Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 29/5/2020, 11:55 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ημεδαπός άνδρας για κλοπή από Ιερό Ναό της Χαλκιδικής
Συνελήφθη άμεσα χθες (28 Μαΐου 2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Κανονίστε να μην γίνει το πανηγύρι φέτος στο Κιλκίς και πέσουμε στην κατάθλιψη!

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Στο Κιλκίς όλα μπορούμε να ανεχτούμε και όλα να τα υπομείνουμε. Εκτός από ένα πράγμα…! Να μη γίνει το πανηγύρι μας! Θέλει τεράστιες ψυχικές δυνάμεις για να μεγαλώσεις, να ζήσεις και να διαβιώσεις στο Κιλκίς. 

Ο Λεωνίδας Τριανταφυλλίδης

Υπογράφουν:
Κώστας – Γεωργία – Ξανθίππη Στεφανίδη
19 Μαρτίου του 2014, σηκώνοντας το ακουστικό του τηλεφώνου, ακούω την χαρακτηριστική μπάσα σου φωνή να μού λέει “Γεωργία είμαι ο Λεωνίδας και θέλω να γραφτώ στο Σύλλογο, τι χαρτιά χρειάζονται;”
Η συνάντηση έγινε την επόμενη μέρα στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών, περιγράφοντάς μου την περιπέτειά σου με τον καρκίνο, o οποίος ήταν φυσικά αδύνατο να σε λυγίσει, διότι ήσουν ο Λεωνίδας ο Τριανταφυλλίδης, με γενέτειρα το Λεβεντοχώρι Κιλκίς, και άλλωστε, ως κομμουνιστής το είχες στο αίμα σου να αντιστέκεσαι.

Αποχαιρετούμε την Άνοιξη με όμορφες τηλε-δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ολοκληρώθηκε για το ΚΔΑΠ Kinesis με όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες. Έτσι οι μικροί μας φίλοι μέσα από το μάθημα των πειραμάτων είδαν πώς τα καθαριστικά χεριών απομακρύνουν τα μικρόβια. Ακόμη στη ρομποτική έφτιαξαν το δικό τους ηλεκτρονικό παιχνίδι, στη γυμναστική, το καράτε και το χορό, γυμνάστηκαν, εξασκήθηκαν σε καινούριες πολεμικές κινήσεις και χόρεψαν με καλοκαιρινές μελωδίες, ενώ στο game on έπαιξαν διασκεδαστικά παιχνίδια.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (29/5/2020)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Έρχεται η ώρα της Κολύμβησης
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς βρίσκεται σε αναμονή της νέας Υπουργικής Απόφασης και για τα μικρότερα παιδιά της Ακαδημίας του.

Μετεωρολογικός σταθμός στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Ευρωπού

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του σύγχρονου τηλεμετρικού μετεωρολογικού σταθμού στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Ευρωπού από την Υποδιεύθυνση Έργων & Δομών Περιβάλλοντος της ΠΚΜ.

"Το Κιλκίς δεν χωρά και δεν μπορεί να αντέξει τόσο λαϊκισμό! "

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην ανακοίνωση του Δ. Αγαθόπουλου 
Η θεωρία του ‘’πάρτυ αναθέσεων’’ καταρρέει. Το Κιλκίς δεν αντέχει τόσο λαϊκισμό! 
Με αφορμή την προκλητική ανακοίνωση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ κ. Δημήτρη Αγαθόπουλου για δήθεν πάρτυ αναθέσεων επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 4Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 15/18.5.2020/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (για την εξυπηρέτηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»).

ΚΔΑΠ Kinesis for kids: Η ώρα της επιστροφής έφτασε

Επίσημη ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η ώρα της επιστροφής έφτασε. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από Δευτέρα 1 Ιουνίου οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis θα είναι ανοιχτές και έτοιμες να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στη 16η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος της γέφυρας του κόμβου της Θέρμης, που θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.

31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου 2020, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει το κοινό σχετικά με τις δράσεις της κατά του καπνίσματος.

