Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

"Να ανακαλέσει η να παραιτηθεί ο κ. Φίλης"

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που συγκλήθηκε στην Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, έχοντας υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη, που, επαναλαμβάνοντας το περιεχόμενο προγενέστερου άρθρου του στην εφημερίδα στην οποία ασκούσε χρέη διευθυντή,

Τι λέει το Επιμελητήριο Κιλκίς για τις δηλώσεις Φϊλη

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η κρίσιμη κατάσταση της χώρας σε όλους τους τομείς δεν επιτρέπει την πολυτέλεια εσωτερικών κλυδωνισμών από εσωτερικές αιτίες. Μας αρκεί η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να βρει κοινούς τρόπους και στόχους στα καίρια ζητήματα πραγματικής επιβίωσης.

Διαδικασία μετεγγραφών μαθητών από και προς ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
«Η αποστολή του ατομικού δελτίου του μαθητή/τριας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα σχετικά υπηρεσιακά σημειώματα που έχουν ανταλλάξει οι Διευθυντές των σχολείων και την αίτηση μετεγγραφής του γονέα.

Σεμινάριο Ιστορίας με θέμα «Από την Απελευθέρωση (Οκτώβριος 1944) στα Δεκεμβριανά»

….με τη Βασιλική Λάζου
- Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 7.15 μ.μ. – 9 μ.μ.: «Από την Απελευθέρωση (Οκτώβριος 1944) στα Δεκεμβριανά»
- Το Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας, γίνεται στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς.
- Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη, 7.15 μ.μ. – 9 μ.μ.«Έπαυλη Δροσίνη»-Βιβλιοθήκη Δήμου, Oδός Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού….

Αστυνομικός απολογισμός στην Οδική Ασφάλεια για τον Οκτώβριο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Οκτώβριο

Κατά τη διάρκεια του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2015, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -695- άτομα και ειδικότερα:

Θα σας γίνουν τα μάτια "γαρίδες", αν φάτε αυτές τις γαρίδες

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση σνακ Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση σνακ «κράκερς γαρίδας», Ολλανδικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Τέλος στις ποινικές δίωξεις για χρέη στο δημόσιο έως 100.000€ το χρόνο

Χιλιάδες υποθέσεις οφειλετών του Δημοσίου από 100.000 ευρώ και κάτω που βρίσκονταν στα δικαστήρια μπαίνουν στο αρχείο ή παύει η ποινική δίωξη σε βάρος τους με τον νέο ποινολόγιο του φορολογικού νόμου (Ν. 4337/2015 -ΦΕΚ Α΄ 129/17-10-15).

Η θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση με τίτλο:
«Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ,
από την Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Ωραιοκάστρου,
την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
και ώρα 20:30,
στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθνικής Αμύνης 1).

Χατζησάββας: "Οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελούνται από Ποντίους και Πρόσφυγες από τις προδομένες και αλύτρωτες πατρίδες"

Δήλωση Χ. Χατζησάββα
Βουλευτή Χ.Α. ν. Κιλκίς
«Καλώ τους πατριώτες μου να μην επιτρέψουν στα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία να πλησιάσουν στον ποντιακό κόσμο», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως «αν οι πολίτες μπουν στο διαδίκτυο, θα δουν πολλούς που εμφανίζονται δήθεν ως εκπρόσωποι σωματείων να υμνούν τη Χρυσή Αυγή».

Κιλκίς: Γραφείο Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ)

Το Κιλκίς επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του φορέα κ. Θωμά Αλγιανάκογλου και τον τεχνικό σύμβουλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μολδαβό κ. Αρτούρ Μουντενάου.

Έχασε ο Εύαθλος Πολυκάστρου από τον Πρωτέα Γρεβενών με 73-59

Λευτέρης Τσελέκης
Σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄εθνικής ο ΕΥΑΘΛΟΣ δυστυχώς αδίκησε τον εαυτό του χάνοντας από τον ΠΡΩΤΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ με σκορ 73-59 παρότι από το 1ο έως και το τελευταίο λεπτό οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ.

Προσοχή: Κακόβουλο λογισμικό, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και «παγιδεύει» κινητά

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίσθηκε ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας με ειδικού τύπου λειτουργικό. Το λογισμικό της ιστοσελίδας αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα εργαλεία, που εμφανίστηκε στην ελεύθερη αγορά με χαμηλό κόστος, εύχρηστη γραφική διεπαφή χρήστη και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμη εφαρμογή.

ΑΙΑΣ Κιλκίς: Ένα παιχνίδι βόλεϊ με δυο "νικητές"

Ένα παιχνίδι βόλεϊ με δυο «νικητές» παρακολουθήσαμε το Σάββατο που μας πέρασε στο Νέο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας! Οι Κορασίδες της Κιλκισιώτικης ομάδας (Α.Σ.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ) αντιμετώπισαν αξιόλογα την αντίστοιχη Κατερινιώτικη ομάδα (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές!

Την καταδίκασαν στην Θεσσαλονίκη και την συνέλαβαν στο κιλκίς

Συνελήφθη χθες (08-11-2015) το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 52χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος της 3 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης,

Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υιοθεσίας Αρχαίων Θεάτρων

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διά του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και την Κίνηση Πολιτών Διάζωμα πιστοποιημένες ενημερωτικές δράσεις Υιοθεσίας Αρχαίων Θεάτρων - μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα (Φ.13.1/151278/Δ2/28-09-2015/Υ.Π.ΠΕ.Θ./Διεύθυνση Σπουδών) με σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου πήγε στην πηγή, αλλά...

Τα πήγε καλά, (Εθνικός) έφτασε στην πηγή αλλά δυστυχώς η στάμνα τρύπησε στο τέλος και χύθηκε το νερό ή καλύτερα αν προτιμάτε αλλιώς έφαγε τον γάϊδαρο αλλά έμεινε η ουρά η οποία ως απεδείχθη ήταν μακριά.

"Να παραιτηθεί ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης"

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Ανακοίνωση ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε.
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι STAR έκανε λόγο «για αιματηρή εθνοκάθαρση των Ποντίων, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα η γενοκτονία «με την αυστηρή επιστημονική έννοια».

Κραχ στα Ταμεία! Στις 330.000 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης!

Πρωτοφανής για Χώρα της Ε.Ε. συσσώρευση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αφού οι αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες, επικουρικές, μερισματικές) έφτασαν τις 330.000 και οι αιτήσεις για εφάπαξ τις 61.000, με την Κυβέρνηση να αναζητά 4,5 δις € περίπου, προκειμένου να τις καλύψει!

Αφιερωμένο εξαιρετικά...