Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

106η Αιμοδοσία "Ακριτών": Για άλλη μια φορά ζητούμε την "έμπρακτη αγάπη" του εθελοντή αιμοδότη


Ανακοίνωση "Ακριτών" Πολυκάστρου
Ειδικά αυτήν την περίοδο που είναι αυξημένος ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων που λόγω της πανδημίας είχαν σε μεγάλο βαθμό αναβληθεί.
Γι αυτό οι "Ακρίτες" Πολυκάστρου καλούν τα μέλη και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της "Τράπεζας Αίματος" να προσέλθουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις 09:30 έως τις 13:00, στο "Σπίτι του Πόντου" στο Πολύκαστρο και να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

(Video) Με 2 λόγια...τι είναι η μητρική πλακέτα (Motherboard) και ποια η χρήση της

Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Με 2 λόγια... τι είναι η μητρική πλακέτα (Motherboard) και ποια η χρήση της

Κορωνοϊός (30/10/2021): 4.696 νέα κρούσματα (85 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 38 θάνατοι και 404 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.696, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 739.448 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 159 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.023 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νέο περιστατικό δηλητηρίασης Χρυσαετού στον νομό Δράμας



Ανακοίνωση Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης της άγριας ζωής προσέθεσε νέα θύματα στον ήδη μακρύ κατάλογο των ζώων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ελληνική ύπαιθρο: Χρυσαετός 3ου έτους εντοπίστηκε νεκρός πριν μία εβδομάδα (20/10/2021) στην περιοχή του χωριού Περίβλεπτο Παρανεστίου Δράμας. Το πουλί βρέθηκε με τη δηλητηριασμένη τροφή στο ράμφος.

Κιλκίς: Μικτή Χορωδία Καλλιτεχνικού & Πολιτιστικού συνόλου «η πόλις»


Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό σύνολο «η πόλις» με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία μικτής χορωδίας. Κάθε Πέμπτη τις ώρες 18:30-20:30 και με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του «πόλις», Σουρή 6, Κιλκίς, θα γίνονται τα μαθήματα και οι πρόβες από την μαέστρο Άλκηστη Τόγια.

Δήμος Κιλκίς: Καταδρομικοί εμβολιασμοί σε πέντε Κοινότητες την Τρίτη 2 Νοεμβρίου


Καταδρομική εξόρμηση για εμβολιασμούς θα επιχειρήσει σε πέντε Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα εμβολιαστική υγειονομική ομάδα του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου μετά από συνεννόηση με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 30/10/2021, 4:51 μ.μ.


Εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού
Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία άτομα για υπόθεση εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Τέρπυλλο, Άγιο Αντώνιο, Π. Αγιονέρι, Ανθόφυτο, Μάνδρες, Χρυσόπετρα, Λειψύδριο και Θεοδόσια


Δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε οκτώ οικισμούς του Δήμου Κιλκίς σύμφωνα με τον κοινό προγραμματισμό Δήμου και ΕΟΔΥ.

Εκδήλωση του ΚΚΕ Παιονίας με τίτλο: “Υγεία: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; H θέση του ΚΚΕ”


(Video) Ομιλία Δημήτρη Νατσιού την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς

Ομιλία Δημήτρη Νατσιού την Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.