Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καρακασίδης» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 28η Ιουλίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς - 24/7/2023

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Μαθήματα Κολύμβησης όλο το Καλοκαίρι
Με έξι εκπαιδευτές συνεχώς στο πλευρό των παιδιών, τα μαθήματα Κολύμβησης διεξάγονται κάτω από επαγγελματικές συνθήκες στις εγκαταστάσεις του Αλέξανδρου Κιλκίς. Τα «Παπάκια» και τα «Δελφίνια» εισέρχονται στις πισίνες του Αθλητικού Κέντρου, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται για κάθε τμήμα τρεις φορές την εβδομάδα. Οι εγγραφές συνεχίζονται για όλο το Καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 23410 70313.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς

Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 ταχυδρομικών καταστημάτων πανελλαδικά, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Σαν συνέχεια αυτών ακολούθησε, η αναστολή της λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας και της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ευρωπού στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο νομό Κιλκίς, την Τρίτη 25-07-2023

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο ΤΡΙΤΗ 25-07-2023, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) (Π.Ε.Κιλκίς).

Σκοτώθηκε 49χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Σήμερα (24 Ιουλίου 2023) και ώρα περίπου 11.55, στο 41ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ημεδαπή και στη συνέχεια το παραπάνω φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε 49χρονο ημεδαπό, το όχημα του οποίου είχε ακινητοποιηθεί επί της ανωτέρω οδού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών.

Η επιλεκτική αμνησία ως απότοκο μισαλλοδοξίας

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Σαν σήμερα – 24 Ιουλίου 1923 - υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης. Δύο κράτη, υπό την υψηλή επιστασία των τότε ισχυρών της γης, αποφάσισαν να “ανταλλάξουν” πληθυσμούς. Ένα πρωτοφανές γεγονός στην σύγχρονη ιστορία. Ερήμην των ανθρώπων-θυμάτων που αναγκαστικά έπαιρναν το δρόμο της προσφυγιάς. Είχαν προηγηθεί οι εκτοπισμοί, οι διωγμοί, τα έκτροπα και τα εγκλήματα. Και προτάθηκε η ανταλλαγή για να εκκαθαριστούν τα νέα κρατικά σχήματα από τους “άλλους”, οι οποίοι εθεωρήθησαν a priori δυσπροσάρμοστοι και εχθροί.

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Παρελήφθησαν τα βιβλία για τη νέα σχολική χρονιά

Επιβεβαίωση παραλαβής των βιβλίων για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024 στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Δήλωση Χρήστου Παπαστεργίου, υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Υπογράφει ο Χρήστος Παπαστεργίου
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Η επιλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, να ανανεώσουν την απόφαση της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και του κόμματος το 2019, αποτελεί για μένα και τα στελέχη της Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», ύψιστη τιμή και ευθύνη.

Εκρηκτική πλέον η κατάσταση στη ΔΕΥΑ Κιλκίς, μετά από το έγγραφο του γενικού διευθυντή προς τη διοίκηση και τους ελεγκτικούς φορείς

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σϋμβουλοι Κιλκίς,  Δ. Αγσθόπουλος και Λ. Αναστασιάδου

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επιβεβαιώνονται σχεδόν όλες οι αναφορές μας τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κακή κατάσταση που επικρατεί σε όλους σχεδόν τους τομείς στην ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Του κόσμου οι θησαυροί

Του Κώστα Μπούζα 
Απ' τη στιγμή που αντιλήφθηκα τον κόσμο, τους θησαυρούς του διαισθάνθηκα κι ένοιωσα θαυμαστής του άγνωστου και υμνητής του επίδοξος συνάμα. Ονειρευτής μεγάλων ταξιδιών κι ερευνητής ακούραστος, ξεκίνησα με μια ελπίδα. Ν' αξιωθώ κάποτε φύλακας των θησαυρών να γίνω.

Έναρξη των Θεοτοκείων 2023 στη Γουμένισσα, με τη Μαρία Άρνη και την ορχήστρα της

Ο πολιτιστικός σύλλογος "ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ" Γουμένισσας σε συνεργασία με την κοινότητα Γουμένισσας και τον Δήμο Παιονίας, σας προσκαλεί στην έναρξη των Θεοτοκείων 2023 την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα έναρξης 21:00 μπροστά από το Μεταξουργείο Χρυσαλλίς. Είσοδος ελεύθερη.