Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Ιατροκοινωνικής Ομάδας στην Πλαγιά Κιλκίς

Ο Σύλλογος Μιστιωτών Πλαγιάς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.) διοργανώνει επίσκεψη της Ιατροκοινωνικής Ομάδας του Π.Ε.Κ.Σ. με σκοπό την αρωγή σε ευπαθείς ομάδες και άτομα τρίτης ηλικίας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιατρείο (Κοινότητα) της Πλαγιάς την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 από 09:00 έως 13:00.

Ελένη Μαλούπα: "Ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Kρουσίων είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο"



Η ομιλία της κυρίας Μαλούπα Ελένης από την ημερίδα για το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπου Κρουσσίων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 11/02/2013 και τη συνδιοργάνωσαν: η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, το Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο και η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση καταργεί με φθηνά κόλπα τη νομοθετική εξουσία

"Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αλαζονείας και απαξίωσης του Κοινοβουλίου επιδόθηκαν οι Υπουργοί Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέναντι ακόμα και στους κυβερνητικούς τους εταίρους.

Η ελληνική λιτότητα και η τακτική των γερμανικών… δισταγμών

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς «ενιαία» κοινή γνώμη δεν ημπορεί να υπάρξει: σε κάθε περίπτωση θα έχουμε εκδοχές εθνικής πολιτικής, οι οποίες θα εμφανίζονται με ευρωπαϊκό προσωπείο – η πολιτική της σημερινής συντηρητικής γερμανικής κυβέρνησης είναι το πιο απτό παράδειγμα

Παράσταση διαμαρτυρίας Αγαθοπούλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό βροχή και επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για το απαράδεκτο γεγονός παρουσίας ένστολων αστυνομικών σε χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων. 

Με στόχο τη νίκη ο ΓΑΣ Κιλκίς

Με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει σε θέση ισχύος για τη κατάκτηση της πέμπτης θέσης προετοιμάζεται ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κ. Αντίπαλος στον σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα θα είναι ο Αερωπός Έδεσσας, που τείνει να γίνει ο κακός δαίμονας των Κιλκισιωτών, αφού μετράει μόνο νίκες τα τελευταία χρόνια στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το ηθικό όλων είναι υψηλό έπειτα από τα προηγούμενα νικηφόρα αποτελέσματα και πιστεύω όλων είναι πως θα προστεθεί ακόμη μία νίκη, πάντοτε με τη πολύτιμη βοήθεια των φιλάθλων του Κιλκίς. Η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα αφού και ο Γρηγοριάδης προπονείται κανονικά και όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι. Τη συνάντηση θα διευθύνουν οι κύριοι Δέλογλου-Στεφανίδης με παρατηρητή τον κύριο Παρτεμιάν.

Οι ενισχύσεις de minimis καταβάλλονται και στους πτηνοτρόφους

To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, η πληρωμή 1.112 πτηνοτρόφων, στους οποίους καταβλήθηκαν 5.339.500 ευρώ, στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας de minimis. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας συνεδριάζει

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 20η Φεβρουαρίου 2013 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης : 

Σεμινάρια στίβου σε Βέροια, Πτολεμαΐδα και Σέρρες

Μετά την απόφαση υπʼ αριθμ. 2/9-2-2013 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στίβου στις παρακάτω πόλεις και ημερομηνίες αντίστοιχα: Βέροια - 3 Μαρτίου 2013, Πτολεμαΐδα - 7 Απριλίου 2013, Σέρρες - 21 Απριλίου 2013.

Η ΕΕ αποφασίζει για γενετικά τεστ στο κρέας

Ελέγχους DNA σε βοδινό κρέας αναμένεται να αποφασίσουν στις Βρυξέλλες οι «27» προκειμένου να εντοπισθούν ίχνη αλογίσιου κρέατος. Η Γαλλία κατηγορεί την εταιρεία Spanghero για σκόπιμη παραπλάνηση.

Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία

- “Περισσεύουν” 3.500 δημόσιοι υπάλληλοι μετά τα νέα οργανογράμματα
- 2.000 ήδη έχουν επιλεγεί για διαθεσιμότητα
- Ακολουθεί μείωση των θέσεων εργασίας σε άλλα τέσσερα υπουργεία
- 12 μήνες με το 75% του μισθού και μετά απόλυση χωρίς αιτιολόγηση

"Ωρίμασαν οι καιροί για τη συγγνώμη του ιδιόμορφου τουρκικού Ισλάμ"

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
(Από ομιλία του στην Α.Σ.Ο.Ε.)

Ως γνωστόν το 1993 δημοσίευσα ένα κείμενο με τίτλο 1204 – 2004: η όγδοη εκατονταετία. Το επαναδημοσιεύω στο βιβλίο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη». Στο κείμενο έθετα το ζήτημα της επαναθεώρησης, του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων μας με την Δύση και την Ανατολή. Τις σταυροφορίες και τους Ιερούς πολέμους.

Απεργία της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Νομού Κιλκίς, καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την ίδια ημέρα στις 11:00π.μ., διαδηλώνοντας κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος!

«Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή,...».

"Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς , Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται , στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στις 23 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρες 09:30 έως 14:00, εισαγωγική ημερίδα με θέμα «Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή,...». 

Δράση Β'θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς: "Αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, να οργανώσουν με τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, τις Περιβαλλοντικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, κ.κ. Ευάγγελο Αραμπατζή, Κωνσταντίνο Ντίνου και Θεόφιλο Γουλτίδη της ΕΠΑΣ Κιλκίς , κ.κ. Οδυσσέα Φραγγελάκη, Δέσποινα Ασλανίδου, Μαλαματένια Χαμουρτζάκη και Σταυρούλα Αρβανιτίδου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκις, κ.κ. Χρηστίδου Φωτεινή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας , Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς, κηποτεχνική διαμόρφωση των κοινόχρηστων τεμαχίων Γ 285 και Γ 291 της πόλης μας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10:00 με σκοπό την αύξηση του πρασίνου και των επισκέψιμων χώρων. 

Ημερίδα για τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας βαμβακιού

Οπλοφόρος μασκοφόρος έκλεψε 600 ευρώ από κατάστημα τροφίμων

Στις 14.02.2013 βραδινές ώρες στην Κρύα Βρύση Πέλλας, άγνωστος δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα τροφίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (600) Ευρώ. Στη συνέχεια ο προαναφερόμενος δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης Πέλλας.

Τακτική Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς

Όλοι οι Συνταξιούχοι Πολιτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού Κιλκίς, σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10-03-2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. , στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, οδός Βυζαντίου αριθμός 3 με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Οι Συνταξιούχοι Πολιτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού Κιλκίς διαμαρτύρονται

Οι Συνταξιούχοι Πολιτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού Κιλκίς, είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι για την νέα, πέμπτη κατά σειρά, μείωση των συντάξεων μας, τον φοβερό ακρωτηριασμό του εφάπαξ, την απαράδεκτη καθυστέρηση χορήγησης της σύνταξης, την υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης, την κατάργηση του αφορολόγητου, την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών, (αφήνοντας ατιμώρητους τους φοροκλέφτες και φοροφυγάδες), την αύξηση της τιμής πετρελαίου και όλων των καταναλωτικών αγαθών κ.λπ. 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Πολλαπλασιαστής φτώχειας – ΣΕ 1.350. 181 (27%) έφτασαν οι άνεργοι τον Νοέμβριο. Σύντομα η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% προβλέπει το ΚΕΠΕ.. ·Ο Αλ. Τσίπρας σε Λαμία, Νίκαια – Ο αγώνας των αγροτών αφορά όλη την κοινωνία·Προανακριτική Λαγκάρντ- Εκπλήξεις για Βενιζέλο κρύβει η πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας για το USB
ΒΡΑΔΥΝΗ · Σύνταξη αγροτών στα 62 έτη – Ευνοϊκές αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας·Οδηγός της «β» για τους ιδιοκτήτες – Αυθαίρετα: 10 διευκρινήσεις για τα πρόστιμα τακτοποίησης·Βουλευτές Ν. Δ. –Μπλόκο σε νέα μέτρα – Μηνύματα ότι θα τα καταψηφίσουν