Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Ιστορική Ημερίδα τη Δευτέρα 4/12 στο Κιλκίς, με θέμα "1913-1923 - Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς"

Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς ν. Κιλκίς, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς διοργανώνει Ημερίδα με θεματική: «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση προοπτική» για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

(VIDEO) 115η Εθελοντική Αιμοδοσία Ακριτών Πολυκάστρου

115η Εθελοντική Αιμοδοσία Ακριτών Πολυκάστρου. Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023.

8ο Συνέδριο Προσκόπων Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες (Φωτογραφίες)

Με επιτυχία, αφενός μεν στη μεγάλη συμμετοχή, αφετέρου δε στα συμπεράσματα των εργασιών, πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις φιλόξενες Σέρρες, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.
Τα ενήλικα Στελέχη της Κίνησης που εδράζονται στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια, στη Βέροια, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς και στις Σέρρες έδωσαν δυναμικό παρόν στο καθιερωμένο Συνέδριο τους, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Επανεκκίνηση".

Τα νέα του βουλευτή Κιλκίς Πέτρου Παππά (3/12/2023)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Συνάντηση Πέτρου Παππά με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή
Ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, υποδέχθηκε και συνόδευσε στην ξενάγηση τους στην Βουλή των Ελλήνων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, του Γυμνασίου Ευκαρπίας Κιλκίς και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου απ' τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, το καύχημα πάντων των Κιλκισιωτών, ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, μετά του Ηγουμένου αυτής Παν. Αρχιμ. π. Αρσενίου Ιωάννου, του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Αδελφών της Μονής, Διακόνων και συμπροσευχομένων Κληρικών.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Η 3η Δεκέμβρη,δεν είναι γιορτή. Δεν είναι μια Ημέρα Μνήμης.
Η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Ο πόλεμος στη Γάζα και η Αραβοϊσραηλινή διαμάχη"

Νέα εκδήλωση του Ομίλου Ιστορίας και Πολιτισμού του Κιλκις, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κιλκις την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 με θέμα Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ Η ΑΡΑΒΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΙΑΜΑΧΗ. Θα μιλήσει ο κ. Μάνος Καραγιάννης που είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο τμήμα Βαλκανικών Σλάβικων και Ανατολικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, καθώς και καθηγητής Διεθνούς Ασφαλείας στο King’s college του Λονδίνου.

Δήλωση Στεφ. Παραστατίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Βουλευτής Κιλκίς
3 Δεκεμβρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του UNDRR (United Nations Office for Disaster Risk Reduction) τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού, με το 80% να ζει στον Παγκόσμιο Νότο. Συχνά πλήττονται περισσότερο από φυσικούς κινδύνους, καταστροφές που προκαλούνται από το κλίμα και παγκόσμιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

3 Δεκέμβρη 2023 – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Υπογράφει η Γεωργία Κολεσιώτου*
Καρκίνος μαστού, εντέρου, ήπατος, στομάχου, προστάτη, πνεύμονα, θυροειδούς, νεφρού, ουροδόχου κύστης, λευχαιμία.
Μπορεί η αναπηρία να μην είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού, όμως οι τομές υπάρχουν, η ζωή των καρκινοπαθών αλλάζει και το ποσοστό αναπηρίας δυστυχώς κάθε χρόνο μειώνεται όταν δεν διαπιστώνονται μεταστάσεις.

(VIDEO) Το έθιμο "Βαρβάρα" 2023, στην Τούμπα Παιονίας

 
Το έθιμο "Βαρβάρα" 2023, στην Τούμπα Παιονίας. Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2023. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΙΛΚΙΣ για την από κοινού εκδήλωση στις 22 Οκτώβρη 2023 για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο χώρο που στεγάζεται. Η ομιλία της χειρουργού μαστού Σοφίας Τριανταφυλλίδου, οι χορευτές του ΛΕΚ με ροζ φιογκάκια στο πέτο, τα μικρά παιδιά κρατώντας συνθήματα πρόληψης και η συμβολική φωταγώγηση με ροζ χρώμα του κτιρίου του ΛΕΚ υπενθύμισαν στους παρευρισκόμενους και όχι μόνον τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.