Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Λιγότερα τα εξεταζόμενα μαθήματα των μαθητών/-τριών του ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2018 – 2019

Μειώνεται ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου από το σχολικό έτος 2018 – 2019 έτσι όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται και αναλυτικοί πίνακες με τα χαρακτηριζόμενα ως «γραπτώς εξεταζόμενα» και «μη εξεταζόμενα» μαθήματα κατά τις τελικές γραπτές Προαγωγικές, Απολυτήριες και Πτυχιακές εξετάσεις. 

Ξέρεις να οδηγάς αυθεντικό 4Χ4;

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Ξέρεις τις off-road δυνατότητες του αμαξιού σου, φοράς τα σωστά λάστιχα και έχεις τον σωστό εξοπλισμό, ή οδηγάς τζιπάκι όπως νά ΄ναι και ρισκάρεις να το «σπάσεις»; Δες τώρα τους 5 κανόνες του 4x4.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (23/10/2018)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέδρασε από το Σιδηρόκαστρο ο Αλέξανδρος, αφού επικράτησε επί του τοπικού Εθνικού με σκορ 0-3. 

Όλοι εκεί: Αλέξανδρος Κιλκίς vs Αναγέννηση Πλαγιάς

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 η αντρική ομάδα της Ακαδημίας αντιμετωπίζει εντός έδρας στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς στις 16.00 την Αναγέννηση Πλαγιάς για το θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς στην ημιτελική φάση.

2ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, διοργανώνει το «2ο Διεθνές Συνέδριο για την ετυμολογία της ελληνικής: ελληνική και βαλκανική ετυμολογία» στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2018, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α), στη Θεσσαλονίκη.

Ενημερωτική διάλεξη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας

Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε χθες (22 Οκτωβρίου 2018) το πρωί σε αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας.

Η συμφωνική κωμωδία "Πάμε Ορχήστρα" ταξιδεύει στο Κιλκίς, Σέρρες και Πολύγυρο

Το άκρως επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πάμε Ορχήστρα!" της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., παρακολούθησαν πέρυσι χιλιάδες μαθητών από κάθε γωνιά της πόλης και όχι μόνο.

Ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’ που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο επισημαίνεται ως Ελαιόλαδο, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ανακοινώθηκε η αντίπαλος της δικής μας Άννας Τσομπάνη στο Καζακστάν

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Για τον αγώνα της Άννας Τσομπάνη στο Καζακστάν, στις 18 Νοέμβριου, για την διεκδίκηση της παγκόσμιας ζώνης της IBUKyodokyokushin, δόθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την αντίπαλό της.

Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα παρακάτω, που αφορούν σε οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Χατζησάββας: "Σαπίζουν στα χωράφια οι παραγωγές των Ελλήνων αγροτών

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα με θέμα «Δεν λειτουργούν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, σαπίζουν στα χωράφια οι παραγωγές των Ελλήνων αγροτών»
Τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στην Ορεστιάδα, στις Σέρρες, στο Πλατύ Ημαθίας, αυτή την χρονική περίοδο έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. 

Απάντηση από την ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης σε άρθρο της Γνώμης

Η απάντηση από την ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης στο άρθρο "Γιατί οφείλει ένας νέος να ασχοληθεί με τα κοινά;"
Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης ( www.idomeni.gr) όπως είναι γνωστό, αρθρογραφεί για θέματα συνυφασμένα με την Ειδομένη. Εν τούτοις οι δράσεις μας επεκτάθηκαν σε επίπεδα προτάσεων για την βελτίωση ποιότητας ζωής των κάτοικων και των συνδημοτών μας, δίνοντας έμφαση στον παράγοντα συνάνθρωπος.

H Κλινική «ΓΕΝΕΣΙΣ» ήρθε…ΚΙΛΚΙΣ (Video, φωτογραφίες)


Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Κιλκίς "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"
Ομάδα της Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ» επισκέφτηκε το Σάββατο 6 Οκτώβρη 2018 την πόλη του Κιλκίς, όπου πραγματοποίησε εκδήλωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενόψει του μήνα Οκτώβρη ο οποίος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας κατά του καρκίνου του μαστού.

Ξεκίνησε στο δήμο Κιλκίς η δωρεάν επιμόρφωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου άπλωσε τα εκπαιδευτικά του πανιά και στην πόλη μας όπου σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς υλοποιεί δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα στις θεματικές ενότητες της ψυχολογίας, της συμβουλευτικής και της προπονητικής ζωής. 

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ''

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ'' την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Λεωνίδας Αγγέλου με το επιτελείο του στο Ράντσο Κιλκίς


Γενική συνέλευση του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού

Ανακοίνωση Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού προσκαλεί τα Μέλη του όπως ορίζει το καταστατικό του στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από τις 17:00 μμ έως και τις 19:00 μμ στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αθήνα: Παρουσίαση του βιβλίου "Το Αρμενικό Ζήτημα στον 19ο αιώνα μέσα από τον Ελληνικό Τύπο"

Η εκπαιδευτική πραγματικότητα στη Νότια Ρωσία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης 
Δάσκαλος 
Το διάστημα 23 με 27 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπείες από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν σχολεία της Νότιας Ρωσίας στο πλαίσιο προγράμματος αδελφοποίησης και υπογραφής πρωτοκόλλων συνεργασίας. 

Διακοπές υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:

Σούλης: "Ελπίζω να συνετιστούν άμεσα οι δράστες"

Υπογράφει ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης
Υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς
"Κρατώντας την κομματική μου ταυτότητα, έδωσα πριν ενάμιση μήνα το αυτοδιοικητικό μου στίγμα, δηλώνοντας υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Κιλκίς. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του Μονάχου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει στον πυρήνα της τουριστικής της προβολής το βουνό των Θεών. Με τον τίτλο «Όλυμπος…το βουνό των Θεών!» προβάλλει αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Maritim», στο κέντρο του Μονάχου και στο γερμανικό κοινό, τον Όλυμπο ως ιδανικό προορισμό για την άσκηση δραστηριοτήτων.

Ερώτηση Γεωργαντά για καταγγελία περί βιαιοπραγίας του Διοικητή σε βάρος εργαζομένης του νοσοκομείου

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς προς τον Υπουργό Υγείας για καταγγελία περί βιαιοπραγίας του Διοικητή σε βάρος εργαζομένης του νοσοκομείου.

Δείτε Video από την 22η Γιορτή Κάστανου Γρίβας Παιονίας


Η 22η Γιορτή Κάστανου Γρίβας Παιονίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί από καρδιάς...

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
"Πόσο ευλογημένη μπορεί να νοιώθει η Τέχνη όταν οι φίλοι της στέκονται στο πλευρό της και τη στηρίζουν όχι μόνο με την παρουσία τους αλλά και τις δεξιότητες τους;

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Οκτωβρίου

Ημέρα ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία είναι η Κυριακή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.

Άλλη μια διάκριση για την κινηματογραφική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Ανακοίνωση 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Η κινηματογραφική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, έχει μια ιστορία διακρίσεων τόσο σε Πανελλήνιους όσο και σε Διεθνείς διαγωνισμούς μαθητικών ταινιών. Την περσινή σχολική χρονιά διακρίθηκε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema... Διάβασες;» με την ταινία «Οι Πιτσιρίκοι», η οποία και ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 άλλες μαθητικές δημιουργίες. 

Στο Ίσωμα για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δ. Κυριακίδης


Δελτίο τύπου υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 παρέστη στην εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ίσωμα Κιλκίς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ισώματος «Καπετάν Ράμναλης».