Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του Α. Τζιτζικώστα

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού του 4ου και του 15ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς.

"Γύρισε σελίδα" η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς «Γύρνα Σελίδα» της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., με τη συμμετοχή και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς. Μέλη της οργάνωσης μας βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, όπου μετά τον Αγιασμό μοίρασαν τετράδια και σελιδοδείκτες στους μαθητές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους καθώς και όλους τους μαθητές για το χαμόγελο που μας χάρισαν και την ανταπόκριση που έδειξαν στη δράση μας.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ευχαριστεί...

Ο πρόεδρος Παύλος Τονικίδης και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τη γνωστή επαγγελματία της πόλης του Κιλκίς και μέλος του Επιμελητηρίου μας, Άννα Χαλκίδου (Άνθη ΜΠΟΥΚΕΤΟ), για την εξαιρετικά ευγενική της χειρονομία να μας ευχαριστήσει μέσω των στηλών του τοπικού τύπου για την διοργάνωση στο Κιλκίς του Φεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.

Ευχές από το Επιμελητήριο Κιλκίς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο πρόεδρος Παύλος Τονικίδης και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς εύχονται ολόψυχα στους μαθητές και στους δασκάλους τους των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του νομού μας, καθώς και στους γονείς τους, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Έκθεση φωτογραφίας “Διπλές Αντανακλάσεις” του Αντώνη Παπαδόπουλου στο Κιλκίς

Την έκθεση ζωγραφικής "Διπλές Αντανακλάσεις” του Κιλκισιώτη Αντώνη Παπαδόπουλου, έχει την τύχει να φιλοξενεί ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου της πόλης.

Δεκτή η τροπολογία Γεωργαντά για την μετάταξη των διοικητικών υπαλλήλων των παραρτημάτων ΤΕΙ Κιλκίς και Κατερίνης

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Δεκτή έγινε χθες από τον Υπουργό Παιδείας η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναφορικά με τη δυνατότητα των διοικητικών υπαλλήλων των παραρτημάτων ΤΕΙ Κιλκίς και Κατερίνης να μετατάσσονται κατ’ εξαίρεση στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, όπου από 31 Αυγούστου ανήκουν.

Ευχές Γκουντενούδη για τη νέα σχολική χρονιά

"Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά. Εύχομαι στα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς, καλή δύναμη και αποδοτική συνεργασία.

Έπιασαν 36χρονο για ναρκωτικά στο Καμποχώρι Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (10.09.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 36 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς 2013

Με τη μαζική συμμετοχή των Κιλκισιωτών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 η ετήσια Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς, που για πέντε ολόκληρες ημέρες ζωντάνεψε την πόλη και αποτέλεσε για όλους μια μοναδική ευκαιρία διεξόδου από την δύσκολη καθημερινότητα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Τορπίλη και στο ολοήμερο – Θα λειτουργεί μόνο αν περισσεύουν δάσκαλοι ·Προϋπολογισμός- Οκτάμηνο – Οφθαλμαπάτη: Πρωτογενές έλλειμμα 3,3 δις, εμφανίστηκε ως πρωτογενές πλεόνασμα 3 δις·Μεταπολεμικό ρεκόρ αυτοκτονιών στην Ελλάδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·11.326 προσλήψεις – Με 490 ευρώ καθαρά τον μήνα (και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25)- 8.826 απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου σε 321 δήμους της χώρας- 2.500 υπάλληλοι σε ΔΕΗ, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και ΕΒΖ ·»Σύγχυση» για το πλεόνασμα – Για 2,9 δις μιλάει ο Σταϊκούρας, διαφορετική ανάλυση (με έλλειμμα 3,2 δις) κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος ·Ασφαλιστικά Ταμεία – Έρχεται νέα καταιγίδα για τις συντάξεις και το εφάπαξ

¨η πόλις" θυμάται, τιμά και τραγουδά Λοϊζο, Ζαμπέτα, Κουγιουμτζή και Καλδάρα στη Νέα Σάντα Κιλκίς


