Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Εξαφάνιση ηλικιωμένης από το Διχώρι Φωκίδας

Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Ο καρκίνος του μαστού "χτύπησε" κοριτσάκι 2 ετών!

Πρόκειται για το νεότερο άτομο στο οποίο διαγνώστηκε η συγκερκιμένη ασθένεια...Η ιστορία της Aleisha από το Τορόντο ξεκίνησε πριν 2 χρόνια όταν οι γιατροί διέγνωσαν στο 2χρονο τότε κοριτσάκι καρκίνο του μαστού. Το σοκ για την οικογένεια της Aleisha ήταν πραγματικά μεγάλο. Σοκαρισμένοι όμως έμειναν ακόμη και οι γιατροί αφού στο παρελθόν δεν είχε ξαναδιαγνωστεί καρκίνος του μαστού σε τόσο μικρή ηλικία. Αμέσως το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε μαστεκτομή καθώς και σε αφαίρεση λεμφαδένων από τη μασχάλη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί.

Γιορτή κρασιού στα Πλάγια Παιονίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγίων Παιονίας, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει Γιορτή Κρασιού, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία του χωριού.
Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε στο χωριό μας και να γευτείτε τις ποικιλίες και τις γεύσεις των παραγωγών της περιοχής μας.
Τη γιορτή θα πλαισιώσει ζωντανή ορχήστρα με λαϊκοποντιακή μουσική, κρασί και τσίπουρο δωρεάν.
Οι τιμές του φαγητού είναι χαμηλές, όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πέτυχαν χθες (10.08.2012) το απόγευμα τη σύλληψη, δύο ημεδαπών 44 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.

Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο στις 11 Αυγούστου 2011 στη ΓΝΩΜΗ: "Αυξάνεται το ωράριο λειτουργίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες"

Επιστολή με την οποία τους ζητούν να δηλώσουν το ωράριο της προτίμησής τους έλαβαν ή λαμβάνουν αυτές τις μέρες οι υπάλληλοι του Δημοσίου στο νομό μας. Στόχος είναι ν` αυξηθούν σε 40 από 37,5 οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες. Αυτό, τουλάχιστον, διακηρύσσει η κυβέρνηση. Οι υπάλληλοι καλούνται να επιλέξουν ένα οκτάωρο ημερησίως, απ` τις 7 πμ ως τις 5 μμ. Επομένως, οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα λειτουργούν πλέον για ένα 10ωρο, χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποιο χρονικό διάστημα απ` αυτό, θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Άρση παρακράτησης δανείου από τη μισθοδοσία δημοσίου υπαλλήλου

Μετά από τον συνεχή αγώνα της ΕΚΠΟΙΖΩ για την άρση της παρακράτησης δανείων από μισθοδοσίες δημοσίων και δημοτικών υπαλλών, που αφορούν ειδικά τα δάνεια από δημόσια ταμεία , ενημερωθήκαμε για μια θετική απόφαση από το τμήμα εκκαθάρισης αποδοχών της Δ/σης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με την οποία αίρεται η παρακράτηση δόσης δανείου του ΤΕΑΔΥ από την μισθοδοσία δημοσίου υπαλλήλου.

«Συμβόλαιο ειλικρίνειας» ετοιμάζει η εφορία για τους οφειλέτες

Αλλάζει τακτική το υπουργείο Οικονομικών για τους οφειλέτες της εφορίας στην προσπάθειά του να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, παραμερίζοντας ποινικές διώξεις και πρόστιμα. Τι προβλέπει το νέο ποινολόγιο
Αλλάζει τακτική το υπουργείο Οικονομικών για τους οφειλέτες της εφορίας στην προσπάθειά του να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, παραμερίζοντας ποινικές διώξεις και πρόστιμα.

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

Χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους εξακολουθεί να κατακαίει η μεγάλη φωτιά στο Άγιον Όρος. Δεκαπέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα -μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ- πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις. Από ξηράς επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες, 120 εθελοντές και 49 Σέρβοι πυροσβέστες.

«Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία»

Περισσότεροι Έλληνες αναζητούν εργασία στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημα γερμανικά στοιχεία. Την ίδια ώρα ο Ρ. Μπρούντερλε χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του "διαχειρίσιμη" την ευρω-έξοδο της Ελλάδας.
«Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Rundschau. Η εφημερίδα υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «Ισπανοί και Έλληνες θέλουν να ξεφύγουν από την κρίση» και σημειώνει: «Η κρίση χρέους στις χώρες της νότιας Ευρώπης κάνει τη Γερμανία ελκυστικό τόπο μετανάστευσης για ανθρώπους από το χώρο τη Μεσογείου.

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: "Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας"

Στις 23/7 οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του νομού και οι εκπρόσωποι του Μετώπου με τους επιστημονικούς συνεργάτες τους, επισκέφτηκαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου για να μεταφέρουν με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αντίθεση όλων των κατοίκων του νομού μας στα σχέδια του υπουργείου για δημιουργία μεταλλείων χρυσού - χαλκού στην περιοχή των Κρουσίων.

Τα " Omorfa Taxidia" στην πληγωμένη από τις πυρκαγιές Ουρανούπολη


Είναι ωραίο να έχεις φίλους. Και ειδικά όταν είναι δίπλα σου και σε συμπαραστέκονται στα δύσκολα.. Τα "Omorfa Taxidia" βρέθηκαν στην Ουρανούπολη, (ημέρα Παρασκευή όπου η φωτιά δεν είχε σβήσει, αλλά ήταν υπό μερικό έλεγχο) και είδαν μια συγκινητική εικόνα. Μια πολυμελής ομάδα Σέρβων πυροσβεστών με πυροσβεστικά οχήματα, τζιπάκια, βαν, και εξοπλισμό "μπήκαν" στο Άγιον Όρος για να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους, αλλά κυρίως να προστατέψουν το Σέρβικο μοναστήρι της Μονής Χιλανδαρίου.

Σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Θεοδωρακίων Κιλκίς


Η πυρόσβεση είναι υπόθεση όλων

Το βράδυ κοιτάξτε ψηλά

Σήμερα το βράδυ όπου και να βρίσκεστε, στο μπαλκόνι ή στην παραλία, στρέψτε το βλέμμα σας στον ουρανό. Όχι για επίκληση στα Θεία, αλλά για να εκστασιαστείτε από ένα φυσικό φαινόμενο.

Βάσεις δύο «ταχυτήτων» με μεγάλη πτώση αλλά και άνοδο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θα βάλει το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, καθώς την Παρασκευή 24 ή τη Δευτέρα 27 του μηνός πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες. Ακόμη και μαθητές με λιγότερα από 5.000 μόρια εκτιμάται ότι θα δουν το όνομά τους στις φετινές λίστες των εισακτέων σε περιφερειακά τμήματα χαμηλής ζήτησης των ΤΕΙ.

Χοντρό ψαλίδι στις ταρίφες των νέων φωτοβολταϊκών

Εκτός από τις μειώσεις στις εγγυημένες τιμές, παγώνουν και οι αδειοδοτήσεις
νέων μονάδων φωτοβολταϊκών
«Κούρεμα» της τάξης του 25% στις ταρίφες των νέων αγροτικών φωτοβολταϊκών-σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν μέχρι την 1η Αυγούστου 2012- προβλέπει μεταξύ άλλων η πρώτη δέσμη των μέτρων για την αγορά φωτοβολταϊκών που ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Αυγούστου 2012 το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ

Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομίων και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) την Παρασκευή. Οι δύο εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Ανακοίνωση απερχόμενου Δ.Σ. του Κιλκισιακού

“Η απερχόμενη διοίκηση του Α.Ο.Κιλκισιακος χαιρετίζει και εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα διοίκηση της ομάδας και δηλώνει ότι θα σταθεί διπλά της σε κάθε προσπάθεια της. Με τρία χρόνια παρουσίας στην διοίκηση ευχαριστούμε τους φιλάθλους τους τοπικούς παράγοντες τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που στήριξαν συμπαρασταθήκαν και εργασθήκαν για την ομάδα.