερα, που η κοινωνία βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, σκέψεις για τέτοιου είδους παράνομες και αντικοινωνικές δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

20 και 29 ετών οι τσαντάκηδες των Σερρών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις περιπτώσεις αρπαγής τσαντών στην πόλη των Σερρών, που έλαβαν χώρα το πρώτο δίμηνο του 2013.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 29 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών.

Δώδεκα κλοπές σε τρεις μήνες έκαναν τρεις Αλβανοί

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δώδεκα περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2012.Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας 38, 39 και 40 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών. 

«Ημέρα Αγάπης» από τη Μητρόπολη Κιλκίς

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με την συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Κιλκίς θα διοργανώσει «Ημέρα Αγάπης» την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της με τις εξής δράσεις: 

Έκλεψαν καφέ αξίας 1150 ευρώ

Στις 25.02.2013 το βράδυ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας διότι νωρίτερα μαζί με άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν από κατάστημα τροφίμων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής συσκευασίες καφέ συνολικής αξίας (1.150) ευρώ περίπου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ · Μήνυμα των Ιταλών στις Βρυξέλλες και τη Μέρκελ – Basta! – Φτάνει πια με τη λιτότητα , την πρωτοκαθεδρία των αγορών και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, είπαν οι Ιταλοί·Συγκρατημένα… αισιόδοξος και ο Προβόπουλος – Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος ·ΠΑΣΟΚ- Συνταγματοποίηση του Μνημονίου θέλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Έντυπο Ε 1 – Ποιες παγίδες πρέπει να προσέξετε·Υπεγράφη η απόφαση από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση – Οι όροι για το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών·Αντώνης Σαμαράς – Ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας

Τοιαύτα τινά τεκταίνονται εν τω Δήμω… Θεσσαλονίκης

[Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 8 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει τη δέκατη τρίτη φιλοσοφική νυκτηγορία στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Κοσμοπολιτισμός ή πατριωτισμός: η παντομιμική φιλοσοφία του Διογένη του Κυνικού και η επικαιρότητά της».] 

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Το κείμενο:
Η ημερήσια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ, δημοσίευσε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 1932 στο πρωτοσέλιδό της ένα εκτενές κείμενο με τον τριπλό τίτλο: «H KATAΣΤΑΣΙΣ ΕΝ ΤΩ ΔΗΜΩ», «ΚΑΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ!», «Η Υπηρεσία καθαριότητος».

Σάρωσε τα μετάλλια ο ΓΑΣ Κιλκίς στο σχολικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Το σχολικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, το οποίο τελικά δεν ήταν ανωμάλου αφού έγινε στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς λόγω βροχόπτωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/2. Εκεί ο ΓΑΣΚ είχε εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων με τους αθλητές-τριές του. 

"Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν χαμόγελα"

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
"H μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συνέδρων που θα δώσουν το παρόν στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος, είναι η περίτρανη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του είναι εδώ. Γίνεται ,ακόμη μια φορά ,σαφές σε όλους ότι οι άνθρωποι που στήριζαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχουν προσδοκίες και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου. 

Πετυχημένη παρουσία του ΓΑΣ Κιλκίς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Την Κυριακή 24/2 διεξήχθη στην Πηγή Τρικάλων το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος σε μια ιδανική διαδρομή για την διοργάνωση. Ευτύχημα ήταν οι συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που οδήγησαν μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ στο “κόψιμο” μιας κατηγορίας. Ο καιρός ευνόησε την προσπάθεια των αθλητών, που στο σύνολο τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.