Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Στον τόπο που γεννήθηκα… Παλατιανό Κιλκίς

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας». Δανειζόμαστε το στίχο του του Οδυσσέα Ελύτη από το έργο του Άξιον Εστί για να σας δώσουμε μια μικρή ιδέα για τον τόπο που θα επισκεφτούμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Προορισμός μας ένα μικρό χωριό στο νομό Κιλκίς- «στολίδι» για την ευρύτερη περιοχή που λάμπει σαν ολόχρυσο φυλαχτό στον ορεινό όγκο των Κρουσσών. Το χωριό Παλατιανό. Το μικρό αυτό χωριό έχει πάρα πολύ μεγάλη ιστορία από πίσω του. Άλλωστε «καμάρι» των κατοίκων είναι ο αρχαιολογικός του χώρος. Εκεί θα δείτε πανύψηλα αγάλματα που χρονολογούνται από τα αρχαία χρόνια.

Συνεδριάζει στις 4:00 μ.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στις 4:00 μ.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)

Εκλογές στον “ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ”

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς ο “ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ” γνωστοποιεί στα μέλη του ότι η ετήσια Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, και ώρα 11:30 το πρωί. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 20 Νοεμβρίου 2011, την ίδια ώρα.

Ομοίωμα ύαινας θα καλωσορίζει τους επισκέπτες της Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Κιλκίς

Στο Δήμο Κιλκίς παραδόθηκε με την ολοκλήρωσή του το ομοίωμα της στικτής ύαινας σε φυσικό μέγεθος που κατασκεύασε ο Βασίλης Μιχαηλίδης από το Μουσείο Μαμούθ της Θεσσαλονίκης. Το ομοίωμα θα φιλοξενηθεί στην Παλαιοντολογική Έκθεση που ετοιμάζει η δημοτική αρχή Κιλκίς σε συνεργασία με την ομάδα της αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ Ευαγγελίας Τσουκαλά. Η έκθεση που θα δημιουργηθεί στο κτίριο του αναψυκτηρίου του Λόφου, θα είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ στη διαμόρφωσή της θα συμβάλλει και ο Ολλανδός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ Ολλανδίας κ. Ντικ Μολ.