Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012! Νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας καθώς οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στις 17 και 18 Δεκεμβρίου όλα τα φαρμακεία της χώρας θα βάλουν λουκέτο ενώ θα συνεχισθεί επ αόριστον η άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Απαράδεκτη η εντολή Στουρνάρα στη ΔΕΗ για το χαράτσι λέει η Ένωση Εισαγγελέων

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας προκάλεσε η εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προς τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι μέλος της κυβέρνησης παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και προειδοποιούν ότι «είναι αυτονόητη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Η δόση πάει στους τραπεζίτες και τα μέτρα στους πολίτες

«Η εθνική "επιτυχία" της κυβέρνησης συνίσταται στο τρίπτυχοδόση για τις τράπεζες και τους δανειστές, μνημονιακή θηλιά και εποπτεία στην οικονομία, νέα μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωσή του για την εκταμίευση της δόσης και τις πολιτικές εξελίξεις.

“Προτείναμε στο Δημόσιο να του δώσουμε χρυσό κι αυτό δεν δέχθηκε”! – Ο Γεν. Διευθυντής της HELLAS GOLD στη ΝΕΤ

ΝΕΤ. Πρωινή Ενημέρωση, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με θέμα τη ‘’Χρυσή Επένδυση’’ της HELLAS GOLD (ELDORADO GOLD/ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) στη Χαλκιδική. Στις Σκουριές βρίσκεται ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων και στο στούντιο της ΝΕΤ στην Αθήνα ο Πέτρος Στρατουδάκης, Γενικός Διευθυντής της HELLAS GOLD.

Συζητώντας για τη γλώσσα των Πομάκων

Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει εκδήλωση για τη γλώσσα και την ταυτότητα των Πομάκων τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).
Ομιλητές θα είναι: -Σεμπαϊδήν Καραχότζα, δημοσιογράφος
-Άγγελος Συρίγος, επ.καθηγητής στο Πάντειο,
-Γιώργος Μαυρομάτης, λέκτορας, Δημοκρίτειο
Συντονίζει ο Κιλκισιώτης Ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης

Πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική Συγκυβέρνηση «καταργώντας » ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής «παλεύει» απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά «διάτρητη» διάταξη περί απόλυσης-διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ιδρύθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εναλλακτικών και Βιολογικών Καλλιεργειών ¨Ελληνική Γη"

Στις 15 Δεκεμβρίου 2012 συγκεντρώθηκαν οι καλλιεργητές GOJI BERRY του νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής και ψήφισαν την ιδρυτική πράξη σύστασης, αποφασίζοντας τα εξής: 

Άγγελοι! Τα πρόσωπα των θυμάτων του Κονέκτικατ - Τους εκτέλεσε με 11 σφαίρες τον καθένα

- Σχεδόν εξ επαφής πυροβολήθηκαν τα θύματα του μακελειού στο σχολείο του Κονέκτικατ
- Είναι η χειρότερη σκηνή εγκλήματος που έχω δει ποτέ δήλωσε ο ιατροδικαστής
- Στο Κονέκτικατ σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα για να δει τις οικογένειες των θυμάτων
- Θα γίνει νεκροψία και στη σωρό του δράστη, Άνταμ Λάνζα αλλά και της μητέρας του

"Η έννοια της ‘’αξιοκρατίας’’ δεν σχετίζεται μόνο με τα τυπικά προσόντα"

Του Χάρη Τσιόκα*
Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση Σαμαρά των ονομάτων που θα στελεχώσουν το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανέδειξε μια σειρά από σχόλια. Αφορούσαν το ερώτημα αν ήταν ‘’αξιοκρατική στελέχωση’’;
Πρόκειται για μια εύκολη ‘’επικοινωνιακή’’ προσέγγιση που αποσιωπά το μείζον και αυτό σχετίζεται με την αποστολή των φορέων, σε σχέση με την ανάπτυξη, την κοινωνική προσφορά και την βιωσιμότητα τους.

Βαριά ήττα.του ΓΑΣ Κιλκίς

Την μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων χρόνων και μία εκ των μεγαλυτέρων στην ιστορία του συλλόγου γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ., απόρροια της κακής εμφάνισης των αθλητών και της τραγελαφικής διαιτητικής παρουσίας.

Έκλεψαν 36 περιστέρια αξίας 1800 ευρώ

Στις 15.12.2012 το βράδυ συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης (ύψος της δ.ε. Πέλλας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών τρεις ημεδαποί, οι δύο 14 και ο ένας 12 ετών, διότι αφαίρεσαν από αγρόκτημα 61χρονου στην αγροτική περιοχή Παραλίμνης Πέλλας (36) περιστέρια (τύπου ντουνέκια), συνολικής αξίας (1800) Ευρώ περίπου. Τα περιστέρια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Τον τσάκωσαν την ώρα που άνοιγε το παγκάρι της εκκλησίας

Στις 15.12.2012 το πρωί συνελήφθη στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Σερρών, 37χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε το παγκάρι του Ιερού Ναού Ταξιαρχών, έγινε όμως αντιληπτός από τον νεωκόρο του Ναού και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς. Σε αστυνομικό έλεγχο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κατσαβίδια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο προαναφερόμενος πριν από έξι μήνες περίπου διέρρηξε το ίδιο παγκάρι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (60) Ευρώ περίπου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Κλέφτης σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στην Κολχίδα Κιλκίς

Στις 15.12.2012 απογευματινές ώρες σε αγροτική περιοχή της Κολχίδας Κιλκίς, 37χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια απόπειρας αφαίρεσης μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. τραυματίσθηκε θανάσιμα από ηλεκτροπληξία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο θανών μαζί με 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τον μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. Σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. 

Δυσανοχή στη λακτόζη –Διατροφική Φροντίδα

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Με σκοπό να γίνει πέψη του σακχάρου που υπάρχει στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό ένζυμο από το λεπτό έντερο, το οποίο ονομάζεται λακτάση. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επαρκείς ποσότητες αυτού του ενζύμου. Για άλλα άτομα, ασθένειες ή φλεγμονές μπορεί περιστασιακά να μειώσουν τις ποσότητες του ενζύμου.


Ηρόστρατος

Του Φώτη Μισόπουλου
υπαινιγμός στον Πεσσόα
Ίδια θεά- αιωνιότητα-, στην ίδια μήνι, 
στον ίδιο ρόλο του φανερού σφετεριστή-
το θεικό πέλαγος καλύπτει με γαλήνη
την ακοίμητη ηλικία του ποιητή

Θα εμφανιστεί ένας τεχνίτης ως μεσσίας-
η μνήμη μου χάνεται μ' ένα φύλλο χρυσού
ερημιές παλιές- πελεκημένες σαν μανδύας-
-θα είναι τέλειος σαν το κοντάρι του πυρσού