Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Κάλλιο… 3 μήνες αργότερα παρά ποτέ


Η γιγαντοαφίσα που διαφήμιζε το 19ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στην οδό Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς απομακρύνθηκε χθες Κυριακή 16 Ιανουαρίου μετά από σχετική ανάρτηση της Γνώμης (δείτε εδώ). Υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Δήμο Κιλκίς το διάστημα από 3 έως 11 Οκτωβρίου 2021.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος": «Γεμάτες» προπονήσεις-Συμμετοχές σε κορυφαία τουρνουά


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Με ικανοποίηση για την μεγάλη προσέλευση των νεαρών αθλητών συνεχίζονται οι προπονήσεις στην Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Πλήθος παιδιών προσέρχεται στο άρτιο Αθλητικό Κέντρο του Αλέξανδρου για να «μάθει» τα…μυστικά του ποδοσφαίρου από τους έμπειρους και καταρτισμένους προπονητές της Ακαδημίας.

Ε. Αγαθοπούλου: «Γενικόλογη, χωρίς προτάσεις, κατώτερη των περιστάσεων η 2η Ετήσια Έκθεση για την έμφυλη βία.»

Σημεία ομιλίας της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ειρήνης Αγαθοπούλου στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για την 2η Ετήσια Έκθεση για τη βία κατά των γυναικών
Κριτική επί του συνόλου και επί των μερών της 2ης Ετήσιας Έκθεσης για την βία κατά των γυναικών, άσκησε η Βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην σημερινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ισότητας και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία και παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ. 

Εποχές αγάπης


Του Κώστα Μπούζα
Γλυκύτατη Άνοιξη. Πολύμορφη, γεννήτρα, ζωοδότρα. Πες μου, που βρίσκεται η αγάπη; Μήπως είναι κρυμμένη μες στον σπόρο που φωλιάζει ακόμη στη ζεστή αγκαλιά της γης, ή μήπως στο τρυφερό βλαστάρι που πρόβαλε δειλά παραμερίζοντας το χώμα; Μη τάχα είναι η προσμονή και η λαχτάρα, ή είναι ο παλμός ο ξέφρενος κι ύστερα η ανάσα η βαθιά; Πες μου…

Καμιά αναφορά για τη χώρα που νικάει τον "κορωνοϊό"... γιατί;

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Στα μεγάλα καπιταλιστικά κέντρα και χώρες ο «Κορωνοιός» συνεχίζει να «δείχνει τα δόντια» του, με τα δημόσια συστήματα υγείας να βρίσκονται στα όρια τους, εξαιτίας της απαξίωσης τους από τις πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου. Η εμπορευματοποιημένη υγεία δεν «διευθύνεται», δεν σχεδιάζεται με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών – λαϊκών αναγκών, αλλά είναι ενταγμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και των αντοχών της οικονομίας, αφού πρωτεύει η χρηματοδότηση του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρημάτων ομίλων για να διαιωνίζονται τα κέρδη τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στην πλατεία Λαγκαδά


Ανακοίνωση 
Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά

Συνάδελφε αγρότη, κτηνοτρόφε, μελισσοκόμε,
Ζούμε την ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές στα λιπάσματα, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, τον υψηλό ΦΠΑ. Ο ΕΛΓΑ καλύπτει, όταν καλύπτει, με ψίχουλα και καθυστερημένα, τις όποιες καταστροφές. Πουλάμε με χαμηλές τιμές και το εισόδημα μας δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς να κάνουμε κάτι. Τώρα βγαίνουμε στους δρόμους και ζητάμε μια καλύτερη ζωή.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ομάδα Νέων του Αλέξανδρου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ιδανικά ξεκίνησε το 2022 η Ομάδα Νέων του Αλέξανδρου Κιλκίς καθώς επιβλήθηκε με 3-1 της Θύελλας Δοϊράνης για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος του Ανατολικού Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας.

Αγαθοπούλου: «Απουσία πρόβλεψης για χορήγηση δωρεάν selftest για όσους/ες φοιτούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας βάσει των εκδοθεισών ΚΥΑ»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την απουσία πρόβλεψης για χορήγηση δωρεάν selftest για όσους/ες φοιτούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας βάσει των εκδοθεισών ΚΥΑ, με ερώτησή της επισήμανε η Βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και με την συνυπογραφή 45 βουλευτών και βουλευτριών.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 17/1/2022, 6:17 μ.μ.


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη δραστών που ενέχονται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε βάρος νεαρών ατόμων, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Κιλκίς
Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Κιλκίς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κιλκίς στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου ‘’Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση’’ (ΟΠΣ 5002212).