Κιλκίς: Από σήμερα σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οδούς 21 Ιουνίου και 25 Μαρτίου

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, καφέ μπαρ) για την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους (άρθρο 65 του Ν. 4688/2020, ΦΕΚ 101Α/245-2020) οι οποίες θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Θέση εργασίας στο Ράντσο Κιλκίς (29/5/2020)

Ζητείται άτομο για εργασία στο Αναψυκτήριο Ράντσο Κιλκίς. 
Πληροφορίες: 6976993221

Ομιλία του Υφυπουργού Γ. Γεωργαντά στη Βουλή

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε, σήμερα, ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Συμβολική φωταγώγηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα φωταγωγήσει συμβολικά, το Σάββατο 30 Μαΐου, με το χαρακτηριστικό για την περίσταση πορτοκαλί χρώμα, τον εξωτερικό χώρο του Μουσείου στη συμβολή των οδών Ουτσκούνη και Ρεγγούκου, από τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επόμενης ημέρας.

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
«Σαν σήμερα πριν από 567 χρόνια, τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου 1453, "η Πόλις εάλω". Ημέρα ιστορικής μνήμης, ημέρα περισυλλογής. Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου συμβολίζει τη σημαντική συνεισφορά του βυζαντινού πολιτισμού στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ναβροζίδου: Ζητούμενο ο ουσιαστικός διάλογος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Υπογράφει η
Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς
Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας κακής δομικής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου στο όνομα ενός κανονισμού πεπαλαιωμένου που δεν διευκολύνει το διάλογο και την ανάπτυξη απόψεων όλων των αιρετών συμβούλων σε ζητήματα είτε ημερήσιας διάταξης είτε τρέχουσας συγκυρίας αλλά και στην τελική σύνθεση.

Δήλωση Χρήστου Γκουντενούδη για το μεταναστευτικό

Δελτίο τύπου
Χρήστου Γκουντενούδη*
Με αφορμή τη συγκέντρωση των πολιτών του δήμου μας το περασμένο Σάββατο 23/05/2020 στην πλατεία Πολυκάστρου εναντίον της μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών, οικονομικών και μη, νόμιμων και μη στη Νέα Καβάλα, θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου, καθώς είναι ηθική υποχρέωση μου απέναντι στους δημότες μου και όχι μόνο.

Γούρικη η Εβίνα Μάλτση για το Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας



Δελτίο τύπου Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας
Με τον καλύτερο τρόπο επισφραγίστηκε η έλευση του Επικουρικού Ορθοπεδικού μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση πρόσληψης του Ιατρού, από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, συνέπεσε με την επίσκεψη της αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος και Γουμενισσιώτισας Εβίνας Μάλτση.

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.

Ο παπαγάλος της πλατείας Λαφαγιέτ και άλλα στιγμιότυπα


Του Φώτη Μισόπουλου
sur une idée de Noël Devaulx
....θεοί δε τι όλβια δοίεν ΟΔΥΣΣΕΙΑ, Ω - 402 [1α]
Ποιος είναι αυτός ο Νεκρός που καταπονούμε μ' ερωτήματα ; .....Εκείνος, ο Θεός μας ; .....Αλλά εμείς, ποιοι είμαστε για να τον ρωτούμε, να τον ρωτούμε χωρίς σταματημό ; Αποκριθείτε : Ποιοι είμαστε ;
Noël Devaulx [1β]

Κρατήσεις θέσεων, προεγγραφές, για δωρεάν συμμετοχή παιδιών στο ΚΔΑΠ Kinesis και στο γυμναστήριο Kinesis Gym

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis και Kinesis Gym
Στο πλαίσιο Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2020-2021", σας ενημερώνουμε ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά, ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων για τη νέα χρονιά, με όρεξη και αισιοδοξία.

Αναφορά Φραγγίδη με θέμα, «Διαμαρτυρία για τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του νοσηλευτικού κλάδου»

Αναφορά Φραγγίδη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη με θέμα, «Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του νοσηλευτικού κλάδου»
Κύριοι Υπουργοί,
Σας αναφέρουμε το ψήφισμα-διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Κιλκίς: Ανοιξιάτικες συνθέσεις αισθητικής και κλαδέματα

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με ποώδη καλλωπιστικά φυτά στολίστηκαν ξανά κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς. Πετούνιες, βιγόνιες και κατιφέδες φυτεύτηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς, στη γωνία Λέκκα -Χαλκέων του Πάρκου – Κήπου, στο συντριβάνι του ζωοπάζαρου και στο τρίγωνο της εισόδου προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς χαρίζοντας πολύχρωμες ανοιξιάτικες συνθέσεις αισθητικής.