Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" σας προσκαλεί για καφέ

Εάν θέλετε να περάσετε ένα ευχάριστο απογευματινό, ελάτε στο καφέ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 5 το απόγευμα στο καφέ corte (Τσερκετζίδη) στη Γουμένισσα.

Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 2-11-2023



Ζητείται πωλητής σε κατάστημα Cosmote στο Κιλκίς (30/10/2023)

Ζητείται πωλητής σε κατάστημα Cosmote στο Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ

Οι παλινωδίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό: ΌXI στα ανοικτά σύνορα. ΝΑΙ στη δίκαιη κατανομή των ευθυνών

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. π. Αν Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γου Εξωτερικών

-Μετά τα όσα συνέβησαν στην Πύλο με τη βύθιση του πλοίου γεμάτο πρόσφυγες, μια παράξενη σιωπή πλανάται για το προσφυγικό, ενώ καθημερινά βλέπουμε εισροή προσφύγων από την Τουρκία. Ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη αυτή μετά το με πολλά ερωτηματικά πολυσυζητημένο δυστύχημα.

"Αν δεν μιλήσεις για την εισβολή, την κατοχή και τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων, τότε είσαι με την λάθος πλευρά της Ιστορίας"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του 2023 με την επίθεση της «Χαμάς» σε «Κιπούτς» κατεχόμενων περιοχών από το Ισραήλ. Η βολική αυτή αναφορά θέλει να συγκαλύψει - αποκρύψει μέσο της ιστορικής λήθης, ότι το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής εδώ και 75 χρόνια, εισβάλλοντας συνεχώς σε Παλαιστινιακά εδάφη και κυρίως μετά το 1967, καταπιέζοντας έναν ολόκληρο λαό, τους Παλαιστινίους, αφαιρώντας το δικαίωμα τους να φτιάξουν το δικό τους κυρίαρχο – ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.

Διοργάνωση Ημερίδας για τα Ασφαλιστικά/Συνταξιοδοτικά θέματα Υγειονομικών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, σας προσκαλούν σε ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα:
«Ασφαλιστικά/Συνταξιοδοτικά θέματα Υγειονομικών – Νεότερα δεδομένα» στις 11 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2, Κιλκίς).

Εκτός έδρας νίκη για την νεανική ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων Σκακιού 2023 που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς αναμετρήθηκε εκτός έδρας με την ομάδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Οι αγώνες έγιναν στο κτίριο της Λέσχης Πολιτισμού επί της οδού Καραβίτη 2 στη Φλώρινα.

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά την 28η Οκτωβρίου

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με ταξίδι στη χώρα των Λωτοφάγων την ώρα της κηπουρικής. Λύσαμε το αίνιγμα για να καταλάβουμε με ποιο φρούτο πρόκειται να ασχοληθούμε και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για τα οφέλη του λωτού στον ανθρώπινο οργανισμό. Φυσικά, το στιγμιότυπο από την άφιξη του Οδυσσέα και τον συντρόφων του στη χώρα των Λωτοφάγων συμπλήρωσε το μάθημά μας, ενώ αφήσαμε για το τέλος το καλύτερο...κόψαμε τον λωτό στη μέση και τον επεξεργαστήκαμε.

83η Επέτειος του “ΌΧΙ”: 57 χρόνια παρουσίας των “Ἁκριτών”

Η πολυμελής ομάδα των "Ακριτών" αμέσως μετά την παρέλαση, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, μπροστά στο "Ηρώον"
Του Βασίλη Αθανασιάδη

Με θαυμάσιες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 83ης επετείου του “ΟΧΙ” και τίμησε τους ήρωες του έπους του 1940.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 30/10/2023, 7:40 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν 22 κλοπές και απόπειρες κλοπής που έγιναν το τελευταίο 5μηνο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, συνολικά 19 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από καταστήματα, που έγιναν το τελευταίο 5μηνο σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Συνελήφθησαν άμεσα δύο γυναίκες στις Σέρρες για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου 2023 δύο αλλοδαπές γυναίκες, για απάτες.

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Ενα εκπαιδευτικό σύστημα δύο ταχυτήτων δεν αξίζει στα παιδιά μας

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου
Δικηγόρος
Το τελευταίο διάστημα δεκάδες μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των οικισμών του Κιλκίς βρέθηκαν «στον αέρα» μετά την απροειδοποίητη παύση των σχολικών μεταφορών. Το τεράστια αυτό πρόβλημα έρχεται να συμπληρώσει την ανεπάρκεια του συστήματος σε υποδομές, με τις εικόνες που έρχονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφερειακής Ενότητας να μην τιμούν καθόλου το εκπαιδευτικό σύστημα.

Στέφανος Παραστατίδης: Το Οδοιπορικό Κιλκίς μόλις ξεκίνησε

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Το #Οδοιπορικό_Κιλκίς μόλις ξεκίνησε!
Με τον τρόπο αυτό, εισάγουμε και υλοποιούμε την ιδέα των ανοιχτών ομιλιών, συζητήσεων και επαφών με τους πολίτες του νομού Κιλκίς. Οργανώνουμε το διάλογο σε συγκεκριμένα θέματα, καταγράφουμε πολιτικά ζητήματα κατά περιοχή, αναδεικνύουμε προβλήματα. Μέσα από αυτή τη διαρκή διάδραση φροντίζουμε να δώσουμε λύσεις, να βάλουμε νέες ιδέες στο δημόσιο διάλογο, να μιλήσουμε πολιτικά, να τολμήσουμε ιδεολογικά.

(VIDEO) Χοροεσπερίδα 2023 του Ι. Ν. Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς

Χοροεσπερίδα 2023 του Ι. Ν. Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς. Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023.

(VIDEO) Λευτεριά στην Παλαιστίνη φωνάζει η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς

Λευτεριά στην Παλαιστίνη φωνάζει η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς. Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.