Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

"Αργοναύτες Κιλκίς": Διαδικτυακή εισήγηση με τίτλο "Η λογοτεχνία στην υπηρεσία της ιστορίας"


Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Με χαρά σας ανακοινώνουμε την συνέχιση του κύκλου διαδικτυακών εισηγήσεων-σεμιναρίων 2020-21 με τίτλο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: Ιστορία-Λαογραφία-Παράδοση-Τέχνη-Πολιτισμός. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη εισήγησή μας. Πληροφορίες παρατίθενται παρακάτω:

Τζανή, Κουτσουπιά και Κατσιάνος πολιτικοΛΟΓΟΥΝ την Τετάρτη με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio



Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (8/3/2021)


- Ζητείται έμπειρος Πωλητής - Πωλήτρια για κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Κιλκίς, θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δείτε ΕΔΩ
Ζητείται Γεωπόνος ΑΕΙ / ΤΕΙ σε εταιρεία αγροεφοδίων στο Κιλκίς, θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Δείτε ΕΔΩ

Σε αναστολή λειτουργίας 2 τάξεις του 1ου Δημοτικού Γουμένισσας


Σε αναστολή λειτουργίας τίθενται από αύριο Τρίτη 9 έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, οι δύο τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, στις οποίες εντοπίστηκαν 2 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές. Πρόκειται για την Δ’ και ΣΤ’ Τάξη. Οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πολλαπλός ο ρόλος της γυναίκας στην ελληνική επανάσταση


Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη γιορτή της Γυναίκας αξίζει να τονισθεί η ανεκτίμητη συμβολή της επώνυμης και ανώνυμης Ελληνίδας στον αγώνα του 1821.

Εργασίες συντήρησης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
 θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και για δύο εβδομάδες.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων, τεχνικές εργασίες καθώς και εργασίες κλαδέματος και κοπής αυτοφυούς βλάστησης σε όλο το μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. 

Στη λεγόμενη "Δικτατορία των Μedia" αντανακλάται η δικτατορία του κεφαλαίου που περιφέρεται με το μανδύα της αστικής δημοκρατίας

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Ο χώρος των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) δεν είναι ουδέτερος από τις παραγωγικές σχέσεις που κυριαρχούν στο πεδίο της οικονομίας όπου υπάρχει αλληλεπίδραση βάσης και εποικοδομήματος και επιδρά καταλυτικά στο γενικότερο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της ενημέρωσης και της «ψυχαγωγίας».

Μήνυμα Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Σήμερα 8 Μαρτίου γιορτάζουν οι γυναίκες όλου του κόσμου. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και τις στέλνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο Ευχαριστώ.

"Υποκλίνομαι σε όλες τις γυναίκες που ..."


Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Υποκλίνομαι σε όλες τις γυναίκες που μοχθούν, αγωνίζονται, διεκδικούν, απαιτούν, προσφέρουν και είναι πραγματικά κυρίες του εαυτού τους.

"Αρνείται η διοίκηση Τζιτζικώστα τη ζωντανή προβολή της συνεδρίασης"

Ανακοίνωση Περιφερειακού Συνδυασμού "Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία
Μετά την αρχική άρνηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας κ. Β. Καρακωστάνογλου να ικανοποιήσει το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθούν τα ζητήματα της ΜΕΑ Λαγκαδά και των μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο, οι παρατάξεις αναγκάστηκαν να επανέλθουν με αναλυτική νομική τεκμηρίωση, μην αφήνοντας περιθώριο νέας άρνησης. 

Πιερία: Τον τσάκωσαν με ηρωίνη και κάναβη


Συνελήφθη χθες (7 Μαρτίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, αλλά και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 21,3 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011.
Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Ερώτηση Φραγγίδη για τον Περιφερειακό Τύπο


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον Περιφερειακό Τύπο προχώρησε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργου Φραγγίδη. 

Η Ημέρα της γυναίκας στον καιρό της πανδημίας και του #metoo


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
8 Μάρτη 1857, Νέα Υόρκη: Γυναικεία απεργία και διαδήλωση εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, για καλύτερα εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μείωση των όρων εργασίας και εξίσωση μισθών αντρών και γυναικών.

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς


Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Μετά από τις δραματικές εξελίξεις εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών στην Ελασσόνα Λάρισας, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Γυναικείες συμμετοχές στην καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Υποστηρικτής της καμπάνιας η Επιμορφωτική Κιλκίς


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Διαχειριστική Αρχή του φορέα ENI CBC MED Programme, διοργανώνει μια 100% γυναικεία καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στο κάλεσμα να συμμετάσχουν γυναίκες που εκπροσωπούν φορείς εγκεκριμένων έργων σε χώρες της Μεσογείου, ανταποκρίθηκε θετικά το ΚΔΒΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς, ως συντονιστής του έργου “MED-QUAD” που υλοποιείται σε συνεργασία με 6 Πανεπιστήμια από 6 χώρες της Μεσογείου. 

Ποιοι εκπροσωπούν τον Τοποτηρητή της Μητρόπολης Κιλκίς, Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ.κ. Δημήτριο

Ανακοίνωση του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, σχετικά με την εκπροσώπησή του.

Ἀναλαβόντες τήν τοποτηρητεία τῆς χηρευσάσης Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πολυανῆς καί Κιλκισίου, βάσει τοῦ Καταστατικοῦ Χάρτου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (ἄρθρ. 23 τοῦ ν. 59011977 (ΦΕΚ Α΄ 146)) καί κατόπιν ἀποφάσεως τοῦ Ἀρχιεπισκόπου ἐξουσιοδοτημένου ὑπό τῆς ΔΙ.Σ., σᾶς ἐνημερώνουμε ὅτι μέ τήν ἀπό 04.03.2021 ἀπόφασή μας στό ἑξῆς καί μέχρι πληρώσεως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πολυανῆς και Κιλκισίου, μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ:

Κορωνοϊός (8/3/2021): 1.165 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 39 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μήνυμα Μαρίας Μασμανίδου - Τσάβαλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μήνυμα Προέδρου Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς Μαρίας Μασμανίδου - Τσάβαλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η φετινή ημέρα της Γυναίκας έχει μια πολύ διαφορετική οπτική. Είναι εγκιβωτισμένη στην πανδημική κρίση, σχηματοποιημένη σε νέες έννοιες και αρνητικές συνέπειες, με τις οποίες πασχίζουμε να συμφιλιωθούμε, αρκετές φορές χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες και στους αγώνες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Μια μέρα όπου μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες για την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά τους στη στήριξη της κοινωνίας, και, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το δικαίωμα στην ισότητα που έχει κάθε γυναίκα.

Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

Ανακοίνωση 
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς 
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, θα πρέπει οι απόφοιτοι να υποβάλουν Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Ενδεικτικές συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών, από τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς Κιλκίς

Με την ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
Οι παρακάτω καταχωρήσεις αποτελούν ενδεικτικές συμβουλές, γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης.

Εξοπλίζονται με 136 μηχανήματα τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία της 3ης ΥΠΕ


Με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προμηθεύει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρα Υγείας και Ιατρεία) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ε. Αγαθοπούλου: 8 Μάρτη – Εξειδικεύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ισότητα των Φύλων


Υπογράφει η Ειρήνη ΑγαθοπούλουΒουλεύτρια Κιλκίς - Αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδια για θέματα Ισότητας
Η φετινή 8η Μάρτη είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Βρίσκει την ελληνική κοινωνία μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα καταγγελιών για τη σεξουαλική βία και τη χώρα σε ένα παρατεταμένο λοκντάουν για περισσότερο από ένα χρόνο. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα αιτήματα για ισότητα των φύλων είναι τρομερά επίκαιρα και η κοινωνία έτοιμη για αλλαγές προς μια πιο δίκαιη κοινωνία, με περισσότερη έμφυλη ισότητα, λιγότερη σεξουαλική βία, λιγότερα στερεότυπα. 

Παιονία: Έκλεισαν 2 σχολεία μετά από κρούσματα κορωνοϊού


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γουμένισσας, λόγω κρουσμάτων κορωνοιού σε μαθητές και γονείς.

Δήμος Παιονίας: Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για την Covid19



Κοινωνική προστασία τον καιρό της πανδημίας


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή των ανθρώπων με τον εγκλεισμό, τον φόβο και την αγωνία να κυριαρχούν σε κάθε τους βήμα. Όλα όσα μοιράζονταν στην καθημερινότητά τους, όλα όσα τους στήριζαν έχουν εκλείψει. Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις είναι σημαντικές στο σύνολο του πληθυσμού, ιδιαίτερα δε στις ευπαθείς ομάδες οι οποίες και πριν την πανδημία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Το χαμόγελο κρύφτηκε πίσω από τις μάσκες, και ένα πέπλο μελαγχολίας σκέπασε τα πάντα σε μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο.

Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας με τηλεδιάσκεψη


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 το απόγευμα συνεδρίαση της ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς ΝΔ με τηλεδιάσκεψη και αυτή τη φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού covid – 19.

«…Θέλει δουλειά πολύ»


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός – δάσκαλος
Χυδαίες λέξεις δεν υπάρχουν. Χυδαίες είναι οι πράξεις και οι συμπεριφορές που βρίσκονται πίσω από αυτές. Χυδαίοι είναι κι όσοι τις κάνουν, καθώς οι λέξεις από μόνες τους είναι κενές. Το νόημά τους το ορίζουν οι άνθρωποι. Άλλο το ρήμα "γαμώ" της Γραφής κι άλλο το αντίστοιχο ρήμα του βιαστή, που «ακούγεται» κατά κόρον στις μέρες μας.

Μήνυμα Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής
8η Μαρτίου: Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που με οποιαδήποτε υπόσταση, ως μητέρα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, γιαγιά, φίλη, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του την ύπαρξη, την ευτυχία, την ελπίδα, την αγάπη, την καλοσύνη, την συμπαράσταση.