Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τι αλλάζει στην εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019

Υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων η απόφαση για την τροποποίηση της διαδικασίας εξέτασης του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019.
Δείτε την Υ.Α. η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ΕΔΩ

Πανελλήνιες εξετάσεις: Η μεγάλη μπίζνα

Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
➤Παιδιά, μην επιτρέψετε ποτέ και σε κανέναν, ώστε να επιλέξει αυτός τον προορισμό για το δικό σας «ταξίδι στη ζωή»...
«Δεν επέτρεψα ποτέ στο σχολείο να αναμειχθεί στην εκπαίδευσή μου.»
Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας
Περάσαμε, περάσαμε, φεύγουμε Θεσσαλονίκη να βρούμε σπίτι. Στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα University of Vardaris-Menemeni High Clothes Design department, η πιο απλά τμήμα κοπτοραπτριών-πλακοραφούδων στον Βαρδάρη-Μενεμένη.

Το χορευτικό των Παιόνων Γουμένισσας, στα 20α Παζαρίτικα

Δελτίο τύπου Παιόνων Γουμένισσας
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'', καλεσμένο από τον τοπικό Σύλλογο Λουτρακίου Αλμωπίας, εμφανίστηκε στα 20α Ποζαρίτικα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για το θάνατο του Θεόφιλου Αθανασιάδη

Υπογράφει ο Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
"Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον αδόκητο χαμό του συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Χέρσου Θεόφιλου Αθανασιάδη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας πολύ καλός συνεργάτης που ήταν πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι χρειαζόταν.

Κιλκίς: Έκδοση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας μόνο από την έδρα του Δήμου

Από την Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς γνωστοποιείται στους δημότες ότι οι βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας δε θα εκδίδονται πλέον από τις Δημοτικές Ενότητες και τις κατά τόπους Κοινότητες αλλά θα εκδίδονται μόνο από την έδρα του Δήμου Κιλκίς.

Γιατί το Κιλκίς ''έχασε'' από τον νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό


Του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου
Η απάντηση είναι πολύ εύκολη για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο τα πολιτικά δεδομένα εντός Κιλκίς. Ένα ονοματεπώνυμο... κος Αμανατίδης Ιωάννης. Ο οποίος δεν είναι πλέον Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θρησκευτικά θέματα, δόγματα, εκκλησιαστικές σχέσεις etc etc.. Ένα πολύ σπουδαίο και καίριο πόστο δηλαδή. 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

14ο Αντάμωμα Θρακιωτών νομού Κιλκίς

Δείτε Video από την έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Όλγας Παπαδοπούλου στο Κιλκίς


Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Όλγας Παπαδοπούλου στο Κιλκίς, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.

Πλατφόρμα υποβολής βιογραφικών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής

Η ανοιχτή πλατφόρμα για την υποβολή βιογραφικών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, έχει ανοίξει και παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://psifodeltia.kinimaallagis.gr

Ολόκληρες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο έλεος των περιστεριών

Δελτίο τύπου «Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;»
Ένα πρόβλημα το οποίο “πονοκεφαλιάζει” τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες πολλών μεγαλουπόλεων σε όλον τον πλανήτη, φαίνεται ότι έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Θεσσαλονίκη, χωρίς η δημοτική αρχή να έχει αντιληφθεί το μέγεθός του: ο πολλαπλασιασμός των αποικιών περιστεριών σε διάφορες περιοχές της πόλης με τάση ακόμη μεγαλύτερης αύξησης. Οι καταστροφές στο αστικό περιβάλλον και η οικολογική επιβάρυνση αυτής της αύξησης δεν είναι αμελητέες.

Η παράσταση "Πειρατές και πριγκίπισσες" στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, η θεατρική παράσταση ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση στο Κιλκίς, στο Θέατρο Λόφου την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9:00μ.μ. 

Επίγευση Έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Δουγαλή στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο ανάδειξης του τοπικού δυναμικού και των νέων καλλιτεχνών, φιλοξένησαν στον υπαίθριο χώρο στη θέση “Πλατάνια” στο Παλιό Γυναικόκαστρο την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Γιώργου Δουγαλή με τίτλο " ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΦΩΣ " από τις 2 έως και τις 5 Αυγούστου 2018, ενώ η ίδια έκθεση μεταφέρθηκε, αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων “Γυναικοκάστρεια” στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής για το διάστημα από 6 έως και 11 Αυγούστου. 

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Μακρυγιάλου Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, που είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Γουμένισσα: 1ος νυχτερινός αγώνας δρόμου 5 χλμ


ΠΑΜΕ: "Όλοι στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη για τη ΔΕΘ"

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σα να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο "επιστροφή στην κανονικότητα" ή "τέλος των μνημονίων".

Φροντιστήριο ΟΜΗΡΟΣ: Συγχαρητήρια τους μαθητές μας για την εισαγωγή τους στα ΑΕ και ΤΕΙ