Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Στο όμορφο Μεσιανό του νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Απόγευμα Κυριακής.
Αν θέλεις να απολαύσεις ένα τέλειο ελληνικό καφέ σίγουρα θα τον βρεις να σε περιμένει σε μία ζεστή και φιλόξενη γωνία του νομού Κιλκίς που βρίσκεται στο χωριό Μεσιανό μέσα στην απόλυτη μαγεία της Ελληνικής υπαίθρου.

Επιτυχίες για το Kinesis Fight Club στο Brazilian Jiu Jitsu

Δελτίο τύπου Kinesis 
Fight Club
Με χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του γυρνάει το Kinesis Gougoulas Team από το Διεθνές Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu που διεξήχθη στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στις 13 Μαρτίου.

Τα νέα του "Άθλου" Κιλκίς (13/3/2022)


Ο ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στο Πανελλήνιο Κύπελλο bjj στη Χαλάστρα
Με τον Μιχάλη Δαμιανίδη στη κατηγορία -82 κιλών πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Κύπελλο bjj στη Χαλάστρα ο Αθλητικός Συλλογος Αθλος. Ο Δαμιανίδης είχε έναν πολύ καλό αγώνα και έχασε για 2 πόντους. Ο Φάνης Μανουσαρίδης και ο Παναγιώτης Κυβελίδης που αντιμετώπισαν ένα γραφειοκρατικό θέμα με τα δελτία τους δεν κατάφεραν να αγωνιστούν. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Όταν “οι ορθόδοξοι” ασελγούν κατά της ορθοπραξίας


†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

«Αξιωνόμαστε να τελέσουμε κι εφέτος τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, ενώ επανερχόμαστε σταδιακά σε ρυθμούς προσοχής μεν, αλλά και συνεσταλμένης άνεσης, σε μια ισορροπία μέτρου για τις αντοχές μας και για τη διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των συνανθρώπων μας», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.

Ενεργώς... ανενεργοί


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 5 χωρών με τις ακριβότερες τιμές ρεύματος και καυσίμων στην Ευρώπη των 27. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και συγκυρίες κτυπούν τη χώρα μας περισσότερο από τις άλλες 22 ευρωπαϊκές χώρες;  Μήπως γιατί ο πόλεμος πλήττει κατά προτεραιότητα τις χώρες που αφήνουν την αγορά της ενέργειας αρρύθμιστη, χωρίς να παίρνουν μέτρα για τον έλεγχο των τιμών της; Γιατί άραγε στην Ελλάδα η τιμή της ενέργειας είναι 2,3 φορές ακριβότερη από της Γερμανίας και 5 φορές ακριβότερη από της Σουηδίας;

Η περιφερειακή σύμβουλος Γενοφέφα Ναβροζίδου επαινεί και συγχαίρει τους επιλοχίες Κώτα Α, και Τσιβραδίδη Α.

Υπογράφει η  Γενοφέφα Ναβροζίδου 
Περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 12 Μαρτίου φιλοξενώντας μια φίλη καθηγήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εκπονεί τη Διδακτορική διατριβή της στην Ιστορία της Τέχνης, ανηφόρησα μαζί της στο Πολεμικό Μουσείο του Κιλκίς, χωρίς προηγουμένως να κάνω καμία επαφή για ξενάγηση.

Εγκατάσταση Ουκρανών προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας νομού Κιλκίς


Υπογράφει η Δέσποινα Μωυσίδου
Αυτό το διάστημα είμαστε μάρτυρες των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, γεγονότα που μας υπενθυμίζουν ότι συνάνθρωποι μας που ζούσαν μια φυσιολογική ζωή σαν την δική μας αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την χώρα τους, διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Γ. Γεωργαντάς: Η αξιοπιστία και η τήρηση των κανόνων στο εθνικό brandτων τροφίμων, προϋποθέσεις ανάπτυξης


Την ανάγκη να ενισχύσουμε το εθνικό brand των ελληνικών τροφίμων και ποτών, επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς στην εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο της διεθνούς εκθέσεως FoodExpo με θέμα «Η πιστοποίηση στα τρόφιμα ως προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές» και οργανώθηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).

