Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ευχές Πάσχα 2021 από τον βουλευτή Κιλκίς Γ. Φραγγίδη



Ευχές Πάσχα 2021 από τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ Επιμελητηρίου Κιλκίς, Σωτήρη Τσέτο



Ευχές Πάσχα 2021 από την Ένωση Στρατιωτικών νομού Κιλκίς



Το μακιγιάζ



Του Φώτη Μισόπουλου
.....μιλούσα με μια άλλη φωνή που μου έλεγε ετούτο ή το άλλο
Samuel Beckett, MOLLOY [1]

Ευχές Πάσχα 2021 από τον αρθρογράφο της Γνώμης Χαράλαμπο Καραγεωργίου



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 24/4/2021, 7:16 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθη ένα άτομο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη χθες (23 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός άνδρας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Αλλαγή στρατηγικής στο θέμα των εμβολιασμών προτείνει ο Στ. Παραστατίδης


Μία ιδέα του Στέφανου Παραστατίδη* με τη συνδρομή του Γιώργου Μπουλμπασάκου**
Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 η Βρετανία αποφάσισε μία διαφορετική στρατηγική στον εμβολιασμό του πληθυσμού της. Επέλεξε να χορηγήσει την πρώτη δόση των εμβολίων σε όσους γίνεται περισσότερους πολίτες, παρατείνοντας τη 2η δόση. 

Κορωνοϊός (24/4/2021): 2.597 νέα κρούσματα (30 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 86 θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.597, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Φραγγίδης: Νόσησα από κορωνοϊό αλλά με πολύ ήπια συμπτώματα λόγω εμβολίου


Σημεία παρέμβασης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΤV 100 (23/4/2021)
Εδώ και δυο μέρες ανακάλυψα, μετά από 2 self tests και 1 μοριακό τεστ, ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊο. Βέβαια έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Στις 11 Φεβρουαρίου έκανα τη δεύτερη δόση και γύρω στις 20 Μαρτίου έκανα το τεστ αντισωμάτων. 

Σεμέν ντε φέρ (chemins de fer) – Σλόπ (Σλωπνιτσα) - Δογάνης

Ευστάθιος Δογάνης
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Πριν από 104 χρόνια, στις 23 Απριλίου 1917, ανήμερα της εορτής τους Αγίου Γεωργίου, εδώ στο Δήμο μας, δυτικά του Αξιού ποταμού, δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Ειδομένης, βορειοανατολικά του χωριού Σλόπ έπεσε ηρωικά μαχόμενο ένα παλικάρι, ήταν μόλις 23 ετών. 
Αυτό το παλικάρι ήταν ένας λεβέντης Μωραϊτης, από την Κλειτορία Καλαβρύτων, Αχαΐας, που το όνομά του Ευστάθιος Δογάνης φέρει σήμερα το παλαιό χωριό Σλόπ, που ανήκει στην κοινότητα Ειδομένης, του Δήμου Παιονίας.

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για τα συσσίτια της Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου


Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη που μπορεί να απλωθεί και να στηρίξει, με λίγα ταπεινά υλικά, ένα σπιτικό πιο φτωχικό δίπλα στη γειτονιά του για να είναι οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα πιο φωτεινές για όλους και η ελπίδα της Ανάστασης μια θαρρετή ομολογία.

Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων της πόλης του Κιλκίς



Θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης του Κιλκίς



Τι είναι τα MegaPixel και ποιος ο ρόλος τους στην απόδοση μιας κάμερας smartphone;


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη

Όλοι/ες μας έχουμε στην κατοχή μας ένα smartphone πιθανότατα τελευταίας τεχνολογίας. Αλλά ακόμη και αν δεν κατέχουμε ένα και επιθυμούμε να αγοράσουμε η απλά να το αντικαταστήσουμε λόγω κλοπής\καταστροφής\παλαιότητας, πάντα κατά την επιλογή ενός νέου κοιτάμε πρώτα την απόδοση της κάμερας του πριν από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Και την απόδοση της κάμερας την μετράμε (λανθασμένα όπως θα δούμε) με βάση τον αριθμό των καμερών που διαθέτει και κυρίως από τον αριθμό των Megapixel τους. Τί είναι όμως τα Megapixel;

Ευχές Πάσχα 2021 από το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη



Ευχές Πάσχα 2021 από το δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη



Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς (24/4/2021)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς 
Με τις ετοιμασίες για την εκ των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα, να ξεκίνησαν για εμάς εδώ στα ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς  άρχισε η εβδομάδα αυτή. Τι μένει άλλωστε λιγότερο από δέκα ημέρες καθώς αισίως μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού και την Ανάσταση του Κυρίου μας στο τέλος αυτής.