Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Η Φάρμα Κουκάκη ευχαριστεί τη ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς


Ευχαριστήριο Φάρμας Κουκάκη
Η Φάρμα Κουκάκη Α.Ε. και ο διευθύνων σύμβουλος αυτής κ. Κουκάκης Αθανάσιος, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους κ. Ξανθό Γεώργιο -Διευθυντή περιοχής Κιλκίς της ΔΕΔΔΗΕ, Καραθόδωρο Χρήστο - Τομεάρχη Δικτύου και Καναρόπουλο Χρήστο - Προϊστάμενο έργων, για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στη διαχείριση και διευθέτηση τεχνικών προβλημάτων στο δίκτυο της περιοχής των Κάτω Αποστόλων Κιλκίς. 

Ποιος μας μοιράζει «διασημότητα» από το πανέρι;


Δελτίο τύπου Σοσιαλιστικής Προοπτικής
Δεν δικαιούται ένας πανεπιστημιακός να εκφράσει την αντίρρησή του σε ένα θέμα που αφορά στον χώρο εργασίας του και στο μέλλον του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας; Αν κρίνουμε από τις απόψεις και τα σχετικά σχόλια του δημοσιογράφου Μιχάλη Μητσού, της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το προπατορικό αμάρτημα. Κάποιος θέλει να διώξει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τον παράδεισο του υπαρκτού βαλκανικού νεοφιλελευθερισμού. Και σε αυτόν τον κάποιον, ο μεγάθυμος Μιχάλης Μητσός χαρίζει απλόχερα τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι με περισσότερες από 6.500.000 ώρες κοινωνικής προσφοράς ετησίως


Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει θεσπίσει να γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού». Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε εκατομμύρια εθελοντές σε όλον τον κόσμο να γιορτάσουν την άτυπη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

ΑΣΕ: Αναπαράγονται οι ανισοτιμίες λόγω τηλεκπαίδευσης


Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Αφού η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να προετοιμάσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο (αραίωση τμημάτων, εξασφάλιση νέων αιθουσών, εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών) και καθησύχαζε μαζί με τοπικούς παράγοντες του Κιλκίς ότι «όλα είναι έτοιμα», έφτασε να κλείνει τα σχολεία χωρίς, όμως, και πάλι να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές (δωρεάν γρήγορο internet, τάμπλετ ή υπολογιστές).

Κορωνοϊός (4/12/2020): 1.667 νέα κρούσματα (56 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 98 θάνατοι


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.667 νέα κρούσματα και 98 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 113.185 και των θυμάτων σε 2.804. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 612 συμπολίτες μας, ενώ 635 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.450.855 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς


Ανακοίνωση 
Επιμελητηρίου Κιλκίς
Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σε συνεδρίαση την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:00.

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Σαράντα χρόνια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς...


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Με ενδιαφέρον και έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς, κ. Γεωργαντά, ότι για τη μη λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας


Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί την 8η Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Τρίτη και μεταξύ των ωρών 10.00 έως 13.00, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Παράταση προθεσμίας για τη διόρθωση εγγραφής σε κτηματογραφημένες περιοχές του ν. Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Παράταση της προθεσμίας για την διόρθωση, ολικά η μερικά, της ανακριβούς πρώτης εγγραφής σε κτηματογραφημένες περιοχές, προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων


Τέθηκε σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 4/12/2020, 6:06 μ.μ.


Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών 
Συνελήφθη χθες (3 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Άφραγκη ατμόσφαιρα


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Οι γιορτές πλησιάζουν. Οι φωτισμένες πόλεις κινούνται σε ρυθμούς covid ενώ η καθημερινότητα μας ρυθμίζεται ανάλογα με την εισαγωγή στις εντατικές.
Γιατί αυτός ο ιός εκτός που δοκιμάζει τις αντοχές των υποδομών υγείας λειτουργεί σαν καταλύτης που ανακατανέμει οικονομικά δεδομένα βάζει λουκέτα φέρνει αναστολές εργασίας φτωχοποιεί κι αλλάζει την καθημερινότητα πολλών επαγγελματιών του θεάματος της διασκέδασης της εστίασης.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Ένωσης Στρατιωτικών ν. Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Νικόλαος Χατζηγεωργίου και ο Γεν. Γραμματέας της Νικόλαος Ζησόπουλος.

Δήμος Κιλκίς: Μείωση 30% μισθώματος στα σχολικά κυλικεία


Κατά 30% ελαττώνονται τα μισθώματα των κυλικείων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020 – 2021. Η παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση ισχύει για μισθωτές που δεν έχουν προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του μισθώματος ενώ όσοι το έχουν ήδη πράξει θα τύχουν μείωσης 10%.

Ο Δήμος Παιονίας συναντά τη νέα ψηφιακή εποχή με τη «Γραμμή του Δημότη»


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Παιονίας είναι να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και να φέρει πιο κοντά τον δημότη δίνοντας λύση στα προβλήματα με τα οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος.

Κάλεσμα αγάπης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας 
Οι δύσκολες ημέρες της πανδημίας που διανύουμε με τις κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν έχουν οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας.

Η ωραιοποίηση της ακαταστασίας ως αρχή


Του Δημήτρη Νίκογλου
Στον τίτλο του κειμένου αυτού θα ήθελα να προσδώσω την δέουσα προσοχή στην σημασία της έννοιας ωραιοποίηση της ακαταστασίας ως αρχή, και να προβάλω επίσης την υποκρισία που κρύβει ο κάθε λαλίστατος πρόσκαιρα τοποθετημένος δημόσιος λειτουργός ο οποίος μας παρουσιάζει με κάθε ευκολία την αταξία ως τάξη, το παράνομο ως νόμιμο, και την χωρίς προφύλαξη επικινδυνότητα ως ρουτίνα.

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ


Ανακοίνωση τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
«Η σημερινή ημέρα να σημάνει αφετηρία ουσιαστικής ανόδου των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να απορριφθεί η πολιτική που επιδεινώνει συνολικά τους όρους ζωής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Περιοδεία Ε. Αγαθοπούλου στις δομές Υγείας της Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Διήμερη περιοδεία στις δομές Yγείας της Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποίησε στις 2 & 3 Δεκεμβρίου η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ε. Αγαθοπούλου. Η κ. Αγαθοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Παιονίας και Γουμένισσας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Συνομίλησε τόσο με τις διοικήσεις αυτών όσο και με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.

Τηλεδιάσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη


Ανακοίνωση 
Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας ν. Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για τα ζητήματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και για τις προκλήσεις του αγροτικού χώρου.

Συλλυπητήρια για το θάνατο των Κουτσουρίδη Σπυρίδωνα, Χαιρόπουλου Αλέξανδρου και Ναλμπάντη-Τριανταφυλλίδου Ασημένιας


Ανακοίνωση 
Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου των εκλεκτών μελών μας: Κουτσουρίδη Σπυρίδωνα, Χαιρόπουλου Αλέξανδρου και Ναλμπάντη-Τριανταφυλλίδου Ασημένιας, σε συνεδρίαση που έγινε τηλεφωνικά στις 2 Δεκεμβρίου 2020 εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε ομόφωνα:

Πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ σε αγροπεριβαλλοντικά μέτρα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει για την πληρωμή των ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες και με γνώμονα την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενέκρινε την πληρωμή της, αυξημένης σε σχέση με πέρυσι, προκαταβολής των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων.