Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Λουκέτο" βάζουν τα μαγαζιά στις 19 Οκτωβρίου

Το Δ. Σ.της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αποφάσισε ομόφωνα σε σημερινή του (Δευτέρα) συνεδρίαση το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ με συμμετοχή όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Αντικείμενο του έκτακτου αυτού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη λήψη συγκεκριμένων δράσεων "ενάντια στα καταφανώς άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα, στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική αγορά". Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης τονίζονται τα εξής:

Εκδήλωση για το Νίκο Καζαντζάκη στην ΤΕΧΝΗ

Την μεθεπόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην ΤΕΧΝΗ, ομιλία για τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη, Νίκο Καζαντζάκη.  Εισηγητές θα είναι δύο εξαίρετοι μελετητές του έργου του, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, Γ. Στασινάκης, και ο νεοελληνιστής καθηγητής στο Α.Π.Θ. Δημήτρης Γουνελάς, οι οποίοι θα αναπτύξουν, αντίστοιχα, τα θέματα: ‘’Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη’’ και η ‘’Η πραγματικότητα κατά τον Νίκο Καζαντζάκη’’. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

4 Οκτωβρίου: Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων

Με αφορμή την 4η ΟκτωβρίουΠαγκόσµια Ηµέρα των Ζώων, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
4η Οκτωβρίου ορίστηκε σαν Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων σε ένα οικολογικό συνέδριο στη Φλωρεντία το 1931. Η ηµέρα αυτή επιλέχθηκε τιµώντας παράλληλα τη µνήµη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης, προστάτη των ζώων, µε σκοπό να τονίσει τη δεινή θέση των ειδών υπό εξαφάνιση. Με τον καιρό όµως, στη µέριµνα του οργανισµού της 4ης Οκτωβρίου συµπεριλήφθηκαν όλα τα είδη και σήµερα πλέον γιορτάζεται παγκοσµίως σαν ηµέρα όλων των ζώων.

ΠΑΜΕ Πλατεία Ειρήνης στις 5 Οκτωβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιεί μεθαύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση, η οποία στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε πορεία, θα γίνει στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, στις 10.30 πμ. Στην σχετική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

Εκδήλωση για την Αντίσταση, στη Μ. Βρύση

Η ΠΕΑΕΑ Ν. Κιλκίς και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ Μεγάλης Βρύσης, θα πραγματοποιήσουν μνημόσυνο – εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην Μεγάλη Βρύση, την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου.

Ερώτηση Κιλτίδη στη Βουλή για τα ναρκωτικά

Εάν θα χρηματοδοτούνται κανονικά τα κέντρα πρόληψης και αν η θεραπευτική προσέγγιση δεν θα διαχωρίζει τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης. Το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή έχει ως εξής:

Αυξήθηκαν θεαματικά οι δανεισμοί βιβλίων στο Κιλκίς

Θεαματική αύξηση των μελών της και του αριθμού των δανεισμών σημειώθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, από την έναρξη λειτουργίας της στον καινούριο της χώρο, στον Κήπο. 
Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 1 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, οι δανεισμοί ανήλθαν στους 8.400, ενώ εγγράφηκαν 427 νέα μέλη. Αντίστοιχα, πέρσι στο ίδιο διάστημα οι δανεισμοί δεν είχαν ξεπεράσει τους 5.500.

Νέο πρόγραμμα από το γυμναστήριο Kinesis

Το γυμναστήριο Kinesis παρουσιάζει ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 5 μμ. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί είναι το Pilates Balance, το οποίο συνδυάζει αρμονικά pilates, yoga και tai chi. Ένα πρόγραμμα που θα συναρπάσει, όπως υπόσχεται το γυμναστήριο!

Καθαρισμός Δίδυμων Καπναποθηκών στο Κιλκίς

Στον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά των Δίδυμων Καπναποθηκών στην πόλη του Κιλκίς προχώρησε η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, χθες Κυριακή 2 Οκτωβρίου, κατόπιν εντολής του δημάρχου, Ευ. Μπαλάσκα.
Ο ευπρεπισμός των κτιρίων κρίθηκε επιτακτικός προκειμένου να βελτιωθεί αισθητικά μιά από τις πιο ιστορικές και κεντρικές γειτονιές της πόλης.