Ανεπανάληπτο το "TRIAL SHOW" του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς

Υπογράφει το Δ.Σ. του Μ.Ο.Κιλκίς
"Ανεπανάληπτο,διαφορετικό, δύσκολο,αλλά παράλληλα ωραιότατο το "TRIAL SHOW" που διοργάνωσε ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς,που πραγματοποιήθηκε και θαυμάσαμε το απόγευμα της Κυριακής 8/9/13, στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, με τον τρελαμένο νεαρό πρωταθλητή του trial και της ταχύτητας Λευτέρη Πίππο και τον εξαιρετικό καταξιωμένο πρωταθλητή επί σειρά ετών ..motocrosser και πλέον Τrialista,
Λευτέρη Καρέτσο!!!!

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές

Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ… 
Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή Πάει καιρός από τότε που οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ήταν για όλους μας μια γλυκιά επιστροφή στο σχολείο, γεμάτη από τις ανταλλαγές των καλοκαιρινών εμπειριών, από το σχεδιασμό και τις αποφάσεις για την καινούργια σχολική χρονιά και την ανανέωση της υπόσχεσης πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ζήσουμε καλύτερα.

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους γονείς

Αγαπητοί Γονείς,
Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα. 

Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ας μας απαντήσουν:

"‘Όχι άλλες μειώσεις στα φωτοβολταϊκά"

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με επιστολή του, χθες Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Σαμαρά και με κοινοποίηση προς τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Α. Παπαγεωργίου, εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά αν υλοποιηθεί η ανακοίνωση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ που αφορά στη μείωση των συμβασιοποιημένων τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και μεσοσταθμικά ανέρχεται σε 45% περίπου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου

Οι «Ενεργοί Πολίτες» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα.

Θέσεις εργασίας Ψυχολόγου, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικού Λειτουργού

Θέσεις εργασίας για επιστημονικούς συνεργάτες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό θεραπευτικό κέντρο στα Ιωάννινα, με υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.
Σχετικές ειδικότητες:
-Θέση Ψυχολόγου
-Θέση Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτριας
-Θέση Εργοθεραπευτή/Εργοθεραπεύτριας
-Θέση Κοινωνικού Λειτουργού.

Εκδήλωση με θέμα: «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία» στη Θεσσαλονίκη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, με στόχο την ανάδειξη των προτεραιοτήτων και των προκλήσεων που θέτει η νέα ΚΑΠ διοργανώνουν, στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, εκδήλωση με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».

Επίσκεψη του ΠΑΟΚ στον Αλέξανδρο Κιλκίς

Τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας "Αλέξανδρος Κιλκίς" επισκέφθηκε ο κ. Κυριάκος Αλεξανδρίδης, παλιός άσος του ΠΑΟΚ και νυν υπεύθυνος του Δικτύου Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους ιθύνοντες του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και έδωσε τις ευχές του στους μικρούς μας ποδοσφαιριστές αφού πρώτα παρακολούθησε την προπόνησή τους.
H επίσκεψη του εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την Κιλκισιωτικη Ακαδημία.

Σεμινάρια - εργαστήρια με θέμα «Θεατρικές Τεχνικές στη Σχολική πράξη»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς μέσω του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους: 

"Να μην ζήσουμε σαν δούλοι"





Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 μμ, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Κιλκίς (Καλούδη 13, πεζόδρομος), θα προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ του Γιάννη Γιουλούντα «ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Τι λέει η Αγαθοπούλου για τις προκλήσεις των Σκοπιανών

"Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από την ερώτηση που κατέθεσαν στις 5/9/2013 τριάντα εννέα (39) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, με την οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι από την αλόγιστη και ανεύθυνη δράση εθνικιστικών ομάδων στους συνοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και εκφράζονται φόβοι για πυροδότηση ενεργειών με διχαστικό περιεχόμενο από εθνικιστικούς κύκλους στις γειτονικές χώρες και η πρόσφατη εξέλιξη στην δημοτική αρχή του Γευγελή (ανάρτηση Χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε κεντρικό σημείο της πόλης») έρχεται να δικαιώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. 

