Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

"Η Πανδημία οξύνει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τα οποία δημιουργεί η αδιαφορία της κυβέρνησης"

Υπογράφουν,
ο Νίκος Θεοδωρίδης* και η Σοφία Ψαρρά**
Η έναρξη της πανδημίας την περσινή χρονιά έφερε ως συνέπεια τη μειωμένη ζήτηση του κρέατος και ταυτόχρονα με το παρατεταμένο κλείσιμο της εστίασης έγινε ακόμη πιο δύσκολη η διάθεση των ζώων των κτηνοτρόφων. Το γεγονός της υγειονομικής κρίσης έχει οδηγήσει σε αυξημένα έξοδα διατροφής, που με την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών λόγω εξωγενών παραγόντων (αύξηση πετρελαίου, διεθνείς τιμές προσφοράς και ζήτησης) οδηγεί τους επαγγελματίες του χώρου σε απόγνωση για τη συνέχιση της παραγωγής τους.

Ευχές Πάσχα 2021 από τον Όμιλο Εταιριών Τιρεκίδη



Το χρονικό της Μεγάλης Εβδομάδας (1ο μέρος)


Γράφει ο Ηλίας Θεοχαράκης
Θεολόγος
Τελείωσε την Κυριακή των Βαΐων η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και εισερχόμαστε στην Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι αφιερωμένη στα Σωτήρια και Ζωοποιά Πάθη του Κυρίου μας. Λέγεται δε Μεγάλη όχι γιατί έχει περισσότερες ημέρες ή ώρες αλλά επειδή κατ’ αυτήν συμβαίνουν σημαντικά και μεγάλα γεγονότα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς αφανείς ήρωες


Γράφει ο Θέμης Ναούμης
«Καλά μου παιδιά, καλή ξεκούραση, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Την αγάπη μου σε όλους σας.» Αυτά ήταν τα τελευταία μου λόγια πριν πατήσω το κόκκινο κουμπάκι στην πλατφόρμα του webex, μετά το τελευταίο μάθημα της Παρασκευής. 

Κορωνοϊός (25/4/2021): 1.400 νέα κρούσματα (10 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 57 θάνατοι και 816 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ταξίδι στο Μουσείο Τσερνόμπιλ στο Κίεβο

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης
Θλιβερή επέτειος η 26η Απριλίου για την ανθρωπότητα. Συμπληρώνονται 35 χρόνια από την τραγωδία του Τσερνόμπιλ. Επισκέφτηκα το 2016 το Μουσείο του Τσερνομπίλ στο Κίεβο.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ της Ουκρανίας


Γράφει ο Σεραφείμ Κερασιώτης
Μαθηματικός - π. Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου,
Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε
Ήταν Σάββατο του Λαζάρου πριν 35 χρόνια στις 26 Απριλίου 1986 όταν εκδηλώθηκε το καταστροφικό ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας (πρώην Σοβιετική Ένωση). Ολόκληρη η ανθρωπότητα έζησε τον πυρηνικό εφιάλτη και ιδιαίτερα οι χώρες που λόγω των ειδικών μετεωρολογικών συνθηκών δέχθηκαν μέσω των αέριων ρευμάτων μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας μεταξύ αυτών και η χώρα μας.

MacBook vs Laptop


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι Αμερικάνοι χρήστες αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν υπολογιστές της εταιρείας Apple όπως παραδείγματος χάρη τα MacBook; 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 25/4/2021, 5:14 μ.μ.


Σύλληψη για απείθεια και παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων
Συνελήφθη προχθές (23 Απριλίου 2021) το βράδυ, κατά την είσοδό του στη χώρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι δε συμμορφώθηκε σε υπόδειξη τελωνειακού υπαλλήλου για διενέργεια ελέγχου και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. 

Επίσκεψη Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς στην ποδοσφαιρική ομάδα Δόξα Γερακαριού


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Την ποδοσφαιρική ομάδα "Δόξα" Γερακαριού επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Απριλίου 2021 κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μηνά Παπαδόπουλο και την υπεύθυνη του τομέα αθλητισμού κ. Γεωργία Τριανταφυλλίδου.

(Video) Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος από την εκπληκτική χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Κιλκίς

Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος από την εκπληκτική χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού Κιλκίς, με χοράρχη τον εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Σαββίδη, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021.

Ευχές Πάσχα 2021 από τη βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου



Ευχές Πάσχα 2021 από την Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης



Ευχές Πάσχα 2021 από τη Θρακική Εστία Κιλκίς



Ξεπέρασαν το 50% οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών του νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θ. Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κιλκίς
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία των συνεχιζόμενων εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.