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης για τη Δημοτική Αρχή του Κιλκίς

Με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Κιλκίς καταγγέλλει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την Δημοτική Αρχή για "υπονομευτική στάση απέναντι στους εργατικούς αγώνες εν όψει της απεργίας της 5ης Οκτώβρη". Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η πρόσκληση που έλαβαν οι δημ. σύμβουλοι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου για συνεδρίαση του ΔΣ την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας (5 Οκτωβρίου), "την στιγμή που η απεργία έχει αναγγελθεί εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες".
Στην ανακοίνωση της παράταξης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αναφέρονται και τα εξής:

Σύλληψη Πακιστανού διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες Κυριακή, στους Ευζώνους, από συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου, ένας ένας 23χρονος Πακιστανός για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στη 1 μμ, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» της HELLEXPO, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΕΛΑΣ: Μην αντιστέκεστε στους διαρήκτες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, μια ανθρώπινη ζωή χάνεται ή απειλείται κάθε 24ωρο στην Ελλάδα από ληστές. Και όπως εκτιμούν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε ακόμη πιο άγριες καταστάσεις, την ώρα που οι ληστές εισβάλλουν σε σπίτια ακόμη και με Καλάσνικοφ για να αρπάξουν λίγα ευρώ!
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, οι κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 7,5%, ενώ ογδόντα άνθρωποι χάνουν τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές τους καθημερινά, την ώρα που σημειώνονται 18 ληστείες, με περισσότερες εις βάρος καταστηματαρχών και πολιτών μέσα στα σπίτια τους.
Μπορεί η Αστυνομία αποδυναμώνεται και να περιορίζεται στην εκτίμηση ότι "τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα", όμως μας δίνει συμβουλές και μας λέει ότι δεν πρέπει να προβάλουμε καμιά αντίσταση όταν βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες, γιατί σε πολλές περιπτώσεις πολίτες πλήρωσαν με τη ζωή τους την προσπάθειά τους να αντισταθούν!

Αποκατάσταση Ζαχαριάδη μετά από 55 χρόνια

Χθες Κυριακή, στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια μνημοσύνου για τον Νίκο Ζαχαριάδη, η γ. γ. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα διάβασε την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιουλίου 2011), με την οποία πραγματοποιείται η κομματική αποκατάσταση του Ν. Ζαχαριάδη "ως αφοσιωμένου, ασυμβίβαστου, πρωτοπόρου και μαχητικού λαϊκού ηγέτη στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στον προλεταριακό διεθνισμό, στην πάλη για κοινωνική απελευθέρωση".

Προτάσεις Ον. Τσαβδαρίδη προς Ευ. Βενιζέλο!

Ιδού ένα πολιτικό πρόσωπο του νομού, που παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δραστηριότητας, έστειλε προσωπική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο! Ο λόγος για τον Ονούφριο Τσαβδαρίδη, που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος νομάρχης και βουλευτής με την στήριξη της ΝΔ.
Με την επιστολή του, ο κ. Τσαβδαρίδης κάνει προτάσεις όπως:
- Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα, από κάθε υπάλληλο η συνταξιούχο.
- Κάθε τουρίστας που χρησιμοποιεί ελληνικούς δρόμους να πληρώνει 10 ευρώ.
- Κάθε ιδιώτης να πληρώνει 3 ευρώ σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, υπέρ της ανασυγκρότησης της χώρας.
Η επιστολή του κ. Τσαβδαρίδη (λέτε να την πάρει υπόψη του, ο υπουργός;) έχει ως εξής:

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς ευρώ!

Μέχρι κι απ` τον καπνό των τσιγάρων πάνε να βγάλουν λεφτά! Και δεν μιλάμε για τους υπέρογκους φόρους, με τους οποίους έχουν φορτώσει τα τσιγάρα. Μιλάμε για άρση των ίδιων των αποφάσεων που πήραν γι` απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αποφάσεις, που βέβαια δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, παρ` όλο που πάρθηκαν ...πολλές φορές. Σκέφτηκαν, λοιπόν, ότι αφού έτσι κι αλλιώς όλοι καπνίζουν, δεν βγάζουμε και κα`να φράγκο παραπάνω! Και ούτω πως, η αντικαπνιστική εκστρατεία πέθανε, ζήτω το κάπνισμα ...επί πληρωμή, στα καζίνα και στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τετραγωνικών!

Το πρώτο ενεχυροδανειστήριο στην Αξιούπολη

Βρε, τι σου κάνει η κρίση! Στην Αξιούπολη - όπως κι αλλού, φυσικά - αγνοούσαν τι θα πει να πηγαίνεις στο ...ενεχυροδανειστήριο. Τώρα, όμως, το `μαθαν για τα καλά! Απ` ότι φαίνεται ο καταγόμενος εξ` Ημαθείας επιχειρηματίας, που άνοιξε στην πόλη το πρώτο στην ιστορία της ενεχυροδανειστήριο, κάνει χρυσές δουλειές!
Είδατε τι κάνει η ανέχεια, στην οποία μας οδήγησαν; Ανοίγει νέες δουλειές!

Μισθοί Λατινικής Αμερικής στο Δημόσιο!

Έντρομη η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων με μεσαίες και χαμηλές απολαβές, ανακαλύπτει ότι παίρνει πλέον μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ. Πράγματι, η προκαταβολή της μισθοδοσίας του Οκτωβρίου δείχνει ότι εξαιτίας των ειδικών εισφορών για τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου και για τους ανέργους, αλλά και λόγω των αναδρομικών περικοπών σε σειρά επιδομάτων, οι μισθοί έχουν φτάσει πλέον σε επίπεδα Λατινικής Αμερικής! Κι αυτό, ενώ ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο!
Όταν γίνει κι αυτό, μας βλέπουμε σ` επίπεδα...Κεντρικής Αφρικής! Επίπεδα, που ο ιδιωτικός τομέας έχει προ πολλού ξεπεράσει!

Καταλήψεις από εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μέχρι την Τετάρτη

Σε κατάληψη των χώρων στάθμευσης οχημάτων των δήμων, καθώς και των ΧΥΤΑ, προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι και την έναρξη της πανελλαδικής απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης 5 Οκτωβρίου, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν στους δήμους γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ένα ΕΣΠΑ σαν τη βέσπα!

Σαν τη ...βέσπα βαδίζει η υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς η απορρόφηση των κονδυλίων βρίσκεται στο 29,4%, παρόλο που έχουν περάσει τα πρώτα τέσσερα χρόνια του προγράμματος. Μάλιστα, σε μια σειρά κωδικών, όπως για παράδειγμα τα έργα οδικών υποδομών, οι απορροφήσεις είναι στο 0%! 
Ειδικά για τα έργα αυτά, πρέπει να πούμε ότι τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε άλλον κωδικό του προγράμματος. Έτσι, σημαντικοί δρόμοι του νομού, όπως ο Κιλκίς-Θεσσαλονίκη, Κιλκίς-Γουμένισσα και Κιλκίς-Μουριές, θα αναμείνουν για πολύ την χρηματοδότησή τους.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Του ΚΥΡ, από το ΒΗΜΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν Χριστιανισμός χωρίς κόλαση.

Επιδοτήσεις για επενδύσεις στον Εναλλακτικό Τουρισμό

Ένα πρόγραμμα για τον εναλλακτικό τουρισμό, το οποίο αφορά φυσικά και το νομό μας είναι αυτό στο οποίο μπορούν να ενταχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού και έχουν κάνει έναρξη της επιλέξιμης δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2010.
Κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο πρόταση, με το ύψος του προϋπολογισμού της να μην υπερβαίνει τον κύκλο εργασιών/ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης κατά την τελευταία χρήση 2010. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χρηματοδοτούνται έργα προϋπολογισμού από 10.000 έως 400.000 ευρώ.