Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Ευπρεπώς ενδεδυμένοι;


Γράφει ο Στέλιος Μαγλουσίδης
Μαθητής 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς
Σκοπός του σχολείου αυτή τη δύσκολη εποχή της εικόνας είναι να βοηθήσει τους μαθητές να εξακολουθήσουν να έχουν ενεργή την κριτική τους σκέψη. Γιατί η γνώση είναι δύναμη και σου μαθαίνει να καλλιεργείς τον εαυτό σου και να εξελίσσεσαι. 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (15/11/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Τα δώρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το απόγευμα της Παρασκευής τα παιδιά της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς την ώρα των προπονήσεων τους, καθώς είχαν την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στο Αθλητικό Κέντρο τον στρατηγικό συνεργάτη ΠΑΟΚ.

Κάλεσμα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: “Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα - Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη στις 6μμ Πλατεία Ειρήνης”

Κάλεσμα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Το Πολυτεχνείο ζει.
Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή.
48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

Ο Άθλος Κιλκίς στους διεθνείς αγώνες brajilian jiu jitsu στην Σόφια της Βουλγαρίας


Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Αθλος Κιλκίς στο BJJ και μάλιστα στο Διεθνές Πρωτάθλημα Brajilian jiu jitsu ( AJP TOUR SOFIA International Pro-Gi ). Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Σοφία της Βουλγαρίας στις 20 Νοεμβρίου και ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος πρόκειται να ταξιδέψει με την αγωνιστική ομάδα του Athlos Fight Club με τους παρακάτω αθλητές.

Απόφαση συμπαράστασης της Ένωσης Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Κιλκίς προς τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς


Ανακοίνωση Ένωσης Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Κιλκίς 
Το Δ.Σ της ΕΦΕΕΚ αποφάσισε ομόφωνα να χαιρετήσει το κάλεσμα και το πλαίσιο αιτημάτων του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο των αιτημάτων των συναδέλφων της εστίασης και του εμπορίου. Αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου μας θα παραβρεθεί στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Ειρήνης

Τονικίδης: Θεσμική εκτροπή κατά του Πολάκη

Του Παύλου Τονικίδη
Για μια ακόμη φορά επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας έγιναν κουρελόχαρτο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που τόσο έχει ενοχλήσει το κατεστημένο με τις αποκαλύψεις του αλλά και με την ασυμβίβαστη και μαχητική του πολιτική παρουσία εντός κι εκτός κοινοβουλίου, έγινε για μια ακόμη φορά στόχος του συστήματος.

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κιλκίς για το 2022


Συνεχίστηκε και φέτος η καλή παράδοση της υπερψήφισης του προϋπολογισμού με τη συντριπτική αποδοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς να εγκρίνει στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου τον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του Δήμου Κιλκίς καθώς και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το 2022.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “FRUIT LOGISTICA 2021”


Ανακοίνωση 
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθενται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών “FRUIT LOGISTICA”, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe Berlin - ExpoCenter City στο Βερολίνο- Γερμανία.

Ἔχει μείνει τίποτα ὄρθιο;


Γράφει ὁ Ἠλίας Ἀθ. Θεοχαράκης
Θεολόγος
"Εἶπεν ὁ Κύριος ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν". Ὁ Κύριός μας, ὅταν δημιούργησε τόν ἄνθρωπο, τοῦ ἔδωσε τό μεγαλύτερο δῶρο, τό αὐτεξούσιο, πού τόν ξεχωρίζει ἀπό ὅλα τά δημιουργήματα, νά μπορεῖ ἐλεύθερα νά ἀποφασίζει καί Αὐτός πού τόν δημιούργησε, χωρίς νά τόν ρωτήσει, δέν μπορεῖ νά τόν βάλει στόν παράδεισο, ἐάν δέν τόν ρωτήσει. 

Αγαθοπούλου: «Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της Εκπαίδευσης;»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
«Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της Εκπαίδευσης;»
Αυτό το ερώτημα θέτουν προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 28 Βουλευτές και Βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Κιλκίς και αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας των Φύλων, Ειρήνης Αγαθοπούλου και της Βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου.

«Τα ματωμένα μου πόδια» στο Facebook της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Για την ΤΕΧΝΗ ο Νοέμβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στην προσπάθεια αυτή για ενημέρωση του κοινού για την έμφυλη βία, την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια και την ελπίδα για την ελευθερία ανταποκρίθηκαν πολλά μέλη αλλά και φίλοι της από όλη την Ελλάδα. Κοινός στόχος να γίνει σαφές ότι υπάρχει δρόμος προς την ελευθερία.

