Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

«Περιδιαβάζοντας στο νομό Κιλκίς»

Το «Περιδιαβάζοντας στο νομό Κιλκίς» αποτελεί μια στήλη της εφημερίδας μας, που θα αφορά στα χωριά του νομού Κιλκίς (Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς). Έτσι τόσο μέσα από τον φακό του gnomikilkis.gr, όσο και από  μαρτυρίες κατοίκων του κάθε χωριού, θα καταγράφουμε την ιστορική διαδρομή του, καθώς επίσης,  τις συνθήκες ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων του.

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης

Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ψηφιδωτό στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού της χώρας
(Καχριέ τζαμί) στην Κωνσταντινούπολη
Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία
Στις 15 Αυγούστου κάθε χρόνο και η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μεγάλη χριστιανική γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστή στο λαό μας ως Μεγάλη Θεοτόκος.

Παράγοντας-κλειδί για την Ελλάδα, η χρονική επιμήκυνση

Πηγή: Deutsche Welle
Τα κύρια σημεία της πρώτης έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα οι Financial Times. Βασικός άξονας, η χρονική επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας.

Τέλος τα «δωρεάν» φάρμακα από τα φαρμακεία σε Κρήτη, Μαγνησία και Κόρινθο

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα από τις 16 Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά της Εύβοιας και της Φλώρινα που ήδη έχουν διακόψει την πίστωση.

Λειτουργία για τρίτη χρονιά στην Παναγία Σουμελά

Η "καρδιά" του Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπήσει για τρίτη συνεχή χρονιά στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.
Την πανηγυρική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ενώ αναμένεται να συρρεύσουν πλήθος Ποντίων από την Ελλάδα, την Ρωσία, χώρες της πρώην ΕΣΔΔ κ.α.

Πέρασαν τα Σχέδια Βελτίωσης για Νέους αγρότες και κτηνοτρόφους

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων Σχεδίων Βελτίωσης για κτηνοτρόφους και Νέους αγρότες. Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσυατάρη, έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων για τα σχέδια βελτίωσης που αφορούν στην κτηνοτροφία και τους νέους αγρότες.

Έτοιμο το ΥΠΑΑΤ για την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο, το μπαλάκι στο ΥΠΟΙΚ

Τη σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών περιμένει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2011, προκειμένου να δοθεί στους δικαιούχους παραγωγούς.

3.273 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο νομό Θεσσαλονίκης

Προσλήψεις 3.273 ατόμων που θα καλύψουν θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε φορείς του νομού Θεσσαλονίκης προκηρύσσει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Οι προσλήψεις θα καλυφθούν με τρεις προκηρύξεις (ΚΟΧ 5.202/1/2012, ΚΟΧ 5.202Α/01/2012 και ΚΟΧ 5.202Β/1/2012) οι οποίες είναι ήδη έτοιμες και από τις 16 Αυγούστου θα δημοσιεύονται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.inegsee.gr

Χρόνια Πολλά

Χρόνια Πολλά
Παναγιώτη, Παναγιώτα, Δέσποινα, Μαρία, Γεσθημανή, Ελώνα, Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκη, Καθολική, Κρυστάλλω, Πρέσβεια, Συμέλα

Ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στρατιωτικών ενάντια στις "επεμβάσεις της τρόϊκας στην Άμυνα"

Για “αλλοίωση” του σκληρού πυρήνα της Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο πλέον οι στρατιωτικοί ,οι οποίοι ετοιμάζονται να εκφράσουν ενεργά την διαφωνία τους στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει η τρόϊκα μέσω της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΣΜΕΔ οργάνωσε μια πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του με ενώσεις - φορείς αποστράτων “για συντονισμό και κοινή δράση στην επερχόμενη σχεδιαζόμενη λαίλαπα σε βάρος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, ερήμην τους”, όπως λέει σε ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει: