Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Εκδήλωση στους Μέσους Αποστόλους Κιλκίς με θέμα "Ποντιακός πολιτισμός και οι νέοι του Σήμερα"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού 
Συλλόγου Μέσων Αποστόλων

Μια εκδήλωση – αντάμωμα των απανταχού Μεσοαποστολαριωτών που τα είχε όλα: ιστορία, λαογραφία, λογοτεχνία, κέφι και χορό ατέλειωτο, αγκαλιές σφιχτές, κατάθεση αναμνήσεων συναρπαστικών, έκφραση αγάπης ειλικρινούς και τόσων άλλων όμορφων συναισθημάτων.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 13/7/2023, 11:26 μ.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο στις Σέρρες στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης

Συνελήφθη προχθές (11 Ιουλίου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Γκουντενούδης: Δεν μπορεί να αποφασίζουν στην Αθήνα για εμάς χωρίς εμάς.

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ

Το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Γουμένισσας, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία της ιστορικής πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Παιονίας, καθώς οι προεκτάσεις του εκτείνονται σε βαθύτερα ζητήματα που επηρεάζουν την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και γενικότερα το επίπεδο διαβίωσης και καθημερινότητας των μικρών τοπικών κοινωνιών.

Σκοτώθηκαν 2 άτομα σε τροχαίο στην Πιερία

Σήμερα (13 Ιουλίου 2023) και ώρα 11.40 περίπου, στη δυτική παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία (στο ύψος του 434,5 χιλιόμετρου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 71χρονος ημεδαπός και επέβαινε 64χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 71χρονου και του 64χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Συστάσεις προς τους παραγωγούς σχετικά με την άρδευση των καλλιεργειών σε συνθήκες καύσωνα

Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στη χώρα μας, προβαίνει στις παρακάτω συστάσεις προς τους παραγωγούς:

Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Γουμένισσας για το κλείσιμο υποκαταστήματος ΕΛΤΑ στη Γουμένισσα

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας
Για μια ακόμη φορά η Γουμένισσα και οι κάτοικοι της δέχονται ένα πλήγμα περαιτέρω υποβάθμισης από την κεντρική εξουσία, με την ανοχή όμως των τοπικών αρχών.

Α. Τζούρτζος για τη διακοπή της λειτουργίας του Γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας

Εισήγηση Αθ. Τζούρτζου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας

Κύριε δήμαρχε, κ. πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης για να αντιληφθούμε τόσο τις προθέσεις όσο και την πρακτική που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει προγραμματίσει, για τη λειτουργία των Οργανισμών και των Υπηρεσιών, εξυπηρέτησης των πολιτών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή των Σερρών

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή των Σερρών.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΥΠΑΑΤ και Εθνικής Μετεωρογικής Υπηρεσίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε, την 11η Ιουλίου 2023, «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας» με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας.

Η παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

- Ο Δημήτρης Λάλος [Διόνυσος] και ο Γιώργος Χριστοδούλου [ Πενθέας] ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καλλιτεχνικό γεγονός του Καλοκαιριού.
- ΚΙΛΚΙΣ |Τετάρτη 19 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου
- Προπώληση από 10 ευρώ

Η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Δυο σημαντικοί ηθοποιοί μοιράζονται τους βασικούς ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε από την αναστολή λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Συνεδρίαση με θέμα: το θέμα το πρόβλημα που προέκυψε από την αναστολή λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας.

Οκτώ λεπτά (Μια φανταστική ιστορία)

Του Κώστα Μπούζα
Το πόρισμα των επιστημόνων δεν επιδεχόταν καμία αμφισβήτηση. Εξάλλου είχε προέλθει από μακροχρόνιες παρατηρήσεις, διεξοδικές μελέτες, αλλά και επανειλημμένες επαληθεύσεις και διασταυρώσεις απόψεων. Και υπήρξε ομοφωνία απ’ όλους. Στις δύο Ιουλίου, στις δέκα ακριβώς το πρωί, ο ήλιος επρόκειτο να εκραγεί...