Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αιχμάλωτη 2,5 χρόνια σε στάβλο μία 46χρονη - Δούλευε και τη βίαζε το "αφεντικό"

Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια 46χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.
Όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία. 

Από τη ζωοφιλία στη σπουδή της αυθαιρεσίας

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Κυνοκτονία: Στις 24 Μαΐου 1922, ολίγους μήνες πριν την Μικρασιατική Καταστροφή, η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Πρόοδος», φιλοξένησε στην πρώτη της σελίδα, ένα σχόλιο με τον τίτλο «Κυνοκτονία». Ο αρθρογράφος πρότεινε τη ριζική εξόντωση των αδέσποτων σκύλων. Η ακραία αυτή πρόταση αιτιολογήθηκε με την επίκληση του κινδύνου από τα σκυλιά φορείς λύσσας.

15ήμερη δραστηριότητα Ειρήνης Αγαθοπούλου

15ήμερη δραστηριότητα Αγαθοπούλου
Δείτε ΕΔΩ

Επιτυχές το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δροσάτου «Τέλης Πολιτάκης»

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Χ. Καναρόπουλος 
Με μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 150 μικροί αθλητές, πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Δροσάτο Κιλκίς, το Τουρνουά ποδοσφαίρου παίδων/εφήβων και προπαίδων/τζούνιορ στη μνήμη του Τέλη Πολιτάκη, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.

Ευχές Πάσχα από τα έπιπλα SIGMA


Επιστροφή πινακίδων, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από αύριο (30.04.2013) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. 

Νύχτα Ονειρομάνα, Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ερωδιός Κιλκίς, Σάββατο 27 Απριλίου 2013.
Μια βραδιά με την Σοφία Εμφιετζή στο τραγούδι και τον
Φώτη Ιωαννίδη στο μπουζούκι

Αφιέρωμα στη μνήμη του κιλκισιώτη συγγραφέα Λάζαρου Παυλίδη από την "Ανοικτή Οθόνη"

ΤΑΙΝΙΑ "ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΑΡΑΙ" 
Τρίτη 14 Μαϊου 2013, ώρα: 8.30μμ -Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς 
Η προβολή γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας της "Ανοικτής Οθόνης" με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε ένα 2ήμερο αφιερωμένο στο Λάζαρο Παυλίδη (Τρίτη 14/5 στο Επιμελητήριο και Τετάρτη 15/5 στη Βιβλιοθήκη) 

Παρών στην προβολή της ταινίας θα είναι και ο δημιουργός της , σκηνοθέτης κ. Τάσος Ψαράς ο οποίος και θα την προλογίσει

Σκηνοθεσία: Τάσος Ψαράς, παραγωγή 1986, διάρκεια 116΄

Σενάριο: Τάσος Ψαράς από το ομώνυμο βιβλίο του Λάζαρου Παυλίδη 

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων

Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα:
Μέτρο 311 Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες (δικαιούχοι: ΓΕΩΡΓΟΙ)
Μέτρο 312 Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (δικαιούχοι: ΜΗ ΓΕΩΡΓΟΙ)
Μέτρο 313 Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων (δικαιούχοι: ΜΗ ΓΕΩΡΓΟΙ) στο πλαίσιο του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 και αντί της 24ης Απριλίου 2013 ορίζει νέα καταληκτική ημερομηνία την 24η Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή.

Παρατείνεται έως 20 Μαΐου 2013 η προθεσμία για έλεγχο των δικύκλων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, λόγω της αυξημένης προσέλευσης, παρατείνεται μέχρι και τις 20 Μαΐου 2013 η προθεσμία για τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 34500/26-40-2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου και ύστερα από την υπ. αριθμ. πρωτ. 158649/26-04-2013 εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για νέα παράταση μέχρι και τις 20 Μαΐου 2013. Διευκρινίζεται ότι η 20η Μαΐου 2013 είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων με έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, πέραν αυτής, δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Ανακαλούνται 679 Peugeot 208 από την ελληνική αγορά

Η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική αντιπροσωπεία αυτοκίνητων Peugeot στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Peugeot μοντέλο 208. 

