Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

3ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στο Μονόλοφο Θεσσαλονίκης


Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Μονολόφου σας προσκαλεί από Πέμπτη 19 Μαΐου έως Σάββατο 21 Μαΐου στο "3ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης" στο Μονόλοφο Θεσσαλονίκης.

Αναγκαίες οι επισκευές στο δημοτικό γήπεδο Παντελεήμονα "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ"

Την άμεση ανάγκη για εργασίες επισκευής και συντήρησης των αποδυτηρίων του γηπέδου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όσον τα χρησιμοποιούν επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με επιστολή του στις αρμόδιες αρχές. 

Προσοχή το επόμενο διήμερο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης το επόμενο διήμερο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλία Γιώργου Πασχαλίδη στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Τον γνωστό Έλληνα ερευνητή και συγγραφέα Γιώργο Πασχαλίδη, θα φιλοξενήσει το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. Η ομιλία του, με θέμα "Γνωρίζω τον εαυτό μου, τους συνανθρώπους μου και το περιβάλλον μέσα από το μοντέλο των τριών τύπων Πασχαλίδη", θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. (Μητροπόλεως 11) στις 6:30 το απόγευμα.

Πετυχημένο ταξίδι της ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Μοναδικές εμπειρίες έζησαν όλοι οι συμμετέχοντες στο ποδοσφαιρικό ταξίδι της Ακαδημίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σε Ξάνθη και Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου. Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη της Ακαδημίας μας σε διάστημα ενός μόνο μήνα στις ακριτικές πόλεις και αποδεικνύει τις σχέσεις εκτίμησης της Ακαδημίας μας με τους δυο Συλλόγους.

Καλοκαιρινές δράσεις στο Ράντσο Κιλκίς

Μέτριας δυσκολίας τα θέματα των Αρχαίων και των Μαθηματικών στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Σήμερα 18/5/2016 οι μαθητές του Θετικού και Θεωρητικού προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και στα Αρχαία αντίστοιχα.

Τσάκωσαν γιατρό σε νοσοκομείο της Θράκης για φακελάκι 500 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (17-05-2016), γιατρός – ωτορινολαρυγγολόγος δημόσιου Νοσοκομείου της Θράκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και απόπειρα εκβίασης.

Ο ευνουχισμός ως ντετερμινισμός στην ιστορία της προπατορικότητας: Καίτη Στεφανάκη, ''Ένα καμάρι σε εικόνες δέκα'' [από το ΟΖΑ ΡΟΖ. Εντευκτήριο 2015]

Του Φώτη Μισόπουλου
   ''Ένα καμάρι σε εικόνες δέκα'' [1], είναι το τελευταίο μικρό πεζό στη συλλογή της Καίτης Στεφανάκη, ''Όζα ροζ''. Με κάνει να σκεφτώ, μ' έναν τρόπο παραπληρωματικό, -κατά βάθος ''αιρετικό'' και ιδιότυπο, για το ''γίγνεσθαι- θήλυ''- κι αυτό ως μετα-αναγνώσεις άλλων, αρχίζοντας με την ''ποιητική'' παρότρυνση κάποιας ''νερομαντείας''- κατ' αρχάς- του Auden, μέχρι την ερωτική βία που υφίσταται το κυρίως πρόσωπο στο έργο, που είναι γυναίκα- σ' ένα σπίτι στην Κηφισιά:

4ήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στην Άνδρο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο «Κριεζής» προγραμματίζουν 4ήμερη εξόρμηση στην Άνδρο στις 18 – 19 – 20 – 21 Ιουνίου 2016 για αναψυχή, πεζοπορία στα ευρωπαϊκά μονοπάτια και επίσκεψη στα αξιοθέατα του νησιού.

Μουσική παράσταση με θέμα «Η ζωή και το έργο του Μάνου Χατζηδάκι»

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 η Χορωδία και Ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, στο γεμάτο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς, πραγματοποίησε τη μουσική παράσταση με θέμα «Η ζωή και το έργο του Μάνου Χατζηδάκι». 

Τι λέει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη φημολογία περί απεργίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Τις τελευταίες μέρες, από διάφορα πολιτικά και μιντιακά κέντρα, συντηρείται μια φιλολογία για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Διπλασιασμό του χρόνου επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο μαστού δίνουν οι νέες θεραπείες

Σχεδόν το 100% των γυναικών με καρκίνο του μαστού αναμένεται να ζει τουλάχιστο για μία δεκαετία στην επόμενη εικοσαετία, χάρις στην έγκαιρη διάγνωση και αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής και των νέων μεθόδων θεραπείας.

Νηρέας Κιλκίς: Βιωματικά εργαστήρια σε γονείς με θέμα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς

Το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των Δημοτικών Σχολείων Παλιού Αγιονερίου και Μαυρονερίου υλοποίησε δίωρο βιωματικό εργαστήριο στους γονείς των σχολείων με θέμα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς.

Επιμελητήριο Κιλκίς: Ομιλία για τη διαχείριση των «Κόκκινων Δανείων»


Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Δευτέρα 23 Μαίου 2016 και ώρα 18.30 στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Στενημάχου 2, με ομιλητή τον Dr. Λιακόπουλο Ευστάθιο, διακεκριμένο σύμβουλο επιχειρήσεων, σε μια ομιλία με βασικό άξονα τη διαχείριση των «Κόκκινων Δανείων».

Ο Άθλος Κιλκίς στο 4ο Kilkis Trail Running

Ανακοίνωση Άθλου Κιλκίς
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 διεξήχθη στον λόφο του Αγίου Γεωργίου το 4ο Kilkis Trail Running με μεγάλη επιτυχία. Το παρών για άλλη μια φορά έδωσε ο Α.Σ.ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στους αγώνες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς.

Τάδε έφη Σούλης Καζαντζίδης για τον αγωγό ΤΑΡ

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Ο Πολιτευτής Ν. Κιλκίς Αναστάσιος Καζαντζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ:

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το θέμα της Ειδομένης ζητά αύριο ο Τζιτζικώστας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα με την κατάθεση αναφοράς – καταγγελίας κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις, που διαπράττονται στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών και στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης ζητά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Νεο περιστατικό στην Ειδομένη

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης της Ιστοσελίδα Ειδομένης
Πριν από πέντε ημέρες τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Ειδομένης με επιστολή είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη λόγω της ανεξέλεγκτης περιφοράς μεταναστών και προσφύγων εντός του οικισμού. 

Πρόγραμμα ''Ελευθερίων 2016'' Δήμου Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ''Ελευθερίων 2016'' που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εορτασμού της 103ης επετείου από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς
Το πρόγραμμα των ''Ελευθερίων 2016'' αναλυτικά:

"Κράτος Εξαρχείων – Κράτος Ειδομένης"

Δελτίο τύπου Εθνικής Ενότητας - ΛΑ.Ο.Σ.
Η κυβέρνηση της διαλυτικής αριστεράς συνεχίζει τον κατακερματισμό της χώρας, με την ίδρυση και άλλων ανεξαρτήτων και ανέλεγκτων κρατιδίων.

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα για να σταματήσει το… χάος που επικρατεί στην Ειδομένη

Πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες, προκειμένου να σταματήσει το… χάος που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη προανήγγειλε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

19 Μαΐου 1919 - Η Γενοκτονία των Ποντίων - Οι ψυχές μας μαζί σας


19 Μαΐου 1919
Η Γενοκτονία των Ποντίων
Οι ψυχές μας μαζί σας

Ξεχώρισε μία ακόμη αθλήτρια του Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την Δευτέρα 16 Μαΐου στα Γιαννιτσά συμμετείχαν αθλήτριες για προπόνηση/προετοιμασία για το Τουρνουά Kids Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 27-28-29 Μαΐου.