Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Υστερόγραφο στον Ιονέσκο


Του Φώτη Μισόπουλου
canular en trois images et trois visages [*]
.....η φύση μου είναι η αγωνία
ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ [1α]
......κάνω ένα θέατρο.......όπου η αγωνία βρίσκεται εκεί, ζωντανή, πελώρια, φανερή
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΟΝΕΣΚΟ [1β]

Χρέος vs πλούτου (Τι δεν καταλαβαίνουμε;)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον το 2018 στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η Χ. Λαγκάρντ τότε Γενική Διευθύντρια του Ταμείου τόνισε ότι από το 2007 ως τότε το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά 40%.

Επιτροπές που υποχρεούνται να συστήσουν οι Δήμοι της Ελλάδας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Η λειτουργία των δήμων της Ελληνικής Επικράτειας διέπεται κατά βάση από τους νόμους 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), 3852/2010 (Καλλικράτης),
4555/2018 (Κλεισθένης) και από αυτούς προκύπτει αφ’ ενός μεν η υποχρέωση που έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δήμοι να συστήσουν συγκεκριμένες επιτροπές με συμβουλευτικές –γνωμοδοτικές ή και εκτελεστικές αρμοδιότητες, αφ’ ετέρου δε η δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συγκροτεί επιτροπές ειδικών θεμάτων.

"Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία να μην κατατεθεί στη Βουλή, να αποσυρθεί εδώ και τώρα"

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς
Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και σε συνθήκες που αντικειμενικά περιορίζουν τη δυνατότητα συλλογικών διαδικασιών από την πλευρά των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και των ΕΛΜΕ, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, με σκοπό να ψηφιστεί άμεσα. 

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς το 2020

Του Γεωργίου Ξενέλη 
Αιρετού Εκπροσώπου στο ΠΥΣΔΕ νομού Κιλκίς
Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι ελάχιστες για ακόμα μια φορά. (ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων 11,16%). Στo N.Κιλκίς μετατέθηκαν 2 Εκπαιδευτικοί ,και από το Ν. Κιλκίς μετατεθήκαν 8 Εκπαιδευτικοί. 

Η μέρα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας πλησιάζει… Ας μην τα χαλάσουμε τώρα…

Γράφει ο Θέμης Ναούμης
Η ώρα είχε πάει 7:30 το πρωί. Πετάγομαι τρομαγμένος από το κρεβάτι μου και σκέφτομαι: «Θ’ αργήσω στη δουλειά! Ετοιμάζομαι γρήγορα- γρήγορα και φεύγω. Καθώς περίμενα το ασανσέρ να έρθει, αντιλήφθηκα ότι καθυστερούσε πολύ. Ξεκίνησα λοιπόν την κάθοδο με τα πόδια. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 25/4/2020, 7:00 μ.μ.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνελήφθη ημεδαπός άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (24 Απριλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

(Video) Παραγωγός ελιάς μειώνει τις τιμές για όλη την περίοδο της πανδημίας


Κιλκίς, 25 Απριλίου 2020.
Ο παραγωγός ελιάς Γιώργος Μπίκος, μειώνει τις τιμές για όλη την περίοδο της πανδημίας.


Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών για τα ηλικιακά όρια στις εγγραφές των ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτ. Εκπ. Κιλκίς
Το Υπουργείο Παιδείας στις 22/4/20, εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες άρσης ατομικών ελευθεριών έθεσε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», αποκαλύπτοντας την περιφρόνησή του σε κάθε διαδικασία διαλόγου, σε κάθε διαφορετική άποψη αλλά κυρίως στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας.

Συλλυπητήριο Ειρήνης Αγαθοπούλου για το θάνατο του Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη

Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου 
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Σήμερα αποχαιρετούμε τον Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη, έναν άνθρωπο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την πόλη μας, με την επιστημονική, την πολιτική και την κοινωνική του δράση. Έναν άνθρωπο, ο οποίος έζησε με ήθος, περηφάνια και πολλή όρεξη για ζωή.

Μήνυμα Γιώργου Αναστασιάδη την ημέρα της ονομαστικής του εορτής

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πολιτευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αναστασιάδης κατά την ημέρα της ονομαστικής του εορτής αναρτώντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μία οικογενειακή φωτογραφία με τη σύζυγο του Τάνια Ευθυμίου και τη δεκαέξι μηνών κόρη τους και γράφοντας "Όταν με το καλό βγούμε οριστικά νικητές από τη μάχη κατά της πανδημίας θα έχουμε σίγουρα να θυμόμαστε και πολλές καλές στιγμές αυτής της περιόδου.. Χρόνια πολλά στις Γιωργίες και στους Γιώργους με υγεία, δύναμη και πολλά χαμόγελα!"

Ξεκίνησαν τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Τα ΚΔΑΠ Kinesis πάντα ένα βήμα μπροστά πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα τους τηλεμαθήματα. Το νέο μας αυτό εγχείρημα ξεκίνησε με τη διαδικτυακή ενημέρωση γονέων και παιδιών σχετικά με τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας στην οποία θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα καθώς και για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Η ενεργός συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών μας έδειξε έμπρακτα τη στήριξή τους στη νέα αυτή προσπάθεια. 

Συλλυπητήριο Δημήτρη Αγαθόπουλου για το θάνατο του Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», θέλω εκ μέρους όλων των μελών της παράταξης να εκφράσω τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του ανθρώπου με Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, του Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη.