Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Φραγγίδης: «Να θεσπιστεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Μπουρχάν Μπαράν και Γιώργος Φραγγίδης, ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και να θεσπιστεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους των οποίων τα τέκνα νοσούν με κορωνοϊό.

Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυριακίδης


Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους, από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου υπεύθυνου για θέματα ανάπτυξης της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυριακίδης, την οποία και έκανε δεκτή ο Δήμαρχος Κιλκίς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αιτία της παραίτησής του έχει να κάνει με διάσταση απόψεων ως προς τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, κυρίως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ημέρες καριέρας για τα ξενοδοχεία Costa Navarino

Στο πλαίσιο της στελέχωσης των ξενοδοχείων  Costa Navarino με νέους και φιλόδοξους επαγγελματίες, διεξάγoνται ημέρες καριέρας σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας ανάμεσα τους, η Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΠΘ (15-16/01/2022).

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή σαρώνοντας το QR code που βρίσκεται στην επισυναπτόμενη αφίσα, μπορεί ο υποψήφιος να επιλέξει πόλη και ώρα συνάντησης.
https://bit.ly/3F0xXbc

Κορωνοϊός (12/1/2022): 24.246 νέα κρούσματα (81 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 77 θάνατοι και 670 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.246, εκ των οποίων 68 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.592.460 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 633 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.113 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

"Τους ευχαριστούμε θερμά όλους εκεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς..."


Υπογράφουν: 
Παναγιώτα Μπλατσή, Λύσανδρος Κωνσταντινίδης
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  του Νοσοκομείου Κιλκίς για την περίθαλψη και φροντίδα που προσέφεραν στον 94χρονο πατέρα μας  Ηλία Μπλατσή, καθ' όλη τη διάρκεια της  νοσηλείας του και συγκεκριμένα από 5/1 έως 11/1 ημέρα που επέστρεψε υγιής στο σπίτι του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πατέρας μας έπασχε από covid-19 και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πανεπιστήμια ώρα μηδέν! Η οδυνηρή εικόνα της καθημερινότητας


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ,
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

Με αφορμή την απομάκρυνση καταληψιών που χρησιμοποιούσαν αίθουσα του ΑΠΘ εδώ και 34 χρόνια, εξέλιξη που συνοδεύθηκε από τις απαράδεκτες απειλές κατά της πρυτανείας, ένας νέος κύκλος συζητήσεων άρχισε με θέμα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα και τις εγκαταστάσεις τους.

"Δημήτρη Καλιεντζίδη, σ' ευχαριστούμε θερμά..."


Ανακοίνωση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, θα ήθελαν να αφιερώσουν εις μνήμη της κ. Σοφίας Μιχαηλίδου, τον Έπαινο-Βραβείο που απονεμήθηκε στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στην ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου μας. Αρωγός στην προσπάθεια μας στάθηκε ο κ. Δημήτρης Καλιεντζίδης με την ευγενή χορηγία σε εκπαιδευτικό υλικό – εξοπλισμό και αγαθά στους μαθητές/τριες, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου.

Κιλκίς: Εγκρίθηκαν 559 αιτήσεις του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης των «Λευκών Περιοχών»

Δελτίο τύπου
Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Γ. Γεωργαντά
Προχωρά άμεσα και απρόσκοπτα το πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», με τις εγκεκριμένες αιτήσεις στο Νομό Κιλκίς να φτάνουν ήδη τις 559, ενώ και η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού ευρυζωνικού εξοπλισμού, ολοκληρώνεται.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 12/1/2022, 7:35 μ.μ.


Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με επιχείρηση σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ. 

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα (12-01-2022) σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Α.Π.Θ., ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από την (10-01-2022).

Η νέα σύνθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Τη νέα σύνθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

(Video) Οργή και Θλίψη προκαλεί στους επισκέπτες, η αξιοθρήνητη εικόνα του Δημοτικού Πάρκου Κιλκίς

Οργή και Θλίψη προκαλεί στους επισκέπτες, η αξιοθρήνητη εικόνα του Δημοτικού Πάρκου Κιλκίς, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.

Αποχιονισμός σε ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου από την ΠΕ Κιλκίς



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Διομήδης», σε ορεινά τμήματα του νομού, όπου και σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη γυναίκα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη προχθές (10 Ιανουαρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνα της οικίας της και στην κατοχή της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

"Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στα επόμενα δυο χρόνια στο Δήμο Παιονίας;"


Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Μάριος Σ. 
Σε πρόσφατη ανάρτηση στη Γνώμη Κιλκίς, της ομάδας Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας, αναφέρεται ότι ο αριθμός μελών τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασαν τα 3500. https://gnomikilkis.blogspot.com/2022/01/blog-post_90.html

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας από την πανδημία


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δράσεις 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς (12/1/2022)


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Δράση αγάπης και αλληλεγγύης 
Δράση αγάπης και αλληλεγγύης πραγματοποίησαν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου του ομίλου Διά βίου Μάθησης και Εθελοντισμού. Οι μαθητές κατασκεύασαν ημερολόγια τα οποία πούλησαν και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό με το οποίο προέβησαν στην αγορά τροφίμων. 

Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στον Α.Σ. "Άθλος" Κιλκίς