Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Στην δημοσιότητα δόθηκαν το βράδυ τα πρακτικά στης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Διαβάστε όλα τα πρακτικά:
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι σας καλωσορίζω.
Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα του Πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση, που το έστειλε για προσωπική μου χρήση. Έχει πολύ ενδιαφέρον και θα σας το δώσω να το διαβάσετε και εσείς. Στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχει κάποια ένσταση;
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Καμία.

Μετάλλια από τον Α.Σ. ΑΘΛΟ στο πρωτάθλημα Τae Kwon Do στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Στις 12-13/ 05 /2012 Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα tae kwon do παιδών /κορασίδων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛ.Ο.Τ.) και την Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Νεαπολη Θεσσαλονίκης και οι συμμετοχή αθλητών, φιλών και συγγενών ήταν πολύ μεγάλη γιαυτο και η μεγάλη διάρκεια των αγώνων από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδι και για τις δυο ημέρες του πρωταθλήματος.

Παρουσίαση βιβλίου του Όμηρου Ταχμαζίδη στο Κιλκίς

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 στις 9 μ.μ.στο καφέ Ερωδιός (Καλούδη 3) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Όμηρου Ταχμαζίδη με τον τίτλο Κείμενα. Πρόκειται για μια συλλογή άρθρων που είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό In Extremis του Κιλκίς, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και στην παρούσα φάση. Στο βιβλίο εμπεριέχονται και δύο εκτενή επίκαιρα κείμενα για τη σημερινή πολιτική κατάσταση.

Γ. Παπανδρέου: "Η χώρα πρέπει να αποφύγει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στο Ευρώ"

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με αφορμή δημοσιεύματα που ερμηνεύουν κατά το δοκούν δηλώσεις του καθηγητή Richard Parker, υπενθμίζεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέτασε, ως όφειλε, και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ. Ο ίδιος, μάλιστα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε κάνει δημόσια αναφορά στο θέμα, σε ομιλία του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τραυματίστηκε πυροτεχνουργός από έκρηξη πυρομαχικού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 17:15 περίπου, ο Ανθυπολοχαγός (ΥΠ) Α. Π. ειδικότητας Πυροτεχνουργού, τραυματίστηκε από έκρηξη πυρομαχικού, στο Εξεταστήριο Πυρομαχικών της 658 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στο Βαθύλακο Κοζάνης. Ο Αξιωματικός μεταφέρθηκε άμεσα, αρχικά στο Μαμάτσιο Νοσοκομείο στην Κοζάνη και εν συνεχεία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή.

 Για την εξακρίβωση των αιτιών του τραυματισμού του Αξιωματικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κιλκίς: Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 18/05/2012, ώρα 20:00 Λαμπαδηφορία από τον Κήπο του Κιλκίς μέσω της 21ης Ιουνίου και κατάληξη στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς
Σάββατο 19/05/2012, ώρα 19:00 Συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» στις κεντρικές εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμου της ΠΟΕ

Τα "Omorfa Taxidia" στους Δρόμους του Κρασιού, στη Γουμένισσα Κιλκίς


Τα " Omorfa Taxidia" επισκέφτηκαν χθες, την όμορφη και γραφική πόλη της Γουμένισσας του Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια των πανελλήνιων εκδηλώσεων με την ονομασία: " Στους δρόμους του Κρασιού". Μια αξιέπαινη προσπάθεια, όπου συμμετείχαν οινοπαραγωγοί που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Deutsche Welle: "Οι ιδέες Τσίπρα και οι ήρωες της αντιπολίτευσης"

Οι πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και η χθεσινή πανωλεθρία για τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ στο NRW, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.
Το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Από την ομοιοπαθητική είναι γνωστό το φαινόμενο της αρχικής επιδείνωσης. Τα συστατικά που χορηγούνται, μπορεί να επιφέρουν καταρχήν επιδείνωση των συμπτωμάτων. Η ανάρρωση έρχεται αργότερα, αλλά είναι αρκετά πιο βιώσιμη. Ένας παρόμοιος μηχανισμός υπάρχει και στην οικονομική πολιτική: όταν μια χώρα τα βάζει με τα διαρθρωτικά της προβλήματα, καθιστώντας, για παράδειγμα, πιο ευέλικτο το εργατικό δίκαιο, όταν ανοίγει τις αγορές της και διευκολύνει τις επενδύσεις, τότε απαιτούνται χρόνια για να μεταφραστούν οι μεταρρυθμίσεις σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. (…)

Νέα διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη υπό τον Κ.Παπούλια

Νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα συγκαλέσει την Τρίτη στις 14:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».

