Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών: Κινδυνεύει η ζωή μας

Δελτίο τύπου Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών
Σε γηροκοµείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν σε ασθενείς και εργαζόμενους 30 επιβεβαιωμέναµένα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Πέλλα: Σκοτώθηκε 23χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (12 Αυγούστου 2020) απογευματινές ώρες, στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεοδωράκι - Αριδαία Πέλλας, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2020, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2020, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Ανοιχτή επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς και Παιονίας, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Ανοιχτή επιστολή «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» προς το Δήμαρχο Κιλκίς, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων στο Δήμο Κιλκίς για τη νέα σχολική χρονιά
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στην πολιτική των περικοπών στις κοινωνικές ανάγκες για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου, πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξέδωσε νέα Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 50175/07-08-2020) για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, που προβλέπει ότι "Το προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος και ωραρίου ανάλογου με τις ανάγκες του κάθε φορέα και αφού ληφθεί υπόψη το προσωπικό που απασχολήθηκε κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος, υπό οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή έργου και οι ώρες απασχόλησης του προσωπικού αυτού”.

Κορωνοϊός (12/8/2020): 262 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα και 2 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6.177 και των θυμάτων σε 216. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 24 συμπολίτες μας, ενώ 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 679.785 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Την Παρασκευή 14/8/2020 η λαϊκή αγορά του Κιλκίς

Από τον Δήμο Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς, λόγω της αργίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου - Σάββατο, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.

Μητσοτάκης για τις τουρκικές προκλήσεις: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα είναι μία χώρα υπερήφανη και ισχυρή. Μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στους κανόνες καλής γειτονίας. Επιδιώκουμε με όλους γέφυρες ειρήνης, καλής πίστης και συνεργασίας.

Γουμένισσα: Έτσι θα γίνει ο πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου
Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου γνωστοποιεί ευρύτερα στους κατοίκους της Παιονίας και στους προσκυνητές της μεγαλόχαρης Παναγίας Γουμένισσας το επαχθές, πλην απαραίτητο μέτρο, συμβατό με τις εγκυκλίους ενημερώσεις της Ιεράς Συνόδου για τις αρμόδιες Κυβερνητικές αποφάσεις.

Κρούσμα κορωνοϊού στο Κιλκίς

18xρονη Κιλκισιώτισσα μετέβη εμπύρετη στο Νοσοκομείο Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα 10 Αυγούστου. Από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Της χορηγήθηκε αγωγή και ελήφθη δείγμα για κορωνοιό, το οποίο εστάλη στην Θεσσαλονίκη για έλεγχο, ενώ την ίδια ημέρα αποχώρησε από το ίδρυμα. Τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου το απόγευμα και αμέσως ενημερώθηκε η οικογένεια και ο ΕΟΔΥ. Η νεαρή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Αναβάλλονται οι τριήμερες εκδηλώσεις "100 χρόνια Δροσάτο"

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς
Λόγω της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων του ιού covid-19, ο σύλλογός μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναβολή των τριήμερων εκδηλώσεων "100 χρόνια Δροσάτο".

Τραγικό: Σκοτώθηκε 20χρονος στο δρόμο Κιλκίς - Θεσσαλονίκης

Χθες (11 Αυγούστου 2020) και ώρα 21.30΄ περίπου, στο 28ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 41 ετών ημεδαπή παρέσυρε 20χρονο ημεδαπό που κινούνταν πεζός και στη συνέχεια παρασύρθηκε διαδοχικά από 5 Ι.Χ.Ε. οχήματα που οδηγούνταν από 27χρονο, 51χρονο, 39χρονο, 52χρονο και 31 ετών ημεδαπούς, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου πεζού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.