ο Νίκος Θεοδωρίδης* και η Σοφία Ψαρρά**
Η έναρξη της πανδημίας την περσινή χρονιά έφερε ως συνέπεια τη μειωμένη ζήτηση του κρέατος και ταυτόχρονα με το παρατεταμένο κλείσιμο της εστίασης έγινε ακόμη πιο δύσκολη η διάθεση των ζώων των κτηνοτρόφων. Το γεγονός της υγειονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε αυξημένα έξοδα διατροφής, που με την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών λόγω εξωγενών παραγόντων (αύξηση πετρελαίου, διεθνείς τιμές προσφοράς και ζήτησης) οδηγεί τους επαγγελματίες του χώρου σε απόγνωση για τη συνέχιση της παραγωγής τους.