Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Κιλκίς τίμησε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας


Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε η 200η επέτειος της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης στο Δήμο Κιλκίς. Παραμονές της εθνικής μας γιορτής το Δημαρχείο φωταγωγήθηκε στα χρώματα της ελληνικής σημαίας με τη γαλανόλευκη να αποτυπώνεται κυματίζοντας στην πρόσοψη του δημοτικού καταστήματος στους ιστούς του οποίου υψώθηκε, επίσης, επαναστατικό λάβαρο.

Ταπεινή και όμορφη εκδήλωση στο Πεδινό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ταπεινή και όμορφη εκδήλωση στο Πεδινό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 25/3/2021, 10:38 μ.μ.


Σύλληψη για κλοπές
Συνελήφθη χθες (24 Μαρτίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, από το βράδυ της 23ηςως τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου, παραβίασε ένα κατάστημα και εκδοτήρια χώρου στάθμευσης σε περιοχή της Πιερίας, από όπου αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό 305 ευρώ, μία ηλεκτρονική συσκευή και προϊόντα αξίας 100 ευρώ. 

Eλληνική Επανάσταση: Η στιγμή και η εξέλιξη

Του Στέφανου Παραστατίδη
Κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω για την Eλληνική Επανάσταση, μου έρχονται στο μυαλό δύο λέξεις: Η στιγμή και η εξέλιξη. Χθες ως έθνος γιορτάσαμε τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την εκδήλωση της στιγμής. Το πώς δεν θα το σχολιάσω εδώ. Η στιγμή για μένα πάντοτε είναι η αφορμή αναστοχασμού και η στιγμή αφετηρίας της Ελληνικής Επανάστασης είναι αναμφίβολα γοητευτική.

Συνάντηση Ε. Αγαθοπούλου, με εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
«Η κυβέρνηση προωθεί τα σχολεία δύο ταχυτήτων αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι «αριστεία» και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου σημαίνει αναβάθμιση όλων των σχολείων»
Την Τετάρτη 24/3/2021, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά από σχετικό αίτημα, συναντήθηκε με μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, με σκοπό την ενημέρωσή της για την ενδεχόμενη μετατροπή του σχολείου τους σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

(Video) Η Γαλανόλευκη φωτίζει το Δημαρχείο και τις ψυχές των Κιλκισιωτών


Η Γαλανόλευκη φωτίζει το Δημαρχείο και τις ψυχές των Κιλκισιωτών, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Σ. Τσιτουρίδης: Είμαστε εδώ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» ο Πρόεδρός του κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην υπουργός, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πριν από δύο χρόνια, στις 26 Μαρτίου 2019, οι Έλληνες Ριζοσπάστες ερχόμασταν στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας μας με προτάγματα τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και τη διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής μας ταυτότητας μέσα σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Φραγγίδης: Ανέτοιμο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς, στη Φωνή της Ελλάδας και την εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο» με τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι η τρίτη δοκιμασία που περνάμε μέσα σε ένα χρόνο, από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Νοέμβριο ήταν εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη Β. Ελλάδα και εκεί φάνηκε η αδυναμία της Πολιτείας. Δεν είχε οργανωθεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, όσον αφορά στην πληρότητα του ΕΣΥ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά κα την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός (25/3/2021): 2.588 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 52 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.588, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 247.992 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 76 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.969 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Γαλανόλευκο το Νοσοκομείο Κιλκίς για την Μεγάλη Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Στον απόηχο των εορτασμών της επανάστασης του 1821 δονείται η Ελλάς


Γράφει η Μαριγώ Δημουλά
Στον απόηχο των εορτασμών της επανάστασης του 1821 δονείται η Ελλάς να μην πω ο κόσμος όλος. Γιορτάζει την αρχή της ιδρύσεως του. Το ελληνικό κράτος, ο κράτος, (όπως έλεγε και ένας γνωστός μου) που έγινε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, δεν θα το γιορτάζει;

"Χρόνια πολλά και ο Θεός μαζί μας"


Του Θέμη Ναούμη
Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, είναι διπλή. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ευαγγελισμός, σημαίνει καλή είδηση. Ήταν όντως έτσι. 

(Video) Χέρσο Κιλκίς: Κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Χέρσο Κιλκίς: Κατάθεση στεφάνων για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου 2021


Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου 2021
Ελληνίδες και Έλληνες,
Σήμερα το Έθνος γιορτάζει. Διακόσια χρόνια από την ιστορική Επανάσταση του 1821, αναστοχάζεται και προχωρά. Εμπνέεται από τους προγόνους και κρατά με σιγουριά τη σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά της πατρίδας μας.

Αντίδραση ΕΛΜΕ Κιλκίς για τα τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Δελτίο τύπου 
ΕΛΜΕ Κιλκίς 
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Δευτέρα 22 Μαρτίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Θ. Χριστοφορίδη για τη μετατροπή σχολείων του νομού Κιλκίς σε Πρότυπα και Πειραματικά.

Μηνύματα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Μήνυμα Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φραγγίδη
Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε σήμερα την διπλή γιορτή του Έθνους: την επέτειο της Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας.

(Video) 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Η συμμετοχή των Ελλήνων του Πόντου

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Η συμμετοχή των Ελλήνων του Πόντου. 
Παρουσιάζει ο πρώην βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Πασσαλίδης.