Διευρύνεται ο κατάλογος των ειδών με πρόβλεψη κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Υπογράφει η πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση»
"Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025 (ΦΕΚ Β 2135-29.08.2013) τίθενται σε ισχύ οι νέες διατάξεις που αφορούν στην λειτουργία των κυλικείων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στον καθορισμό των προϊόντων που διατίθενται από αυτά.

Δήλωση Γεωργαντά για την προκλητική ενέργεια του Δήμου Γευγελή

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς μόλις ενημερώθηκε για την προκλητική ενέργεια του Δήμου Γευγελή της Π.Γ.Δ.Μ με την ανάρτηση Χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε κεντρικό σημείο της πόλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Λειτουργία Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας που συμπεριλήφθηκε στο 3ο άρθρο του Νόμου 4171/2013 (ΦΕΚ Α 166), το Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων επαναλειτουργεί για τις εγγραφές Αγροτικών Συνεταιρισμών και υποβολή αιτήσεων πρώτης εγγραφής έως την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Έτσι απαντάει ο δήμος Παιονίας στις προκλήσεις των Σκοπιανών

"Ο Δήμος Γευγελής προέβη σε μια άκρως προκλητική ενέργεια με την ανάρτηση μνημείου όπου απεικονίζεται χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» συνοδεία ενός εμπρηστικού κειμένου, που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, παραβιάζει τη «Συνθήκη του Ελσίνκι ΄95» και κυρίως, αποτελεί ένα ουσιαστικό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο δήμων με τις ανάλογες συνέπειες.

"ΕΛΓΑ - Επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημίωσης των κτηνοτρόφων"

Ύστερα από εντολή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχου επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που εντός του 2013 απώλεσαν μεγάλο μέρος του ζωικού τους κεφαλαίου από πυρκαγιές, κεραυνούς και πλημμύρες.

Η Φιλυριά Κιλκίς τιμά τα θύματά της Γενοκτονίας Φιλυριωτών του Πόντου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς «Η Φιλυριά» και οι συγγενείς των θυμάτων του Πόντου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τα αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στα χωριά του Πόντου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στην πλατεία της Φιλυριάς.

Ικανοποίησε στο πρώτο φιλικό του Άρη Παντελεήμονα

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα έδειξε καλά δείγματα στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας επικρατώντας με 2-1 σκορ του Ατρόμητου Νέας Φιλαδέλφειας. Τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της ομάδας αλλά και οι παλαιοί ποδοσφαιριστές έδωσαν «υποσχέσεις» με την χθεσινή τους εμφάνιση για την δημιουργία ενός συνόλου που θα έχει πρωταγωνιστικό και όχι παθητικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Σύσκεψη για την αξιοποίηση γάλακτος γαϊδουριού

Σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο εξετάσθηκε η κατάρτιση του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης του γάλακτος όνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννης Τσιάλτας και στελέχη του Οργανισμού, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και στελέχη της, καθώς και στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής.

Υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης για το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2010»

Ο ΕΛ.Γ.Α καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 έως και Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλα, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χαλάζι) κατά την χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2010.

Τετράδια θα μοιράσει σήμερα η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς στο Γυμνάσιο Ευκαρπίας Κιλκίς



Συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση κοινωνικής προσφοράς «Γύρνα Σελίδα» της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς θα βρίσκεται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, για να μοιράσει τετράδια στους μαθητές.

