Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Το καμάρι του Κιλκίς, το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου αργοπεθαίνει...


Κείμενο-φωτογραφία: Πάνος Μαύρος
- Το Κιλκίς τρία τουριστικά σημεία για να επισκεφτείς.
Τα εξής δύο.
Το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου...
Κι όμως το μοναδικό μας τουριστικό καμάρι που μπορεί να φέρει κόσμο και άρα χρήματα στο Κιλκίς αργοπεθαίνει.

Ακολουθία των Β´ Χαιρετισμών της Θεοτόκου στο Κιλκίς και στη Γουμένισσα


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στην ακολουθία των Β´ Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Κιλκίς. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 26/3/2021, 10:92 μ.μ.


Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη σήμερα (26 Μαρτίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για κλοπή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δυναμική και ανθρώπινη η παρουσία του Συλλόγου "Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς"


Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου
Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Ο "Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς" την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας και ανήμερα της 25ης Μαρτίου θέλησε να είναι δυναμικά παρών με διανομές Πακέτων Αγάπης στις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες.

Εκδήλωση με Θέμα "Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: Βίωμα και γνώση"

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Η εισήγηση της Κιλκισιώτισσας φιλολόγου Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου, θα γίνει 27 Μαρτίου 2021, στις 10:15 το πρωί κι έχει τίτλο "Η λογοτεχνία στην ποντιακή διάλεκτο και η σημασία της για τη διατήρηση και διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου"

Στον Βασίλη του σπηλαίου Κιλκίς, με αγάπη...

Της Σοφίας Κεσίδου
Πιστεύω πως είναι μεγάλη τύχη στη ζωή να μοιραστείς τον εργασιακό βίο με ανθρώπους καλοσυνάτους, ευφυείς, συνεργατικούς, με κατανόηση και προθυμία.
Μια τέτοια τύχη αξιώθηκα, τα τελευταία 20 χρόνια, που απασχολήθηκα στον τομέα του πολιτισμού, συνεργαζόμενη με τον Βασίλη του σπηλαίου. Τον Βασίλη του Κιλκίς, τον Βασίλη Μακρίδη.

Σβήνουν για 60 λεπτά τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια Πυλαίας - Χορτιάτη

Δελτίο τύπου Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη
«Η ‘Ώρα της Γης είναι τώρα: Συνδέσου με τη Φύση!» Φέτος, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του COVID-19, ο δήμος μας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για μια νέα αρχή και μια διαφορετική αντίληψη για το περιβάλλον ενώνοντας, όπως κάθε χρόνο, τη φωνή του μαζί με χιλιάδες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία που πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

"Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι Κιλκισιώτες συμπολίτες μας!"


Κείμενο-φωτογραφία: Πάνος Μαύρος
Τόπος: Πολυκατοικία στο κέντρο του Κιλκίς
Ζούμε μια εποχή που καθένας από εμάς κάνει ότι γουστάρει και δε λογαριάζει το γείτονα και γενικά το συμπολίτη. Οι λέξεις όπως σεβασμός, κατανόηση και αρμονική συνύπαρξη, χάνονται σιγά-σιγά. Παντού θόρυβος, φωνές, σκουπίδια και γενικά μια κατάσταση ζούγκλας.

Κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Παράταξη Κιλκίς "Συμμετέχω"


Δελτίο τύπου  Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς  "Συμμετέχω"
Η Δημοτική Παράταξη "Συμμετέχω - Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη", τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτριος Αγαθόπουλος, Λένα Αναστασιάδου και Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης ως όφειλαν σε αυτήν την μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων Αγωνιστών εκείνης της εποχής στους οικισμούς Πυργωτού, Μεγάλης Στέρνας και Ξυλοκερατιάς.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Αγαθοπούλου: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Γεωργαντά


Απάντηση της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς, στις δηλώσεις Γεωργαντά για τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας (Δείτε ΕΔΩ)
Με έκπληξη άκουσα σήμερα τις γεμάτες ψέματα δηλώσεις του κ. Γεωργαντά, για το κατάστημα Γουμένισσας των ΕΛΤΑ. Ο κ. Γεωργαντάς ισχυρίστηκε ότι για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα ενέταξε στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι η αποψίλωση του γραφείου της Γουμένισσας συγκεκριμένα, οφείλεται σε απόσπαση του ενός εκ των δύο υπαλλήλων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γουμένισσας.

Ελληνικές σημαίες σε όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Κιλκίς


Στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο Δήμος Κιλκίς διέθεσε ελληνικές σημαίες σε όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου με την παράκληση να τις αναρτήσουν σε εμφανές σημείο των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, ως ιστορική υπόμνηση των ηρωικών επιτευγμάτων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και της θυσίας των αγωνιστών του ΄21.

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από αύριο 27 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί ο Δήμος Κιλκίς


Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από αύριο 27 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας, μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Την είδηση, που την περιμέναμε εδώ και ημέρες λόγω της αύξησης των κροσμάτων, έδωσε στην καθιερωμένη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς παρουσίασε αύξηση ιικού φορτίου της τάξης του 129,4%.

Είδος εν ανεπαρκεία… η αστυνόμευση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Δελτίο τύπου Δήμου 
Νεάπολης-Συκεών
Μπαράζ εγκληματικών επιθέσεων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου η αστυνόμευση -παρά την αυξημένη εγκληματικότητα- παραμένει ως είδος εν ανεπαρκεία…

Ξεκινά ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς από αδιάθετα εμβόλια


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ξεκινά εντός της επόμενης εβδομάδας, νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, από μικρό αριθμό αδιάθετων εμβολίων του Υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός (26/3/2021): 1.496 νέα κρούσματα (11 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 53 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.496, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 249.458 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.570 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κιλκίς: Ο αθλητισμός στον καιρό του κορωνοϊού και η επόμενη μέρα


Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού συναντάται διαδικτυακά με τους εκπροσώπους των Αθλητικών Συλλόγων και των Σωματείων του Δήμου Κιλκίς την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου και συζητούν για την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στον τοπικό αθλητισμό και στον προγραμματισμό της συνολικής τους δραστηριότητας. Παράλληλα εκθέτουν τις απόψεις και τα σχέδιά τους για την επόμενη αθλητική μέρα.

Επετειακό μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Δικτύου Πόλεων SDG -17

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Πανελληνίου Δικτύου Πόλεων SDG -17, επετειακού περιεχομένου, για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μικρή διακοπή ρεύματος το Σάββατο 27 Μαρτίου στο Λειψύδριο Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 27 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος στην Κοινότητα Λειψυδρίου από τις 12:00 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

(Video) Γεωργαντάς: Παραμένουν τα ΕΛΤΑ στη Γουμένισσα



Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας Στέλιος Τάτσης, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Τζούρτζος και Βαγγέλης Νίτσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Παλάνη και Γιάννης Αλίρης, συναντηθήκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, στο ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Γουμένισσα.