94η επέτειος της μάχης του Σκρά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η 94η επέτειος της μάχης του Σκρά την Κυριακή 13-05-2012 στο Σκρά. Μετά την δοξολογία που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρά, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας και ο Πρόεδρος παραρτήματος Μακεδονίας Εθνικού Ιδρύματος ¨Ελευθέριος Βενιζέλος ¨ κ. Κώστας Νικολάκαρος.

Διάλεξη για τη γενοκτονία από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών από την Τουρκία ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πιερίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που αφορούν στη μνήμη των θυμάτων της εθνοκάθαρσης και συγκεκριμένα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, που τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Στην ημερίδα που έγινε στην Αστική Σχολή Κατερίνης, οι δύο ομιλητές παρουσίασαν στοιχεία που αφορούν στην πολιτική που ακολούθησαν οι Νεότουρκοι για να αφανίσουν τόσο τους Έλληνες ποντίους, όσο και τους Αρμένιους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έκαναν με γνώμονα τη συγκρότηση του εθνικού κράτους.

Πρωτοβουλία 12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στις Βρυξέλλες & «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Μαραθώνια Ανάγνωση της Οδύσσειας από 400 Ευρωπαίους Πολίτες 
Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου και Αλεξάνδρας Γκράβας 
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στο πολιτιστικό κέντρο Halles de Shaerbeek των Βρυξελλών, εκατοντάδες Ευρωπαίοι πολίτες πρόκειται να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, καθώς και να ενισχύσουν έμπρακτα τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας «12 ώρες για την Ελλάδα».

"Η καταστροφή της Σμύρνης στην κυρίαρχη νεοελληνική ιδεολογία"

Την Τετάρτη 16 Μαϊου (19.30-22.00), στο χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης Βιβλίου (Πεδίον Άρεως-Αθήνα) θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο: "Η καταστροφή της Σμύρνης στην κυρίαρχη νεοελληνική ιδεολογία".  Αντικείμενο του προβληματισμού θα αποτελέσουν τα ερωτήματα που αφορούν:
-την παράδοξη συνάφεια των θέσεων πολύ διαφορετικών πολιτικών χώρων, που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος,
-τους κυρίαρχους μηχανισμούς επιλογής των "χρήσιμων" στοιχείων για τις ιδεολογικές κατασκευές και τις δημόσιες αναπαραστάσεις,
-την αντιμετώπιση της προσφυγικής Μνήμης και της προσπάθειας αναμνημόνευσης της τραυματικής εμπειρίας.
Η όλη εκδήλωση θα πλαισιώνεται από προβολή ντοκιμαντέρ και από αφηγήσεις μαρτυριών από τους ηθοποιούς Ανατολή Αθανασιάδου και Αλέξανδρο Μπουρδούμη.

Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα σήμερα στο Πεδίον του Άρεως

Εργαζόμενοι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματο-βιοτέχνες, έμποροι, επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες που ανήκετε στα εργατικά, λαϊκά στρώματα. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η διερεύνηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ή θα πάμε για δεύτερη εκλογική μάχη, ώστε από αυτήν να προκύψει κυβέρνηση. Καταγγείλαμε πριν λίγες μέρες όλη αυτήν την παράσταση των τριών διερευνητικών εντολών. Πήραν την μορφή ενός σόου, με τερτίπια, τακτικισμούς. Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι ο καθένας από τους τρείς προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ανακαλούνται αυτοκίνητα της CITROEN

Σε ανάκληση αυτοκινήτων CITROEN μοντέλα C3 (A51) και C3 Picasso, για προληπτική αντικατάσταση του καλωδίου γείωσης της μπαταρίας, έχει προχωρήσει η εταιρεία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Η ανάκληση αφορά 303 οχήματα, στα οποία το μήκος του καλωδίου γείωσης μπαταρίας μπορεί μακροπρόθεσμα να επέλθει ρήξη. Πιθανή διακοπή αυτής της ηλεκτρικής σύνδεσης θα έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα.

19 Μαίου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος του Ο.Σ.Ε. στο Γάζωρο Σερρών

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (11) ατόμων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος
Η ζημία του Ο.Σ.Ε. ανέρχεται στο ποσό των (192.800) ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών τρεις περιπτώσεις κλοπών μεταλλικών στρωτήρων από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Γάζωρου Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 23 έως 37 ετών και μίας ημεδαπής 35 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών σε βάρος του Ο.Σ.Ε..

