Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κοινωνικό ή Στρατιωτικό θέμα το προσφυγικό;

Του Σπύρου Τζιαφέρη
Αν. Γεν.Γραμματέα Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.

Με αφορμή την επέτειο του τρομοκρατικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ, τριάντα χρόνια μετά.. δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το μέγεθος των άγνωστων επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον και κατ΄επέκταση στο κυρίως ευρωπαϊκό ανθρώπινο σύνολο λόγω φυσικά της τροφικής αλυσίδας. Κανείς δεν το φανταζόταν, κανείς δεν το περίμενε και όμως συνέβη… και όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν γνωρίζει πόσες γενιές επηρεάστηκαν και απορρόφησαν κάτι μικρό ή μεγάλο σαν παρακαταθήκη.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. για την αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών επιστημών

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. 
Η ΔΑΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. 

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Απρίλιο του 2016

Κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου του έτους 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -457- άτομα και ειδικότερα:

Πολύκαστρο: Τίμησαν μαζί Γιαγιάδες, Μανούλες Παιδιά και Εγγόνια

Ανακοίνωση συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση τίμησαν τη Μητέρα οι Σύλλογοι των Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ των Τριτέκνων Πολυκάστρου και το θεατρικό σχολείο για παιδιά ΠΛΟΥΤΟΣ του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι συνεργασίες μεταξύ Συλλόγων αποδίδουν τα μέγιστα, καταχειροκροτήθηκαν και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια από τους παρευρισκομένους επειδή κατάφεραν με αυτό που παρουσίασαν να συνενώσουν τρεις γενιές μανάδων μαζί. 

Σούλης: Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση κάνει ο Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Ο Πολιτευτής Ν. Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Την ώρα που η χώρα και ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο δυσβάστακτη και ανελέητη φοροκαταιγίδα από την ψήφιση του νομοσχεδίου της πιο επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης της χώρας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Χρυσή Αυγή βάλει κατά της ΝΔ προσπαθώντας να συναγωνισθεί ως δεκανίκι - πατερίτσα της κυβερνητικής πλειοψηφίας το κόμμα του κ. Καμμένου.

Συνέλαβαν 114 άτομα την περίοδο του Πάσχα για εμπορία ειδών πυροτεχνίας

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, σε όλη την επικράτεια.

Υπόγειος σιδηρόδρομος; Τώρα και υπόγειος ποδηλατόδρομος!

Πηγή: Omorfa taxidia facebook
Ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι παγκοσμίως γνωστός για την ιστορία του, αλλά και το πυκνό του δίκτυο.

Διορίζονται 2.189 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998

Tην κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα εννέα (2.189) κενών οργανικών θέσεων από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. με την υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξη, οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 (Α΄ 48) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 (Α' 33), αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο 3ο διεθνές Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού"

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών)
Το Διεθνές Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" είναι μια δράση της ομώνυμης ΚΟΙΝΣΕΠ "Ελλάδα Παντού". Ήδη έχουμε συμμετοχές από Ιρλανδία, Αιθιοπία, Κίνα,Ολλανδία, Βέλγιο, και συνεχίζουμε!
Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/7NNWh3

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ: Ντοκιμαντέρ του Παύλου Νεράντζη και συζήτηση για το προσφυγικό


Η parallaxi σε συνεργασία με την λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 και με την ευγενική χορηγία των 9.58fm και 102fm της ΕΡΤ3 σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση για το προσφυγικό το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

Αρχίζει η διαδικασία για τις ενισχύσεις των νέων αγροτών

Δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων μετά το καλοκαίρι προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και του μέτρου εκκίνησης επιχείρησης από νέους αγρότες.

Οι ευγενείς της κοινωνικής ασφάλισης

Γράφει ο Σωκράτης Δημητριάδης
O ασφαλιστικός νόμος που ψηφίσθηκε εχθές υποσχέθηκε ισονομία και δικαιοσύνη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των πολιτών. Ο τίτλος του ξεκινάει με τη φράση “Ενιαίο Σύστημα” ενώ στο πρώτο κιόλας άρθρο, στην παράγραφο 3, αναφέρει ρητά ότι “Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί μεενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους”. 

Δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Παρουσίαση εθίμου «Οι Λαζαρίνες» από τα παιδικά τμήματα Λ.Ε.Κ. Πολυκάστρου
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη», το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 παρουσίασε το έθιμο «Λαζαρίνες» με τα παιδικά τμήματα του Λ.Ε.Κ. να ψέλνουν τα αντίστοιχα κάλαντα τόσο σε εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όσο και σε καταστηματάρχες του Πολυκάστρου. Τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, ευχήθηκαν στον κόσμο για τις ημέρες του Πάσχα παρουσιάζοντας το παραδοσιακό έθιμο «Λαζαρίνες» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κιλκίς: Συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Η τακτική ετήσια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών στη Ρήγα της Λετονίας.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο "Together Better - Join Us", από τις 10 έως τις 17 Απριλίου του 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών Τεχλικίδου Ελένης και Χαλέμη Χρύσας στη Ρήγα της Λετονίας. 

Κιλκίς: Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Μάνου Ζατζιδάκι


Άτοκα δάνεια ύψους 15000€ με αποπληρωμή όποτε να 'ναι


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Πολύ καλό για να είναι αληθινό σε περίοδο κρίσης και ανέχειας, ωστόσο συμβαίνει. Ας μην προλάβουμε όμως να χαρούμε.  Τα δάνεια αυτά δεν αφορούν εμένα και εσένα. Τα δάνεια αυτά προοριζόταν και συνεχίζουν να προορίζονται για τους εκλεκτούς του τόπου.

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (9-5-2016)

Ζητούνται υπάλληλοι τουριστικών επαγγελμάτων για το Ψυχαγωγικό Αγρόκτημα Ιππασίας και Περιπέτειας ‘’Ράντσο Κιλκίς’’.
Πληροφορίες: Πατσιούρας Σωτήρης 697699 3221.

ΚΚΕ Κιλκίς: "Πρόκληση η πρόσκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς να καλεί το βουλευτή του φασιστικού – ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για τον «εορτασμό την εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» και μάλιστα να τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα με όσους θα καταθέσουν στεφάνι. Αποτελεί πρόκληση τόσο στην ιστορική μνήμη των Κιλκισιωτών όσο και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.

ΠΑΜΕ: Απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Την Κυριακή 8 Μάη το πρωί πλήθος εργατών και εργατριών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, φοιτητών, μαθητών και νέων, έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην Πλατεία Ειρήνης τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς της εργατικής τάξης, και διαδηλώνοντας παράλληλα για 3η μέρα ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Εθνικός Νέου Αγιονερίου - Καμπανιακός Χαλάστρας 0 - 1

Ήττα στον τελευταίο αγώνα εντός έδρας για τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου από τον Καμπανιακό με σκορ 1 - 0 την Κυριακή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης ο Χρήστου στο 26΄ (από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ).

Ακόμη μια πρωτιά για τη Στέλλα Παρασκευά του ΓΑΣ Κιλκίς στον “Βρασίδειο” δρόμο Αμφίπολης

Ο Β’ Βρασίδειος δρόμος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου στην Αμφίπολη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών μικρών και μεγάλων. Οι δρομείς έτρεξαν στην μνήμη του οικιστή της πόλης, Σπαρτιάτη στρατηγού Βρασίδα, αναβιώνοντας αγώνες που γίνονταν και κατά την αρχαιότητα.

Από τα σπριντ οι διακρίσεις για τον ΓΑΣ Κιλκίς στο διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του σταδίου των Σερρών η β' φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Θράκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Πέλλας & Κιλκίς.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ οι Προτζούνιορ του Αλέξανδρου Κιλκίς στο Τουρνουά του ΑΤΕΡΜΟΝΑ.

Την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα Προτζούνιορ ΙΝΤΕΡ της Ακαδημίας , στο μεγάλο τουρνουά που ολοκληρώθηκε σήμερα, νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του Εθνικού Μετεώρων με σκορ 2-0. Έτσι η γιορτή που ξεκίνησε την Πέμπτη έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους μικρούς αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση σε σύνολο 8 ομάδων και μάλιστα με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.