Κορωνοϊός (17/1/2022): 18.834 νέα κρούσματα (76 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 101 θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.834, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.679.705 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 473 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.148 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ετήσια γενική συνέλευση στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΤΕΧΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ» συγκαλεί τα μέλη της σε ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom (διαδικτυακά) λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών την Κυριακή 30.01.2022 και ώρα 11.00 με 13.00 με μόνο θέμα ημερησίας διατάξεως:

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς (17/1/2022)


Δελτίο τύπου Kέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΘΛΟΣ Κιλκίς-Χέρσου
Aλλη μια εβδομάδα με πολλές δράσεις και δραστηριότητες, γέλιο και παιχνίδι πέρασε στα ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Στον εκπαιδευτικό τομέα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας και επικεντρώσαμε κυρίως στην λεγόμενη και πασίγνωστη οικολογική έννοια που ακούει στο όνομα «υπερθέρμανση του πλανήτη».

Τα νέα του ΑΣΕΠ (17/1/2022)


Δελτίο Τύπου ΑΣΕΠ
1. 7Κ/2020: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ & ΔΕ
2. Προκήρυξη θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ του ΟΠΕΚΑ
3. Προκήρυξη θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
4. Προκήρυξη θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Πελοποννήσου
5. 12Κ/2021: Εκκίνηση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
6. Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης & Αποκλειομένων Επιπ. Γ.Δ. Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων
7. Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων επιπέδου ΓΔ του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων
8. 1Κ/2022: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
9. Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Πανεπιστημίου Πατρών

Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου - Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής


Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ). Η νέα ΑΠΕΔ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αποστολή της είναι η παροχή ψηφιακών υπογραφών, είτε νέας γενιάς (άυλες) είτε κλασσικής μορφής (USB token). Μέσω της νέας ΑΠΕΔ, από σήμερα όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν προσωπικά πιστοποιητικά ψηφιακής υπογραφής, διάρκειας τριών ετών, αποκτώντας ψηφιακή υπογραφή.

Η «Αναγέννηση της Παιονίας» φέρνει την αλλαγή...


Ανάρτηση του Θ. Τιρεκίδη στον προsωπικό του λογαριασμό Facebook
Μια νέα χρονιά αποτελεί την αφετηρία για νέες προσδοκίες και στόχους, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία», το τέλος της πανδημίας και η λήξη της υγειονομικής κρίσης αποτελεί ευχή όλων.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Νέου Αγιονερίου, ευχαριστούν θερμά τη Φάρμα Κουκάκη


"Οι μαθητές-τριες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου Κιλκίς, οι διευθύντριες και οι σύλλογοι διδασκόντων-ουσών των σχολείων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. για τη δωρεά στα σχολεία µας µε στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Συγκεκριµένα, η χορηγία αφορούσε σε εποπτικά μέσα διδασκαλίας και αθλητικό υλικό (ηχεία για υπολογιστές, μπάλες για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ).

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης (17/1/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολης
Δευτέρα
Τη Δευτέρα ο καιρός ήταν βροχερός. Εμείς, σε μία όμορφη κατασκευή με χαρτόνια, συνδυάσαμε τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή με την επιθυμία των παιδιών να φτιάξουν κάτι για τις μανούλες τους. Συζητήσαμε, επίσης, για τους κανόνες ενός μουσείου και τους σημειώσαμε στον πίνακα. Παίξαμε το αγαπημένο μας «Twistti Spaghetti», αλλά και διάφορα παιχνίδια με στεφάνια και κώνους. Χαλαρώσαμε διαβάζοντας βιβλία και εξασκηθήκαμε στο τάβλι.

Εκσυγχρονισμός των οχημάτων του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Παρελήφθη σήμερα το τρίτο καινούργιο απορριμματοφόρο του δήμου Παιονίας στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων καθαριότητας και της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου, υλοποιώντας έτσι την προγραμματική δέσμευση που ανέλαβε τον Μάιο του 2019.

Εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης - Κιλκίς


Συνεχίζονται οι εργασίες στο δίκτυο οδικού ηλεκτροφωτισμού στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ευζώνων (στη Δημοτική Κοινότητα Γέφυρας) και στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (στη Δημοτική Κοινότητα Διαβατών) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί άνδρες στο Κιλκίς για ληστεία


- Με απειλή όπλων ακινητοποίησαν 5 αλλοδαπούς και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό
- Οι δύο από αυτούς προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος γυναίκας μεταξύ των αλλοδαπών που λήστεψαν

Συνελήφθησαν προχθές (15 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, με τη συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 3 αλλοδαποί άνδρες, για ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.