"Οι λογαριασμοί ρεύματος γονατίζουν τα νοικοκυριά"

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Κιλκίς

Οι λογαριασμοί ρεύματος γονατίζουν τα νοικοκυριά και η κρατική επιδότηση δεν καλύπτει τις μεγάλες αυξήσεις. Μετά τη 10ετή οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού, μας ήρθε και η ενεργειακή κρίση, με αποτέλεσμα η τιμή της ενέργειας να ανέβει σε αβάσταχτα ύψη.

Κορωνοϊός (13/3/2022): 11.986 νέα κρούσματα (61 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 48 θάνατοι και 356 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 11.986, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.635.614 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.347 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Γυμνάσιο Χέρσου ευχαριστεί από καρδιάς...

Ανακοίνωση Γυμνασίου Χέρσου
Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου 2022 μετά από πρωτοβουλία της κ. Σαρίδου Μαρίας που καθαρίζει το σχολείο μας έγινε ελαιοχρωματισμός τριών αιθουσών. Τα χρώματα τα πήραμε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κιλκίς. Εργάστηκαν εθελοντικά ο κ. Εφραιμίδης Γρηγόρης, ο κ. Ρωμάν Ζωσιμίδης και ο κ. Αναστάσιος Ντουμανίδης. 

Δήμος Παιονίας: Δωρεάν δειγματοπληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ



Δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι από μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Ανακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας στις 20 Μαρτίου, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κάλεσε τα μέλη της να αναλάβουν διάφορες δράσεις προς τους πολίτες σε θέματα στοματικής υγιεινής.

Έρχεται το 18ο Golden Cup, 26-28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να το ζήσεις

Μετά το απόλυτα επιτυχημένο Πρωτοχρονιάτικο Golden Cup (3-5/1/22), όπου συμμετείχαν 32 τμήματα από 7 διαφορετικές ΕΠΣ της χώρας, η διοργάνωση του καθιερωμένου πλέον τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου επανέρχεται τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να το ζήσεις.

«Ο Καββαδίας, μας ταξιδεύει»


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 «Ο Καββαδίας, μας ταξιδεύει», την Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα φίλων μουσικής Μ1) , με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, στις 21 Μαρτίου.

Τα ξύλινα πνευστά: Στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς γνωρίζουν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Οι μαθητές – μαθήτριες του 3ο Γυμνάσιου Κιλκίς παρακολουθήσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022, ώρα 11:15 – 12:00 και μεταδόθηκε live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας με link που στάλθηκε στο σχολείο μας.

Η βιβλιοθήκη των “Ακριτών”

Γραφή, ορθογραφία και καλλιγραφία όπως τη διδάσκονταν οι Έλληνες της Ρωσίας την 2η δεκαετία του 20ου αιώνα. Τα γράμματα του πατέρα μου πριν από 43 χρόνια
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Στις 4 Δεκεμβρίου 1978, εξελέγη νέα Διοίκηση στον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Οι Ακρίτες” για διετή θητεία, 1979-1980.
Στη νέα Διοίκηση μαζί με τους παλαιούς +Χρήστο Αδαμίδη (πρόεδρος) και + Γιάννη Καραγιαννίδη (ταμίας) εξελέγησαν για πρώτη φορά τρία νέα μέλη η κυρία Έλενα Λούση (αντιπρόεδρος), Βασίλης Αθανασιάδης (γραμματέας) και + Στέφανος Αμβροσίδης (Μικρό Δάσος) (μέλος).

Γ. Γεωργαντάς: Δεν υπάρχει θέμα επισιτιστικής επάρκειας για την Ελλάδα - Ενεργοποιούνται εναλλακτικές αγορές για εισαγωγές

Δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, έλλειψη προϊόντων στον αγροδιατροφικό τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς, Ηλιούπολης και Χέρσου (12/3/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" 
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με πολύ κέφι και διάθεση. Τα παιδιά στο μάθημα των εικαστικών, όπου καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δημιουργικότητα. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου), παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για τις γυναίκες που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία και το κίνημα του φεμινισμού. 

Δωρεάν rapid tests σε Παλιό Αγιονέρι, Μεγάλη Στέρνα, Ηλιόλουστο, Βάθη, Κεντρικό, Νέο Αγιονέρι και Ανθόφυτο


Δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε επτά Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Κιλκίς, σύμφωνα με τον κοινό προγραμματισμό Δήμου και ΕΟΔΥ, που εξυπηρετεί τον υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού έναντι της Covid – 19.