Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ανακαλείται το προϊόν «ΜΑΡΑΤΑ δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι αποξηραμένα»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά αποξηραμένων δαμάσκηνων χωρίς κουκούτσι από σούπερ μάρκετ της εταιρείας Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., στα οποία εντοπίστηκε κουκούτσι, διαπίστωσε την παρουσία του ανωτέρω προβλήματος σε προϊόντα για τα οποία η εταιρεία Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. είχε προχωρήσει σε διαδικασία απόσυρσης από τα υποκαταστήματα.

Οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) δεν είναι φαντασιώσεις

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) δεν είναι ούτε φαντασιώσεις κάποιων φαντασιόπληκτων ούτε θεωρίες συνωμοσίας. Είναι μια πραγματικότητα, ένα τεράστιο ζήτημα, πάρα πολύ σοβαρό, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν όλοι και να αντιδράσουν. Είναι ένα ζήτημα που αφορά την υγεία όλων των ανθρώπων. Ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Είναι επιπλέον ένα ζήτημα οικολογικό που αφορά στην υγεία της φύσης, αλλά και στην ισορροπία του ίδιου του πλανήτη.

Η Χλωρίδα του νομού Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Με τον όρο Χλωρίδα ορίζουμε το σύνολο των φυτικών ειδών που αναπτύσσονται σε μια γεωγραφική περιοχή.
Μετά από συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε φυτικό είδος προσδιορίζεται από δύο λέξης με λατινικούς χαρακτήρες και συνήθως ελληνική προέλευση.
Η πρώτη αναφέρεται στο γένος (κάτι σαν επώνυμο) και η δεύτερη αναφέρεται στο είδος (κάτι σαν το όνομα). 

H Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ευρωπαϊκή και όχι τριτοκοσμική λύση

Του Χάρη Τσιόκα
Η διατύπωση που αυτές τις μέρες αποτελεί κοινό τόπο έκφρασης τόσο των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και των περισσοτέρων αντιπολιτευτικών σχηματισμών συνοψίζεται στο: «όχι άλλα μέτρα»!
Έκφραση που διατυπώνεται σε διαφορές εκδοχές και "κλίνεται" για διάφορες .. ανάγκες!

Αρχίζουν τα play off για τον Άρη Παντελεήμονα

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 16:00 ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα θα δώσει τον πρώτο του αγώνα, στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου, εντός έδρας με αντίπαλο τον Λεβέντη Λεβεντοχωρίου. Από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς εάν η ομάδα θα διεκδικήσει την άνοδό της στην επόμενη κατηγορία ή θα διατηρηθεί σε αυτήν της Β' όπου και αγωνίζεται.

Η τρόικα απορρίπτει όλα τα σενάρια που της πρότεινε η Κυπριακή κυβέρνηση! - Νέες επαφές Σαρρή στην Μόσχα

- Η Ρωσία βάζει όρο 20% συμμετοχή στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου
- Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να συνεδριάσουμε ανα πάσα στιγμή αν μας έρθει νεα πρόταση από την Κύπρο
- Κομισιον: Βρείτε βιώσιμη λύση και είμαστε στο πλευρό σας - Δεχόμαστε κούρεμα στις καταθέσεις κάτω των 100.000
- Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να είναι κλειστές οι τράπεζες
- Τα τέσσερα σενάρια για την διάσωση της Κύπρου

Η «κοινωνική προσφορά» και τα αντίδωρα της καταστροφής

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Οι στοές του Βελγίου και της Χαλκιδικής:
Έχω διατυπώσει και αλλού τη δυσπιστία μου για εκείνους, οι οποίοι επικαλούνται ως «επιχείρημα» τη λαϊκή καταγωγή τους: «μην εμπιστεύεσαι ανθρώπους, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία πλασάρουν παντοιοτρόπως τη λαϊκή καταγωγή τους ως υπόρρητο επιχείρημα κατά των αντιπάλων τους» [Βλ. Όμηρος Ταχμαζίδης,

Όχι στο ρατσισμό στα σχολεία

Υπογράφει η ΜΚΟ ΝΕΟΙ
21 Μαρτίου 2013,
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 
Φτάνει να μισήσει ένας άνθρωπος έναν άλλον άνθρωπο, για ν' απλωθεί, σιγά-σιγά, το μίσος σ' ολάκερη την ανθρωπότητα.
Ζαν Πωλ Σαρτρ

Η άνοδος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η οποία συνοδεύεται από βίαιες επιθέσεις απέναντι σε μειονότητες και μετανάστες συμβαίνει στην Ευρώπη, εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα λυπηρό όμως είναι, το γεγονός ότι αυτό το ρατσιστικό «κύμα» παρασύρει και τους μαθητές μας στα ελληνικά σχολεία, με αποτέλεσμα να προβαίνουν οι τελευταίοι σε ανάρμοστες πράξεις.

