Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κανένα κρούσμα Xylella fastidiosa στη χώρα μας

Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σε συνέχεια ανεύθυνων και παντελώς αστήρικτων δηλώσεων (κάποιες δε εξ΄αυτών έγιναν κατά τρόπο απαράδεκτο από θεσμικούς παράγοντες), η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ για την φυτοϋγεία, ως αρμόδια αρχή της χώρας σε εθνικό επίπεδο, ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων των επισκοπήσεων έτους 2015, 2016 και 2017 (πρώτο εξάμηνο) προκύπτει ότι στον Ελλαδικό χώρο δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα απολύτως κανένα κρούσμα του επικίνδυνου οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa.

39o River Party – Διαγωνισμός Into The Jungle Stage

Όπως κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός του River Party για νέους καλλιτέχνες και μπάντες είναι εδώ! Πέντε νικητές θα εμφανιστούν ζωντανά στο Into The Jungle stage. Ψήφισε τώρα τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη ή το αγαπημένο σου συγκρότημα και βοήθησέ τον να γίνει μέρος του 39ου River Party!
Στην ψηφοφορία συμμετέχει και και το κιλκισιώτικο συγκρότημα  "Στέλιος Κοτίδης και η μπάντα του".

Ψηφίστε ΕΔΩ

Καύσιμα: Ζητείται νέα φόρμουλα για τις «πειραγμένες» αντλίες

Γράφει ο Σταμάτης Ζησίμου
Αντοχές... Λερναίας Ύδρας επιδεικνύει η παραβατικότητα σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με την πολιτεία να προσπαθεί να κλείσει τα κενά, αλλά με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να ξεφεύγουν και να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. 

Με 44 θέματα συνεδριάζει στις 24 Ιουλίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θεσσαλονίκη: 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων Συνεδρίων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που αποτελούν πλέον θεσμό για τον εγχώριο αγροδιατροφικό τομέα, διοργανώνεται και φέτος το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Palace. 

Προσφορές της τελευταίας στιγμής σε εκδρομικά πακέτα!

Τo τουριστικό γραφείο Zorpidis, σας ενημερώνει για τις προσφορές της τελευταίας στιγμής (last minute) σε εκδρομικά πακέτα που αναχωρούν τις προσεχείς μέρες. Άφορά στις τελευταίες θέσεις κάθε πακέτου και όσοι τις επιλέξουν θα έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος. Οι αναχωρήσεις γίνονται από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα (19-7-2017) και αύριο (20-7-2017) προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Σήραγγα Πλαταμώνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Γρίπη πτηνών: 20 ευρώ για προσκόμιση νεκρών ή ημιθανών άγριων πτηνών

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Υποδομών (Υ.Ζ.–Κ.Α.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, που αφορούν στην ενημέρωση κυνηγών, φυλάκων θήρας, μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, για τη συμβολή τους στην προσκόμιση νεκρών ή ημιθανών άγριων πτηνών για την επιζωοτιολογική διερεύνηση της γρίπης των πτηνών.

Αιτήσεις για 91 θέσεις πλήρους απασχόλησης στον δήμο Παιονίας

Ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 91 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β΄κύκλος) στο Δήμο Παιονίας. 

Χατζησάββας: "Πάνε το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς για εξαφάνιση"

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Με αφορμή την συζήτηση που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς πριν μερικούς μήνες για την μετεγκατάσταση σχολείων λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε και μια συζήτηση για το θέμα του Τ.Ε.Ι Κιλκίς.

Γεωργαντάς: «Η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει στοιχεία για τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α.»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενώ ανακοινώνονται συνεχώς προσλήψεις - όπως αυτές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή - ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.

Εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα σε εργοστάσια του νομού Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε εργοστάσια της ΠΕ Κιλκίς, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ελλιπούς συντήρησης μηχανημάτων και εργαλείων, καθώς και της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας που επικρατούν σε αυτά, με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς σε Πάρνωνα και Ξηρολίβαδο

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς 
Στον Πάρνωνα με τους κέδρους και τα έλατα και στα όμορφα γραφικά χωριά της Πελοποννήσου διεξήχθη το Σάββατο 15 Ιουλίου το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ  "ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΏΝ" μήκους 70 χιλιομέτρων.