Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μονολίθι του δήμου Κιλκίς

Γιάννης Μαγκριώτης από το Κιλκίς: «Ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Νομού Κιλκίς αλλά και της ευρύτερης περιοχής»


Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννης Μαγκριώτης μίλησε σήμερα  σε ανοιχτή εκδήλωση πολιτικού διαλόγου που διοργάνωσε  η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς και μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε, πρωτίστως να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Την αλλαγή όμως  που ζητάει ο καθένας από τους άλλους πρέπει να την κάνει πρώτα στον εαυτό του. Πρέπει να βάλουμε πιο ψηλά το γενικό συμφέρον από το συμφέρον της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουμε ή το ατομικό μας συμφέρον.  Όλα αυτά πρέπει να μας ενώνουν, να είμαστε στην ίδια πλευρά της μάχης. Ο αγώνας όμως  αυτός και η προσπάθειά μας, δεν θα είναι απολύτως επιτυχής, αν και η ΕΕ δεν πράξει το καθήκον της.

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ: Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ της κυβερνητικής κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ της ανατροπής

"Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της ευρωζώνης. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά και επιφυλάσσει τριτοκοσμική αντιμετώπιση στην Ελλάδα. Η τρόικα έχει υποκαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα η διαπραγματευτική δυνατότητά της να είναι όχι μόνο αδύναμη αλλά σχεδόν ανύπαρκτη. Η Τρόικα συμπεριφέρεται ως δυνάστης της χώρας μας και του λαού, φθάνοντας στο σημείο να απαιτεί τη συμφωνία όλων στις απαιτήσεις της. Η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία αμφισβητούνται ευθέως. Οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την χώρα και οι τραπεζίτες ανησυχούν για κραχ ρευστότητας. Και η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει:

Ομιλία Π. Ψωμιάδη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (Κυριακή 22/5/2011, ώρα 10.30 π.μ., Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης)

Η Γενοκτονία των προγόνων μας συνιστά το πλέον μαρτυρικό σημείο αναφοράς στην υπερχιλιετή ιστορία του περήφανου Ποντιακού Ελληνισμού. 92 χρόνια μετά, κανείς μας δεν ξεχνά, κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει, πως εκεί, στην ενάλια γη, στη γη όπου άνθησαν οι τέχνες, ο πολιτισμός, τα γράμματα, διεπράχθη ένα στυγερό έγκλημα σε βάρος αθώων ψυχών, σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο δυτικός κόσμος, οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, έκλεισαν τα μάτια τους.

Συλλήψεις για κατοχή παράνομων CD και DVD

Στις 20-5-2011 και ώρα 11.00΄από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθη στο Κιλκίς, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 28 ετών, διότι όπως προέκυψε από γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει προς πώληση εκατόν είκοσι (120) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους (CD) και εκατό (100) κλεψίτυπες ταινίες (DVD), στερούμενος τιμολογίου αγοράς. Τα παράνομα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.
Επίσης στις 21-5-2011 και ώρα 13.45΄ στη Γουμένισσα – Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Α.Τ. Γουμένισσας συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν 16 ετών, διότι κατείχε προς πώληση πενήντα ένα (51) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους (CD) και δέκα (10) κλεψίτυπες ταινίες (DVD). Τα παράνομα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Η Προεδρική φρουρά φόρεσε ποντιακά

Η Προεδρική φρουρά φόρεσε ποντιακά

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τιμητικά η Ποντιακή φορεσιά, έγινε μέρος της Προεδρικής Φρουράς!
σε εκδήλωση για την μνήμη των 353.000 Ποντίων σφαγιασθέντων, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε !!!
(ΠΗΓΉ: http://mysatelite.wordpress.com/)
Δείτε το Video στην επόμενη ανάρτηση