Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Συμμετοχή ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ Κιλκίς στις εκδηλώσεις υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» είχε την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανύψωση της Επισκοπής σε Ιερά Μητρόπολη, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην πόλη του Κιλκίς, από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος συμμετείχε:

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Δαμιανίδης, μέλη του Δ.Σ. καθώς και χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, παραβρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού για την επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και στην Δοξολογία που τελέστηκε μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , όπου ο Πατριάρχης προσέφερε τις ευλογίες του και απηύθυνε πνευματικό μήνυμα προς τους πιστούς.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε η Τελετή Ανακήρυξης της Α.Θ.Π. ως Επίτιμου Δημότη Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, όπου ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε, παρακολουθώντας τις τιμητικές απονομές και την αναγνώριση της συμβολής του Παναγιώτατου στην Ορθοδοξία και την παγκόσμια ειρήνη. Έπειτα, το Πολυάνειο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε Μουσική Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου μέλη μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές μουσικές εκτελέσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Ένωση έδωσε το παρόν, στον Αγιασμό καθιερώσεως της Φιάλης του Ιερού Ναού των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων του Κιλκίς, όπου με κατάνυξη εορτάστηκε το σημαντικό αυτό θρησκευτικό γεγονός. Στη συνέχεια, ο σύλλογός μας με το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων Παραστάσεων, έλαβε ενεργό ρόλο στην υπαίθρια μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού, παρουσιάζοντας έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό (τικ τρομαχτόν) υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, συμβάλλοντας στην πολιτιστική πνοή της ημέρας, λαμβάνοντας έτσι τα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα του κόσμου, που παρευρέθηκε.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, μέλος του Δ.Σ. εκπροσώπησε, στον Αγιασμό των εγκαινίων του Κειμηλιαρχείου και του Κέντρου Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Ο χώρος αυτός αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την πνευματική και πολιτιστική ζωή της πόλης, και είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη σπουδαία στιγμή.

Τέλος, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίο, τις τοπικές αρχές και τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την άριστη διοργάνωση. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτέλεσε ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη του Κιλκίς και είμαστε ευλογημένοι που αποτελέσαμε μέρος αυτής της σημαντικής γιορτής της πίστης, του πολιτισμού και της ενότητας.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Γιώργος Μιχαηλίδης
Υπεύθυνος Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.