Διανομή Σάββατο 6 Απριλίου2013, Λάδι, Ελιές, Βαλσάμικο Ξύδι και Φασόλια Γίγαντες

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 ξεκινησαν οι παραγγελίες για τα ελληνικά προϊόντα: Λάδι, Ελιές, Βαλσάμικο Ξύδι και Φασόλια γίγαντες. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, www.paiones.gr.
Προέλευση - Τιμές Προϊόντων-Λάδι και Ελιές Μεσσηνίας από το «Κτήμα Νικολόπουλου» (http://www.greek-olive-oil.gr).

Υλοποιήθηκαν 3 σεμινάρια από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ (πρώην ΕΚΕΠΙΣ), και από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας - ΚΕΜΕΑ υλοποίησε με επιτυχία τρία (3) επιμορφωτικά σεμινάρια για την Κατάρτιση και Πιστοποίηση του Προσωπικού των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας. 

Σχέδιο "Αθηνά". Η συγχώνευση των ονείρων των παιδιών μας

Γράφει η Κατερίνα Νεοφωτίστου,
μητέρα φοιτήτριας στο 3ο έτος του ΤΕΑΝ Κοζάνης

Σοκ και δέος! Αυτό εφαρμόζουν οι αρχηγοί μας, σπέρνοντας χάος και απόγνωση με την πολιτική που εφαρμόζουν. Σοκ για το παράλογο της υπόθεσης, δέος και τρόμο ώστε ο καθένας να ασχολείται με τα δικά του, προσωπικά προβλήματα, να καταφέρει να τα βγάλει πέρα, να επιβιώσει και να μην ασχολείται με το τι γίνεται δίπλα του, να μην έχει κουράγιο να αγωνιστεί για την αδικία που κάθε μέρα έχει να αντιμετωπίσει.

Πιθανό να μην ανοίξουν ξανά Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή – Εκβιασμός της Τρόικας δεν δέχεται το εναλλακτικό σχέδιο

- Δήλωση - βόμβα από τον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου!
- Δεν δέχεται τον εσωτερικό δανεισμό η Τρόικα και απειλεί με άμεση χρεοκοπία τις δύο τράπεζες
- Απέρριψαν οι δανειστές χθες τη νύχτα το plan b που παρουσίασε η κυβέρνησης
- Εκδικούνται για το “όχι” της Κυπριακής Βουλής ή πρόκειται για παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία;

Τι είναι η Zumba;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Η Zumba® ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα σας απογειώσει. Στην πράξη λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή!

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μάνου, "Στην πατρίδα ήτανε αλλιώς - Μνήμες Ανατολής 1870 - 1924"

Η ΤΕΧΝΗ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς παρουσιάζουν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:00 μμ στην αίθουσα ‘‘Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) το βιβλίο του Γιώργου Μάνου ‘‘ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ  ΜΝΗΜΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1870-1924’’.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει αναφορές στο βιβλίο, απόδοση αποσπασμάτων εκ του βιβλίου, παραδοσιακά τραγούδια και προβολή σχετικού DVD. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Η Κύπρος λέει ΟΧΙ και μένει στο παιχνίδι – Εναλλακτικό σχέδιο με εμπλοκή της Ρωσίας επεξεργάζεται η Λευκωσία·Αλέξης Τσίπρας: - Άμεση σύγκληση Βουλής, έκτακτη σύνοδος κορυφής ·ΣτΕ: - «Μπλόκο» στην κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Σύνταξη με λιγότερα ένσημα – Οδηγός για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ·Το μεγάλο ΟΧΙ της κυπριακής Βουλής – Τα σενάρια μετά την απόρριψη του κουρέματος των καταθέσεων·Συρρίκνωση ΕΛ. ΑΣ.- Ιδιώτες για το…κενό αστυνόμευσης