Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Δείτε ένα βίντεο για το χιονισμένο Κιλκίς φτιαγμένο με πολύ μεράκι και αγάπη

Ένα βίντεο για το χιονισμένο Κιλκίς φτιαγμένο με πολύ μεράκι και αγάπη, από τον καλό φίλο, συνεργάτη της Γνώμης και γιατρό της πόλης, Βασίλη Καρασαββίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική παραχώρηση.

Το νομοσχέδιο που θα σημάνει το "θάνατο" χιλιάδων μικροπαραγωγών


Ανακοίνωση Σωματείου Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς
Μετά την ανακοίνωση για το σχέδιο νόμου για της λαϊκές αγορές επισημαίνουμε ότι έχει απορριφθεί από τον κλάδο και το θεσμό των λαϊκών αγορών. Ειδικότερα, επισημαίνει πως «την ίδια ώρα που η πανδημία έχει πλήξει στο έπακρο τους αγροτοπαραγωγούς εμπόρους λαϊκών αγορών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βιοπαλαιστές, με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα σημάνει το "θάνατο" χιλιάδων μικροπαραγωγών». 

Ο μεγαλύτερος κυβερνήτης της Ελλάδας


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Δάσκαλος - συγγραφέας

Σε σχέση με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ελληνικού έθνους εναντίον της οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ας καταθέσουμε ορισμένες απόψεις και σκέψεις, παρμένες από ιστορικά βιβλία τεκμηριωμένα με ενδελεχή έρευνα.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Η ιστορία των σκληρών δίσκων

 
Το video αυτό είναι αφιερωμένο στην ιστορία των σκληρών δίσκων από την αρχή έως σήμερα. Παρουσιάζονται σπάνια κομμάτια και γίνεται αναφορά και επίδειξη στον τρόπο λειτουργίας τους.

( 14/2/2021, 8:00 μ.μ.) Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Πρόταση μετεγκατάστασης της έδρας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς

Υπ. PhD Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης, MSc, MSc.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Στα πλαίσια της υλοποίησης των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων – Σχολικών Δραστηριοτήτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Πολιτιστικών Θεμάτων – Αγωγής Υγείας – Προσανατολισμού και Αγωγής Σταδιοδρομίας – Κυκλοφοριακής Αγωγής και την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη της ψηφιακής διακυβέρνησης, προτείνω την μετεγκατάσταση του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού των Κάτω Θεοδωρακίων με παράλληλη αξιοποίηση του κτιρίου ξενοδοχείου (αίτηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ) στο συγκεκριμένο χωριό.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 14/2/2021, 7:27 μ.μ.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η Ν.Δ. προκαλεί την κοινωνία…

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
-Η Ν.Δ. κόπτεται για τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων. Αδιαφορεί, όμως, για την τύχη 25000 μαθητών που λόγω της βάσης που θεσπίζεται με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, δεν θα εισαχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά θα αποτελέσουν πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια, στα οποία δεν απαιτείται καμία βάση παρά μόνο η δυνατότητα καταβολής διδάκτρων. 

"Χτένισαν" την πόλη του Κιλκίς για να προσφέρουν βοήθεια


Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, εθελοντές του τμήματος Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς, διέθεσαν τις απογευματινές τους ώρες "χτενίζοντας" την πόλη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (-7 βαθμούς), παρέχοντας την απαραίτητη βοήθεια σε συμπολίτες μας που ζούνε σε δυσμενείς συνθήκες.

Ξαγρύπνησαν για τον αποχιονισμό

Συντονίστηκαν πολύ καλά οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς με αιρετούς και εργαζομένους στο μέτωπο της κατάλευκης ‘’Μήδειας’’ και η καλή δουλειά τους φάνηκε στο αποτέλεσμα. Ανοιχτοί σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης με το χιόνι να μην λέει να κάνει διάλειμμα.

Κορωνοϊός (14/2/2021): 662 νέα κρούσματα (Κανένα κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 23 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 662, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172128 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Συνταγές αποσταθεροποίησης


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Οι πρόσφατες δηλώσεις του σουλτάνου Ερντογάν δείχνουν την παράνοια του και εκθέτουν την σχολή του ΕΛΙΑΜΕΠ και την υποχωρητικότητα που αυτή διδάσκει. Ο Ερντογάν αποκαλεί τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο έθνος απίστων και κατεργάρηδων που δεν τηρεί το λόγο του.

Δήμος Κιλκίς: Σε εξέλιξη ο αποχιονισμός με ανοιχτό το μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με κάθε διαθέσιμο μέσο, με χειριστές, οδηγούς μηχανημάτων να ‘’οργώνουν’’ τους δρόμους το απόγευμα του Σαββάτου και όλο το βράδυ, κάτω από πολικές θερμοκρασίες, οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας επιχείρησαν να αποκρούσουν το χιονιά.

Με τον (κάθε) Αχιλλέα


Του Στέφανου Παραστατίδη
Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου ήταν η 27η Δεκεμβρίου του 2005. Επιστροφή στα πάτρια και φρέσκος ειδικευόμενος στο νοσοκομείο του Κιλκίς τότε, σκεφτόμουν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα να κάνω κάποιο event για τη γιορτή μου.

Επί ποδός ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο στη “μάχη” του αποχιονισμού


Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς επιχειρούν κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της , στην πρώτη γραμμή της “μάχης” του αποχιονισμού, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο σύνολο της Π.Ε. , οι κεντρικές αρτηρίες και με έμφαση στα τμήματα που οδηγούν στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Δήμος Κιλκίς: Κλειστοί αύριο δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι δομές προσχολικής αγωγής


Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα μείνουν κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί - Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης του Κιλκίς, της Νέας Σάντας και του Χέρσου λόγω της παρατεινόμενης χιονόπτωσης και της επικράτησης ψύχους και παγετού.

Η γυναίκα στην πολιτική και το κίνημα MeToo... και όμως υπάρχει σχέση!



Γράφουν οι:
- Γεωργίου Κ. Άρτεμις, Ασκούμενη Δικηγόρος, Υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., LL.M., Γλωσσολόγος Ε.Κ.Π.Α.
Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Ως γνωστόν, το κίνημα MeToo δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, παρόλο που αρκετοί στη χώρα μας μόλις τώρα συνειδητοποιούν τους σκοπούς και τη σημασία του. Κάλιο αργά παρά ποτέ. 

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην ΠΑΘΕ στο Κιλκίς


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο οδικό τμήμα από το 516 έως το 548 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων.

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

(Video) Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2021 στο λευκό Κιλκίς

( 14/2/2021, 9:00 π.μ.) Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)


Λόγω χιονόπτωσης - παγετού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία):
ΚΙΛΚΙΣ
- σε όλο το εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εκτός από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.)