Τα νέα του Κιλκισιακού (15/11/2021)


Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
6ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και των Ακαδημιών του 13 & 14/11/2021
Στο 6o Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της φετινής σεζόν, αγωνίστηκαν όλα τα τμήματα πλην της K16 και Γυναικείας μας ομάδας. Η Ανδρική ομάδα δεν έφτασε στην νίκη αυτή την αγωνιστική, ενάντια στο Πάικο Γουμένισσας, στο γήπεδο της Αξιούπολης με σκορ 1-3. Στις Ακαδημίες, όλα τα τμήματα μας, πλην το παιχνίδι της Κ16 που πήρε αναβολή, κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από τους αντιπάλους τους.

Εργασίες συντήρησης και κοπής πρασίνου σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
επί της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Σε ευρωπαϊκό έργο Αδελφοποίησης Πόλεων ο Δήμος Κιλκίς με έξι Δήμους της Βόρειας Ιταλίας


Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί με το οποίο ο Δήμος Κιλκίς ανοίγεται στην Ευρώπη και δημιουργεί δίαυλο επικοινωνίας με αυτοδιοικητικούς φορείς. Ο Δήμος Κιλκίς πέτυχε την ένταξή του στο ευρωπαϊκό έργο ‘’YOUnion – Unity in Diversity’’, ως επικεφαλής εταίρος και μαζί με έξι Δήμους από την περιοχή Biella της Βόρειας Ιταλίας ενεργοποιούν με Σύμφωνο Αδελφοποίησης τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘’Ευρώπη για τους Πολίτες’’ αναφορικά με την κοινωνική δέσμευση, το δημοκρατικό διάλογο και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Δήμος Κιλκίς: Μήνυση κατ΄ αγνώστων για φθορά δημοτικής παιδικής χαράς


Μήνυση κατ’ αγνώστων καταθέτει ο Δήμος Κιλκίς για την πρόκληση φθορών στη δημοτική παιδική χαρά που βρίσκεται επί της οδού Τσιτσίμη (πίσω από το κτήριο του ΕΦΚΑ) στο Κιλκίς.

Συγκίνησε η πολυκύμαντη ιστορία της Στρώμνιτσας

Η πολυκύμαντη ζωή της Στρώμνιτσας παρουσιάστηκε σαν παλιά αγαπημένη κινηματογραφική ταινία, με φόντο σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Θανάση Βαφειάδη και με τον ίδιο στο ρόλο του αφηγητή να ανασυνθέτει με τα πιο ζωηρά χρώματα την τοπιογραφία της ξαναζωντανεύοντας τη μνήμη του τόπου και των ανθρώπων του.

Εγκαίνια 1ου Φεστιβάλ Κόμικς στο Κιλκίς από το Δήμαρχο Κιλκίς

Τρεις μέρες γεμάτες κόμικς απόλαυσαν οι φίλοι της Ένατης Τέχνης στο 1ο Φεστιβάλ Κόμικς Comicsville που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Κιλκίς με διοργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’.

Οι Περιπατητές Κιλκίς πάνε διήμερη εκδρομή στην Κομοτηνή



Κιλκίς: Ενημερωτική ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Το Μάιο του 2011 υπογραφόταν στην Κωνσταντινούπολη η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 15/11/2021, 6:33 μ.μ


Συλλήψεις για κλοπές
Συνελήφθη χθες (14 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξε δημοτικό κτίριο από όπου αφαίρεσε 2 αισθητήρες κίνησης του συστήματος ασφάλειας, συνολικής αξίας 420 ευρώ. Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι κλεμμένοι αισθητήρες καθώς και ένα τσεκούρι που χρησιμοποιούσε.

Κορωνοϊός (15/11/2021): 6.950 νέα κρούσματα (91 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 72 θάνατοι και 551 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.950, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 838.824 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 105 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.727 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο "Άτλας" Κιλκίς αντιμετώπισε τον "Αίαντα" Κιλκίς


Δελτίο τύπου "Άτλαντα" Κιλκίς

«Τοπικό ντέρμπι» για τον ΑΤΛΑ Κιλκίς το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, όπου αντιμετώπισε τον ΑΙΑ Κιλκίς για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κοριτσιών Κ18 της ΕΣΠΕΜ, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.