Γενική συνέλευση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, καλεί τα μέλη του, τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 και ώρα 7,00 μ.μ. σε γενική συνέλευση με θέμα "Απολογισμός Απερχόμενων Δ.Σ. και ανάδειξη νέου Δ.Σ.". Η σειρά των θεμάτων θα είναι η εξής:

Δήλωση Π. Ψωμιάδη: «Συνεννοηθείτε, απιτέλους...»

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς ορισμένοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και οδηγούν τη χώρα και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Ο λαός είπε όχι στο μνημόνιο, ζήτησε εθνική συνεννόηση αλλά και αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Δεν ζήτησε κομματικά παιχνίδια στην πλάτη του. Είναι προτιμότερος ένας έντιμος εσωτερικός συμβιβασμός, παρά ο εξωτερικός εξευτελισμός. Συνεννοηθείτε, επιτέλους…»

Γ. Γεωργαντάς: "Η χαλαρή ψήφος στρέφεται στα μικρά κόμματα, όταν είναι ακριβώς αυτό: μικρά!"

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς παρέστη και συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή 11 Μαΐου στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στους νεοεκλεγέντες βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργαντάς στο περιθώριο της συνεδρίασης είχε εγκάρδια ολιγόλεπτη συνομιλία τόσο με τον κ,. Σαμαρά όσο και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Έμειναν στην... προσπάθεια - “Ορατές” πλέον οι εκλογές με τη χώρα σε τεντωμένο σχοινί – Νέα σύσκεψη το απόγευμα 19:30 στο Προεδρικό Μέγαρο

- Δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Σαμαράς: δεν ξέρω που το πάει ο κ. Τσίπρας
- Βενιζέλος : Προκλητική αλαζονεία
- Κουβέλης: πολιτική αθλιότητα
- Τσίπρας: δεν θα προδώσουμε τον λαό
- Ποιοι μιλούν για αλλαγή στάσης Καμμένου και νέα σενάρια κυβέρνησης

Μετά από ένα ναυάγιο, έρχεται νέα συνάντηση. Το απόγευμα στις επτά και μισή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Το όχι ήρθε ωστόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αναφορές σε έντονη δυσφορία καθώς, όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, από πουθενά δεν προκύπτει σύγκληση θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Λήγει σήμερα Δευτέρα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων Συμπαρασύρει 152 συμβάσεις που έχουν λήξει και καλύπτουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζομένους

Λήγει σήμερα Δερυτέρα σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου «Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012», η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οπότε και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Με τη λήξη της μετενέργειας οι κανονιστικοί όροι των κλαδικών συμβάσεων παύουν να ισχύουν και διατηρείται μόνο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα. Διασώζονται, εφόσον υπάρχουν, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Στα χέρια του… 16^ οι τύχες των Ελλήνων! – «Θριαμβεύει» η αλαζονεία Τσίπρα!·Και άλλες Γερμανικές αθλιότητες – «ΑΝΤΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» - Το πρωτοσέλιδο του “Der Spiegel”, που «εξηγεί» «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ»! · Στα όρια του «κραχ» η αγορά – Κίνδυνος να «σκάσουν» από ασφυξία χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις!
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Τρέμουν τη λαϊκή ετυμηγορία τα κόμματα του Μνημονίου και οι τοκογλύφοι – Ξεπέρασαν κάθε όριο και έφτασαν σε επίπεδο γελοιότητας οι εκβιασμοί του «συστήματος» προς τον Αλ. Τσίπρα·Στο Προεδρικό Μέγαρο – Σφοδροί διάλογοι ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς – Παρουσία του Κάρολου Παπούλια·Γεμανία – Εκλογικό στραπάτσο της Μέρκελ

Ομιλία Ειρήνης Αγαθοπούλου με θέμα: «Απολογισμός των εκλογών της 6ης Μαΐου»

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που σήμερα είστε όλοι εδώ, στον απολογισμό των εκλογών της 6ης Μαΐου, και φυσικά να σας ευχαριστήσω και εσάς αλλά και όλους όσους σε αυτές τις εκλογές εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Να ευχαριστήσω και τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι και για τις εμπειρίες που αυτή την προεκλογική περίοδο αποκτήσαμε. Τα αποτελέσματα τόσο πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας δικαιώνουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αναπτύχθηκαν προεκλογικά αλλά και όχι μόνο, και δικαιώνουν μετά από πολλά χρόνια, μια αριστερή πολιτική, μια πολιτική που μέχρι τώρα δεν είχε τη δυνατότητα να ακουστεί για πολλούς και διάφορους λόγους που λίγο πολύ ο καθένας μας γνωρίζει.