Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οι Locomondo στο Θέατρο Λόφου απ` τη Δόξα Χέρσου!

Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος "Δόξα Χέρσου" κάνει την έκπληξη και διοργανώνει συναυλία με τους Locomondo, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς. Είσοδος: 15 ευρώ. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (Από την Τρίτη 30 Αυγούστου):
Κατάστημα "Superbaby" - 21ης Ιουνίου 165 - Κιλκίς.
Cafe Bar "Public" - 25ης Μαρτίου - Κιλκίς.
Bar "Space Monkeyz" - Κιλκίς.
Synora Fm - Κεντρική Πλατεία Πολυκάστρου.

Xορός στα Κάτω Θεοδωράκια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Θεοδωρακίων διοργανώνει χορό στο χωριό το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακή μουσική και πολλές εκπλήξεις. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι: Φόρης Απατσίδης, Αντωνιάδης Ιωάννης, Αμοιρίδης Γρ., Παυλίδης Χρήστος, Κική Σαββίδου, κ.α.

Εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά, με την ευθύνη έμπειρων και καταξιωμένων δασκάλων, είναι:

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας συνεδριάζει την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ». Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς

Τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ανανεωμένο πρόγραμμα της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς φροντίζει την τρέχουσα εβδομάδα η δημοτική αρχή Κιλκίς, ενόψει της φετινής διοργάνωσης που θα ξεκινήσει όπως είθισται, την πρώτη Τετάρτη του Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες, ήτοι από 7 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011.

Περί καβουριών στην πόλη του Κιλκίς


Αποσύρθηκε βούτυρο απ` τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Μετά τα LIDL ήρθε η σειρά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκε απ` την ίδια την επιχείρηση παρτίδα αγελαδινού βούτυρου, στην οποία ανιχνεύτηκε σαλμονέλα. Το προϊόν κυκλοφορούσε με την επωνυμία "Παραδοσιακό φρέσκο αγελαδινό βούτυρο CRF".
Καλά όλα αυτά, όμως το θέμα είναι να γίνεται η ανίχνευση πριν αγοράσουμε τα προιόντα και τα καταναλώσουμε. Έτσι δεν είναι κύριοι του οργανισμού με το ...εξωτικό όνομα ΕΦΕΤ; 

Κι αυτοί, στις μεγάλες εφορίες ...καααάθονται!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέβασε στο Διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, οι 34 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, που εισπράττουν το 70% των εσόδων του Δημοσίου, απέδωσαν σχεδόν μηδενικό έργο. Συγκεκριμένα, οι 12 μεγαλύτερες δεν έκαναν έλεγχο σε καμιά υπόθεση, σε 28 κάθε υπάλληλος πραγματοποίησε κάτω από έναν έλεγχο και στις υπόλοιπες 6 κάτω από 1,82 ελέγχους.
Τελικά, οι μόνες εφορίες που παράγουν ένα κάποιο έργο είναι οι "μικρές", όπως αυτή του νομού μας; Μονάχα αυτές ελέγχουν; Εμ, τότε πως θα παταχθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, κύριοι κυβερνώντες μας;

Πότε θα δέχεται δημότες ο Θ. Λαπόρδας

Από 1η Σεπτεμβρίου αλλάζουν οι μέρες και οι ώρες που ο δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, θα δέχεται τους δημότες στις δημοτικές ενότητες. Το νέο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στοιχεία-σοκ για το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων

Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος μέσω του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων προκαλούν στη κυριολεξία σοκ! Ιδού ορισμένα απ` αυτά:
-Το 21,8% των επιχειρήσεων θεωρείται πολύ πιθανό να βάλουν "λουκέτο" το προσεχές διάστημα.
-Για μια πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν επτά απολύσεις.
-Αναμένεται να κλείσουν 100.000 επιχειρήσεις ως το τέλος του τρέχοντος έτους και 183.000 το επόμενο 12μηνο
-373.000 επιχειρήσεις φοβούνται ότι μπορεί να βάλουν κάποια στιγμή "λουκέτο"
-Υπάρχει κίνδυνος απώλειας 250.000 θέσεων εργασίας!
Ψηφίστε κι άλλα μνημόνια, ρεεεεε!

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του Π. Μαραγκού, απ` τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Οι πρόγονοί μας ήταν σοφοί. Ανακάλυψαν την τυπογραφία, αλλά δεν έβγαλαν εφημερίδες. Ανακάλυψαν την πυρίτιδα, αλλά την χρησιμοποίησαν μόνο για πυροτεχνήματα. Ανακάλυψαν την πυξίδα, αλλά απέφυγαν να την χρησιμοποιήσουν για να ανακαλύψουν την Αμερική.

Εξυπηρέτηση μεν, φακέλωμα δε;

H κυβέρνηση ελπίζει ότι μέσα σε δυο χρόνια θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης", μέσω του οποίου θα μπορεί κάθε πολίτης νάχει πρόσβαση σ` όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό θα γίνεται μέσω ενός κεντρικού portal, στο οποίο θα πιστοποιείται μια φορά ο πολίτης.
Εξ` άλλου, η Αστυνομική Ταυτότητα θ` αντικατασταθεί απ` την "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ",  στην οποία θ` αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός ταυτότητας, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου κ.α. Με τη νέα αυτή κάρτα θα έχουμε τις συναλλαγές μας σε κάθε υπηρεσία, ενώ θα λειτουργεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
'Ολα αυτά σημαίνουν καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά μήπως και καλύτερο "φακέλωμα"; 

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις  13:00 μ.μ.,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198,  Θεσσαλονίκη)   με θέματα ημερήσιας διάταξης: