Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Δ. Μπαβέλης: Γιάννη Αλίρη σ' ευχαριστώ δημόσια και από καρδιάς

Υπογράφει ο Δημήτρης Μπαβέλης
Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω, δημόσια και από καρδιάς τον συνοδοιπόρο στην τοπική αυτοδιοίκηση, κ. Γιάννη Αλίρη, ο οποίος αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποσυρθεί από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας πριν από τη λήψη της θητείας της θεσμοθετημένης δημοτικής περιόδου.

Μιας ώρας νωχέλεια*


Του Φώτη Μισόπουλου
Σ' ένα βασίλειο στην ακτή
Vladimir Nabokov, Lolita [1]
Στοχάσου τον Φληβά, που ήταν 
κάποτε όμορφος και αψηλός σαν εσένα
Tomas Elliot, Η Έρημη Χώρα [2]

Πασχαλινό Αυγοτσούγκρισμα “Ακριτών” - 35 Χρόνια


Μέλη του Δ.Σ. των “Ακριτών” και μέλη του χορευτικού στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.
Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Ήταν Ιανουάριος του 1987 όταν ξεκινούσε η 3η δεκαετία ζωής και δράσης του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων οι “Ακρίτες”.

Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Freskon 2022: Ποιότητα και συνεργατικότητα «όπλα» στην αντιμετώπιση της κρίσης

Η ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων μας και της συνεργατικότητας είναι ένας διττός στόχος που πρέπει να πετύχουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας την έκθεση Freskon 2022, στη Θεσσαλονίκη.

"Τα συγχαρητήρια μας Κωνσταντίνε Μιχαηλίδη"

"Με μεγάλη χαρά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη του Μιχαήλ και της Φωτεινής, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξειδίκευσή του σε μια νόσο που απασχολεί επιστήμονες και ασθενείς στις μέρες μας, τον Σακχαρώδη Διαβήτη".

Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο Μ.Ε. στο Κιλκίς - 12/5/2022

Φροντιστήριο Μ.Ε. στο Κιλκίς αναζητά καθηγητές με τις ακόκουθες ειδικότητες:
1) Μαθηματικός
2) Χημικός
3) Πληροφορικός (Α.Ε.Π.Π.)
Για ραντεβού καλέστε: 2341400345 - 6943136389

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών-τριών

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών – τριών στις 12 Μαϊου, γενέθλια ημέρα της Φλόρενς Νάιτινγκέιλ, πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο και κοινωνική προσφορά.

Προδημοσίευση του Υπομέτρου 14.1 «Καλή Μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένων εκτροφών»

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και την ανάγκη για αύξηση του επιπέδου ευζωίας των παραγωγικών ζώων, εξέδωσε σήμερα προδημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπομέτρου 14.1 «Καλή Μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένων εκτροφών»του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α).

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 104ης Επετείου της Μάχης του Σκρά

Κορωνοϊός (12/5/2022): 4.782 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 18 θάνατοι και 180 διασωληνωμένο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.782. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.380.594 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 486 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 127.880(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ανακοίνωση για την ενεργητική επιτήρηση των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας μετά την εμβολιαστική εκστρατεία της άνοιξης 2022

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την ενεργητική επιτήρηση των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας μετά την εμβολιαστική εκστρατεία της άνοιξης 2022:

Στοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου από την Π.Ε. Κιλκίς

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και, όπως δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, «οι εργασίες για την ασφάλεια του οδικού δικτύου αποτελούν προτεραιότητα, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νομού».

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο η έκθεση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Ανοίγει τις πύλες της στις 11 το πρωί του Σαββάτου η eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2022 – ECDM Expo, η οποία πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 12/5/2022, 03:45 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν προχθές (10 Μαΐου 2022) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Εξαιρετική η οινοποιητική χρονιά του 2021 για τους οίνους ΠΟΠ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

Εξαιρετική ήταν η οινοποιητική χρονιά του 2021 για τα κρασιά της Γουμένισσας που ανήκουν στην κατηγορία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας οργανοληπτικού ελέγχου/ κατάταξης οίνων ΠΟΠ Γουμένισσα για το 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μικρό Κτήμα Τίτου των Τσακτσαρλή – Γεροβασιλείου, στην καταπληκτική τοποθεσία Μεγάλο ποτάμι Γουμένισσας.

Ανδρέας Βεργίδης: «Η γνώση της Ιστορίας είναι δύναμη»

Στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ιστορικού ενδιαφέροντος "Μνήμης Λίθοι" ξεναγήθηκε από τον εμπνευστή και δημιουργό της, τον Κιλκισιώτη Γιάννη Σιταρίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022- Για πρώτη φορά καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε 4 μήνες

Δελτίο τύπου Υπουγείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και για πρώτη φορά παραγωγοί αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» - Άνοιξε η πλατφόρμα του voucher για εκπαιδευτικούς

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ». Ο νέος κύκλος απευθύνεται σε: α) εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και β) οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (12/5/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 2Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. Θέσης 10012)
2. Επιλεγείσα Γ.Δ.Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΟΜΑΔΑ: Β16)
3. 1Γ/2022: Πίνακας αποκλειομένων υποψηφίων
4. 6ΔΣ/2021: Προσωρινοί Πίνακες Επιλέξιμων Υποψηφίων & Αποκλειομένων
5. Αναμορφωμένοι πίνακες μετά από ενστάσεις επιπέδου ΓΔ του Υπ. Υγείας
6. Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων επιπέδου ΓΔ του Υπ. Υγείας
7. 4Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10007)
8. 3E/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (ΚΘ 10003 10004 10005 10006 10007)
9. 1ΕΑ,2ΕΑ,3ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ/2022: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων

Συμμετοχή 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς σε Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα

Το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε στη Μαθητική Διαδικτυακή Διημερίδα που διοργάνωσε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Πρωταθλητής της κατηγορίας των παγκορασίδων του Α ομίλου 2021-2022 ο ΑΙΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική της κατηγορίας των παγκορασίδων του Α ομίλου όπου πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αναδείχθηκε ο Α.Σ ΑΙΑΣ Κιλκίς.

Γ. Φραγγίδης: Απούλητα χιλιάδες αμνοερίφια στην Αν. Μακεδονία– Θράκη και οικονομική καταστροφή καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι

Ερώτηση κατέθεσαν ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Μ. Μπαράν, Α. Πουλάς, Χ. Κεφαλίδου και Ι. Αχμέτ, προς τους Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, για το καταστροφικό πλήγμα που δέχθηκαν οι κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας και της Θράκης λόγω των χιλιάδων αμνοεριφίων που έμειναν απούλητα, ως συνέπεια των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης, της έλλειψης μέτρων ελέγχου των ελληνοποιήσεων των ζώων και της αθέτησης των συμφωνιών που προηγήθηκαν με τους εμπόρους πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πρωτιές για τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς στους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας

Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς συμμετείχε στον 5ο αγώνα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Μαΐου, με πολλές συμμετοχές και μια όμορφη διοργάνωση. Οι επιτυχίες των αθλητών του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς:

Επίσκεψη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς, σε σχολεία της πόλης

Δελτίο τύπου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο Κηπουρίδη Αλκιβιάδη και τον Αναπληρωτή Ταμία Κετικίδη Γεώργιο, μετέβη την 11-05-2022 σε Λύκεια του ν. Κιλκίς όπου και παραδόθηκαν στον Υποδιευθυντή 1ου Γ.Ε.Λ. Κιλκίς κ. Κακουλίδη Παντελή, στον Διευθυντή του 1ο Ε.Π.Α.Λ. Κιλκίς κ. Καστανά Γεώργιο και στην Διευθύντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. Κιλκίς κα. Ρώσσιου Αικατερίνη, το βιβλίο οδηγό σπουδών, "ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ", το οποίο περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις σχολές και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Το εν λόγω βιβλίο θα έχουν την δυνατότητα να το δανειστούν από την βιβλιοθήκη του σχολείου τους ώστε να ενημερωθούν κατάλληλα πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Η Ρία Τσίγα, Social Media and Digital Marketing Specialist, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη


Η νεαρά κυρία Ρία Τσίγα μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη
Mε καταγωγή και οικογενειακά ερείσματα από την γραφική Άρτα και μοναδική Κρήτη (Άγιο Νικόλαο). Με σπουδές και ενασχόληση πάνω στο μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την φωτογραφία και με μια ρεαλιστική ματιά για το παρόν και το μέλλον... Μια κυρία αμερικανικών -και γιατί όχι οσκαρικών προδιαγραφών- σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social Media και Digital Marketing Specialist and more, much more... πολυάσχολη και πολυτάλαντη, η φίλη Ρία! Για να δούμε τι μας είπε... Από τις τελευταίες μας συνεντεύξεις πριν το διάλλειμα του Καλοκαιριού του 22. Προχωράμε.

(Video) Πρόβες μαθητών για τη θεατρική διασκευή του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη

Πρόβες μαθητών για τη θεατρική διασκευή του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη. Τρίτο Γυμνάσιο Κιλκίς, Τετάρτη 11 Μαϊου 2022.

Εργασίες συντήρησης σε δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες καθαρισμού φρεατίων και συντήρησης
οχετών επί της Εθνικής Οδού 2 (Θεσσαλονίκης- όρια νομού) επί της οδού Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Επίσκεψη Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς στη φωτογραφική έκθεση "Μνήμης λίθοι"

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Ονόματα, χρονολογίες, θυρεοί, στεφάνια, λέξεις, σκέψεις, ευχές και επιθυμίες, όλα χαραγμένα, όλα λαξευμένα πάνω σε πέτρες, πάνω σε λίθους που ξέρουν να νικούν το χρόνο διατηρώντας ζωντανές τις θύμησες του παρελθόντος, θύμησες που άλλοτε έκαναν τους ανθρώπους περήφανους και άλλοτε πάλι τους πλήγωσαν βαθιά.

Σκοτώθηκε 25χρονος σε τροχαίο στη Νάουσα

Χθες (11 Μαΐου 2022) και ώρα 22.45 περίπου, στην είσοδο της πόλεως της Νάουσας, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 11 Μαΐου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

(Video) Εγκαίνια του νέου πάρκινγκ στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς

Εγκαίνια του νέου πάρκινγκ στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς, την Τετάρτη 11 Μαϊου 2022.