Δράσεις και συμβουλές της Αστυνομίας για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, έχει προγραμματίσει σειρά μέτρων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την Οδική Ασφάλεια. Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων:

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανέμουν σήμερα τροχονόμοι σε σχολεία του Κιλκίς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (11.09.2013), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

Τα όρια της έκθεσης του πληθυσμού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τα όρια ασφαλείας είναι ανεπαρκή

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α. Ξηροτύρη θέτει με ερώτησή της στη Βουλή το οξύτατο πρόβλημα της προστασίας των πολιτών από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Επισημαίνει την ελλιπή νομοθεσία και, αναφερόμενη στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, τονίζει ότι η νομοθεσία αυτή δεν καθορίζει αποστάσεις ασφαλείας εγκατάστασης των σταθμών βάσης κεραιών από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και από χώρους συνάθροισης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού (εκπαιδευτικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, νοσοκομεία, μαιευτήρια, γηροκομεία) παρά θεσπίζει μόνο όρια για την ασφαλή έκθεση του πληθυσμού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που όμως και αυτά είναι ανεπαρκή.

"Παράδοση, μία διαχρονική αξία"

Γράφει ο Νίκος Γ. Ζυγογιάννης
*Ένα σύνθημα και μια προτροπή που ακούγεται τα τελευταία χρόνια είναι «επιστροφή στην παράδοση». Το σύνθημα αυτό παίρνει νόημα και περιεχόμενο, όχι με την αντιγραφική τήρηση των παραδοσιακών αξιών, αλλά με την αναγνώριση και εμπέδωση των καλών τους στοιχείων, που θα μπολιάζονται στο δικό μας πολιτισμό. Η λέξη παράδοση είναι παράγωγο ουσιαστικό του ρήματος «παραδίδωμι» που σημαίνει δίνω στα χέρια κάποιου, εμπιστεύομαι κάτι σε κάποιον.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς: "Στα δύσκολα μπορούμε μαζί"

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς
"Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παραρτήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με αφορμή την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο θέατρο λόφου Κιλκίς με τον Γιάννη Πλούταρχο για τη συγκέντρωση τροφίμων για τις ευπαθείς οικογένειες του νομού, μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς παρέδωσαν το Σάββατο 07-09-2013 μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον πεζόδρομο του Κιλκίς.

Δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

15/ 09 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ - κορυφ. Υπαπαντή (1.768μ.) Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στο Βέρμιο όρος, με ανάβαση στην κορυφή Υπαπαντή (1.768μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Νάουσας (485μ.), περνώντας από τη μονή της Υπαπαντής (1.068μ.) καταλήγοντας στην κορυφή. Η πορεία είναι εύκολη και βατή για όλους, όντας μια καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα και προετοιμασία για επόμενες εξορμήσεις. Μπορούμε, στην επιστροφή, να καθίσουμε για φαγητό ή καφέ στην πανέμορφη περιοχή του Αγίου Νικολάου απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του.

Έλεγχοι σε πωλητές λαϊκών αγορών και πλανοδίου εμπορίου στο νομό Κιλκίς

Εντατικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από υπαλλήλους – ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου ( Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. ), με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

Σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Σύσκεψη για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Κιλκίς, με αφορμή την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γκουντενούδη.

Εκδήλωση για τον Τρύγο στον Ευρωπό Παιονίας

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού σας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών - λαογραφικών εκδηλώσεων του Δήμου Παιονίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με την ΙΣΤ ΕΠΚΑ Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και  τη συμμετοχή Πολιτιστικών φορέων της περιοχής, προγραμματίζουν εκδήλωση αφιερωμένης στον τρύγο, το Σάββατο 14-9-2013 στις 18:30 από την στην πλατεία της δημοτικής ενότητας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού και σας καλούμε να συμμετέχετε.

Σε τουρνουά προετοιμασίας ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Σε τουρνουά που θα διοργανώσει στην Έδεσσα ο τοπικός Αερωπός θα συμμετάσχει η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κιλκίς, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, με αντιπάλους τη Χ.Α.Ν.Θ. στις 14:30 και τη τοπική ομάδα στις 18:00.