Έκλεβαν αυτοκίνητα τα έσφαζαν και πουλούσαν τα αναταλλακτικά

Δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, σε βάρος δύο επιπλέον ημεδαπών ηλικίας 37 και 48 ετών, που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ενεχόταν σε κλοπές Ι.Χ. Φορτηγών (αγροτικών) οχημάτων και τεμαχισμό αυτών, με σκοπό την αποσυναρμολόγησή τους σε ανταλλακτικά.

Παραστατίδης προς Γκουντενούδη: "Κάντε κάτι για το συγκοινωνιακό πρόβλημα του ν. Κιλκίς"

"Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή εξαιτίας πολλών παραπόνων που δέχτηκα, όπως ενδεχομένως να εκφράστηκαν και προς εσάς, σχετικά με το συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε ορισμένες περιοχές του Νομού (Αγιονέρι -Μικρόκαμπος - Άσπρος - Αξιοχώρι - Μελάνθιο - Ποντοκερασιά κ.α.). Συνεπώς, κρίνεται αναγκαίο να αναλάβετε πρωτοβουλία για σύσκεψη στο γραφείο σας σε συνεννόηση και με τους δύο Δημάρχους και φορείς του Νομού προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησης των κατοίκων των περιοχών αυτών ώστε να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους από και προς τη Θεσσαλονίκη."

Παρεμβάσεις Τονικίδη στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Στο χρονίζον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και των απαιτήσεων των σχετικών μ’ αυτά εταιριών επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). 

Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς υλοποιούν τη δράση "Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα". Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα κτίρια- σταθμούς στην αστική αρχιτεκτονική του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρίζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν". 

«Επιπτώσεις στο Νομό Κιλκίς από την ελλιπή φύλαξη των συνόρων »

Ερώτηση Θ. Παραστατίδη προς Δένδια
"Κύριε Υπουργέ,
Υποχρεώνομαι να σας μεταφέρω το αίσθημα ανασφάλειας και ιδιαίτερης ανησυχίας που διακατέχει τους κατοίκους του Νομού Κιλκίς, εξαιτίας του έντονου φαινομένου παρουσίας λαθρομεταναστών ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες στο Νομό μας.

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων Κιλκίς για τις Άγιες μέρες του Πάσχα

Σε όλους τους συμπατριώτες μας Κιλκισιώτες, όπου κατοικούν, ευχόμαστε να τους βρει το Πάσχα με υγεία και αισιοδοξία. Η δε Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει την αρχή του τέλους της ζοφερής κατάστασης για την πατρίδα και τους πολίτες της. Με ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κιλκίς
Παύλος Θωμαΐδης, Ανδρέας Βεργίδης, Χρήστος Ανθρακίδης
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π. Ε. Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αποδείξεις – Οι παγίδες στη δήλωση – Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση του Ε1 ·Ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων στη Βουλή – Πολυνομοσχέδιο: ρύθμιση για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι ·Αντώνης Μανιτάκης – Προσλήψεις με νέους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ασφυξία φόρων τους επόμενους 9 μήνες – Βροχή από τροπολογίες μέχρι τα μεσάνυχτα (!!!) στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε·Χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τρεις ΦΑΠ (2011,2012,2013) και εισοδήματος·Δημόσιο: Με το… ένα πόδι εκτός οι αορίστου χρόνου – Η λίστα των φορέων που καταργούνται

Η κεντροαριστερά χρειάζεται, σαφές σχέδιο εξόδου από κρίση

Του Χάρη Τσιόκα 
Με φόντο τις ευρωεκλογές και τα νωπά, πλην όμως επαναλαμβανόμενα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, φαίνεται να πυκνώνουν «διεργασίες», που αφορούν είτε τους υφιστάμενους πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας ,είτε τις δηλώσεις για δημιουργία νέων κινήσεων, τάσεων, ρευμάτων κτλ

Δυσκοιλιότητα. Τι γνωρίζετε γι’ αυτήν;

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με την θεραπεία της δυσκοιλιότητας και κυρίως με την διαιτητική της αντιμετώπιση.
Η δυσκοιλιότητα και τα συνοδά της συμπτώματα επηρεάζουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων του Δυτικού Κόσμου. Η συχνότητά της που επηρεάζεται από την ηλικία και το φύλο των ασθενών, αναφέρεται 12,5-23% σε επιδημιολογικές μελέτες, ενώ η επίπτωσή της με βάση στατιστικά στοιχεία από ιατρικές επισκέψεις είναι περίπου 1,2%.