Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης

Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
1. Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει κάθε φορά, μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μια σύντομη δήλωση, ώστε να ενημερωθεί ο κλάδος για τα αποτελέσματα τέτοιων συναντήσεων. Ιδιαίτερα όταν ερωτάται από δημοσιογράφους, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η άποψη που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στο ΔΣ, τη στιγμή μάλιστα που άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και παρατάξεις έβγαλαν ανακοινώσεις ή ενημέρωσαν δημοσιογράφους και κανάλια.

Αυτά είπε ο Γ. Φραγγίδης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις 28-2-2015 
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Σήμερα, ένα μήνα ακριβώς μετά τις εθνικές εκλογές του Γενάρη και όλοι μας είμαστε σε βαθιά περισυλλογή.
Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για το ιστορικό μας κίνημα αλλά και για τον καθένα μας προσωπικά.

Οι στρατιωτικοί της κεντρικής Μακεδονίας τρέχουν στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο με τη «Μέλισσα»

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι φέτος μέλη της Ένωσης θα συμμετέχουν με την Ομάδα της «Μέλισσα», στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες πρόβλημα ορθογραφίας;
Στο προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε κάνει λόγο για τους φθόγγους και τα γράμματα, τόσο στην αρχαία, όσο και στη νέα ελληνική γλώσσα. Είχαμε πει ότι, ενώ στην αρχαία πρέπει να υπήρχε αντιστοιχία φθόγγων και γραμμάτων, στη νέα ελληνική γλώσσα αυτή η αντιστοιχία δεν υπάρχει.

"Αρνητική η συνάντηση ΟΛΜΕ με τον Υπουργό (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ. Θρησκευτικών υποθέσεων)"

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. (26 Φεβρουαρίου 2015) με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (κ. Υπουργό Παιδείας, κύριο Μπαλτά και τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Κουράκη) χαρακτηρίζεται ως αρνητική. 
Στα περισσότερα από τα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία, εισπράξαμε είτε
γενικόλογες παρατηρήσεις, είτε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση.

Πρόκριση αθλητών του «Καραγιάννη'' Ευρωπού σε πανελλήνια πρωταθλήματαΟ σύλλογος ελευθέρας πάλης ''Ο Καραγιαννης'' Ευρωπού συμμετείχε στους προκριματικούς ανδρών στις 7-2-2015 και στους προκριματικούς έφηβων-παίδων στις 14-2-2015 στην Μίκρα Θεσσαλονίκης. 

Γ. Κατρούγκαλος: «Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο»

«Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιστροφή των απολυμένων από το Δημόσιο», επισημαίνει ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», χωρίς ωστόσο να καθορίζει το ακριβές χρονοδιάγραμμα αυτής.
«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε να επιταχύνουμε το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των απολυμένων.

Ομιλία Μητροπολίτη Γουμενίσσης την Κυριακή της Ορθοδοξίας

†Ὁ Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Μακαριώτατε Δέσποτα,
Θεοτίμητοι Πατέρες και Αδελφοί, 
Εντιμότατοι Άρχοντες καί λοιπές αρχές,
λαέ του Θεού ευλογημένε, 
ἑορτάζουμε σήμερα εὐχαριστιακά μέ ἕναν ἔκδηλα Συνοδικό τρόπο τήν Ἁγιο-Συνοδική κατοχύρωση τῆς ὀρθόδοξης πίστης καί πρακτικῆς, μέ τήν ἅγια χάρη τοῦ Παρακλήτου ἐνεργό ―ὅπως πάντα― στή λειτουργική μας σύναξη. Ὁμολογοῦμε τή σωτηρία μέ ἔργα καί λόγια, τήν ζωγραφίζουμε σέ εἰκόνες πού ἁγιάζονται καί ἁγιάζουν τή δική μας αἰσθητήρια προσέγγιση.