Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Μειωμένες φέτος οι τιμές στα κυλικεία – Αναλυτικά οι τιμές των ειδών

Κατά 20% μειωμένες θα είναι αυτήν την σχολική χρονιά οι τιμές των ειδών που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Με τις νέες τιμές σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Πολιτεία θα προσαρμόσει τα είδη που πωλούνται στα κυλικεία προκειμένου να ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς και για να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Δήλωση Παπανδρέου μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επανεξελέγη σήμερα παμψηφεί Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την διάρκεια των εργασιών του 24ου Συνεδρίου της Οργάνωσης, το οποίο πραγματοποιείται στη Νότιο Αφρική (Κέϊπ Τάουν).
Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τους Συνέδρους, είπε τα εξής:
"Ευχαριστώ όλους σας, όλους τους Συνέδρους, για την εκλογή μου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Δήλωση Καράογλου μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η Μακεδονία και η Θράκη είναι παρούσες και πρωταγωνιστούν στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία.
Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται συνεχής προσπάθεια, συστράτευση όλων των δυνάμεων και πάνω από όλα ομοψυχία.
Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Κυβερνητικού ενδιαφέροντος και το επανασυσταθέν Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, πέρα από χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες, να είστε σίγουροι πως θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στην “αντεπίθεση” της ελληνικής οικονομίας».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς στον "χορό" των κινητοποίησεων


To Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς,κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.,θα παρευρεθεί ένστολο την 31-08-2012 και ώρα 11:30΄ στην Πλατεία Συντάγματος ,προκειμένου να συμμετάσχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση ενόψει του Δεκαημέρου κινητοποιήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις απολαβές των Σωμάτων Ασφαλείας. Η Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ. δηλώνει ότι όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν από την Ομοσπονδία θα δώσει δυναμικό παρών,και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι ένστολοι δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε καν στο επίπεδο 1 Ευρώ.

Τα αδιέξοδα της Ελληνικής γεωργίας προαπαιτούν την αυτονόητη στροφή στην ποιότητα και τη σύνδεσή της με τη βιομηχανία τροφίμων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Πέντζος ανέλυσε στον κ. Υπουργό τα διαχρονικά προβλήματα ουσιαστικής σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, και ειδικά με αυτές που έχουν έδρα την Ελληνική Περιφέρεια.

Συμβουλές για νέους φοιτητές από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες αλλά και προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την πατρική κατοικία, είναι η στέγη.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ στιγμιαίου προϊόντος «γάλακτος» αμυγδάλου σε σκόνη με ασβέστιο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε για τη διακίνηση στιγμιαίου προϊόντος «γάλακτος» αμυγδάλου σε σκόνη με ασβέστιο, ισπανικής προέλευσης, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος, αλλεργιογόνος ουσία που δεν αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ μαύρου σουσαμιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε για τη διακίνηση συσκευασμένου μαύρου σουσαμιού, προέλευσης Ινδίας, στο οποίο ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη εντομοκτόνος φυτοπροστατευτική ουσία DDT [(1,1,1-τριχλωρο-2,2-δι (4-χλωροφαινυλ) αιθάνιο)]. Πρόκειται για συσκευασμένο σουσάμι, με την εμπορική επωνυμία «Σουσάμι Μαύρο - ΟΛΑ ΒΙΟ», σε συσκευασία των 200 g, με πρώτη ύλη προέλευσης Ινδίας, που διακινήθηκε μέσω Γερμανίας.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ ηλιελαίου που διακινούνταν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ (ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΟΥ), το οποίο διακινούνταν ως ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Το προϊόν που εντοπίστηκε έχει την εμπορική επωνυμία «ΛΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία του 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2014, και παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλμ. Κιλκίς -Πολυκάστρου.

Με κατασκήνωση απειλούν οι δήμαρχοι, «κόκκινη γραμμή» τα 2,7 δισ. ευρώ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης τόνισε ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ.

Ποια είναι τα παράπονα των αντρών και ποια των γυναικών στο σεξ;

Ο πόλεμος των φύλων είναι γνωστός εδώ και χρόνια. Οι άντρες από τη μία... οι γυναίκες από την άλλη παλεύουν με τις διαφορές τους και προσπαθούν να κάνουν χωριό. Κι αυτό λέγεται σχέση.
Μέσα σε όλα αυτά κι εκεί που παλεύεις να συνεννοηθείς μιλώντας άπταιστα ελληνικά χωρίς τελικά να τα καταφέρνεις, έρχεται και το σεξ. Ο έρωτας που ενώνει...

Ανησυχία για Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Η διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη κυριάρχησε στην κοινή συνέντευξη τύπου της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ και του κινέζου πρωθυπουργού Ζιαμπάο στο Πεκίνο.
Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Γουέν Ζιαμπάο δήλωσε ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, χωρίς όμως να εξηγήσει ποιες είναι αυτές.

Ένα προς ένα τα μέτρα που θα μας πονέσουν! Όλο το σενάριο για το πως θα βρεθούν τα 11,66 δισ! - Έρχεται λαίλαπα σε μισθούς, συντάξεις, παιδεία

- Μειώνονται τα δώρα όλων των δημοσίων υπαλλήλων
- Περικοπές δώρων σε ΟΛΕΣ τις επικουρικές συντάξεις
- Αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων για να βγει κανείς στην σύνταξη από 4.500 σε 6.000!
- Παγίδα στις συντάξεις του ΟΓΑ - Δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται οι εισφορές για την υγεία!
- Αυξάνονται τα εισιτήρια των συγκοινωνιών κατά 25%!
- Δίδακτρα θα πληρώνουν οι αιώνιοι φοιτητές
- Καταργούνται τα εποχιακά επιδόματα - Επανέλεγχος σε όλα τα άλλα

Μια πραγματική λαίλαπα είναι αυτή που περιμένει τους έλληνες πολίτες αν δει κανείς τα μέτρα που εξετάζονται και έχουν πέσει στο τραπέζι. Παρακάτω ακολουθουθεί το σενάριο για την εξοικονόμηση των 11,66 δις και το οποίο είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

Πρόγραμμα ομιλιών 38oυ Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 38oυ Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ομιλίες:
Παρασκευή 31/8:  Στη Βέροια με ομιλητή τον Ζ. Λυμπερίδη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
Σάββατο 1/9:  Στο ΚΙΛΚΙΣ με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.  Στις ΣΕΡΡΕΣ με ομιλητή τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτή, στις 8 μ.μ., στο Στρατόπεδο Παπαλουκά.

Συγχαρητήρια δήλωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς για τους εισακτέους σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς (Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ.) συγχαίρει θερμά όλους τους νέους και τις νέες του Νομού Κιλκίς που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ανώτατο και ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στο ξεκίνημα της νέας πορείας της ζωής τους. Νέοι ορίζοντες και ελπιδοφόρες προοπτικές ανοίγονται μπροστά τους.

Πρόσκληση Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακώνας “ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακώνας “ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ” της Τοπικής Κοινότητας Γερακώνας, του Δήμου Παιονίας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις για τα «14α ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Εκδηλώσεων 6:30μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας
7:45 μ.μ. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Ταξιαρχών
8:00μ.μ. Χορευτικά Συγκροτήματα – Παραδοσιακοί χοροί
Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικού Πέλλας «ΥΨΗΛΑΝΤΑΙ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριωτών «Η ΦΙΛΥΡΙΑ»

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υπουργό Υγείας για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ασφαλισμένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τον Υπουργό, επιστολή, εξ αιτίας παραπόνων των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Μετά από πολλά παράπονα ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας αναφέρουμε το παρακάτω πρόβλημα, το οποίο διαπιστώσαμε και διασταυρώσαμε αναφορικά με το θέμα:

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη προς τον Υπουργό Υγείας για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τον Υπουργό, επιστολή, για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Μετά από πολλά παράπονα ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) της Περιφερειακής μας Ενότητας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας γνωστοποιήσουμε κάποια προβλήματα αναφορικά με την λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Κιλκίς:

Ξεκινούν την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων ξεκινάνε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6-8 μ.μ., στα νέα γραφεία του Λυκείου (Μητροπόλεως 5, πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο Κιλκίς). Φέτος, όπως και κάθε χρονιά, θα λειτουργήσουν τμήματα για όλες τις ηλικίες (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 15ο Γαβούστημα Νέου Αγιονερίου Κιλκίς

 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες Εκδηλώσεις του 15ου Γαβουστήματος Νέου Αγιονερίου που διοργανώθηκαν φέτος στις 24,25 και 26 Αυγούστου στο Νέο Αγιονέρι Κιλκίς από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιστί», την οργανωτική επιτροπή και την απρόσμενη συμμετοχή εθελοντών.

Κατάσχεση της ναρκωτικής ουσίας κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA) στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Σε συνέχεια  σχετικού δελτίου τύπου σχετικά με τη σύλληψη τριών ημεδαπών 20 έως 22 ετών στην Ποτίδαια Χαλκιδικής από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, ανακοινώνεται ότι σε λεπτομερέστερο έλεγχο στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο των προαναφερόμενων εντοπίστηκαν:

Τους έπιασαν για ναρκωτικά και πώληση κλοπιμαίων

Συνελήφθησαν χθες (29.08.2012) το βράδυ, στο Μελίσσι Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συνελήφθη 37χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (29.08.2012) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 37 ετών, εκπρόσωπος και διαχειριστής ομόρρυθμης εταιρείας με αντικείμενο εργασιών τις υπηρεσίες φύλαξης και διάσωσης, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.07.2011 – 30.09.2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 35.162,22 ευρώ . Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Συγχαρητήρια δήλωση Λαπόρδα για τους εισακτέους σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων του Δήμου Παιονίας, οι οποίοι με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να αντιπαραθέσουν στη δυσμενή οικονομική συγκυρία, την πνευματική τους διαύγεια και την ισχυρή θέληση επιτυγχάνοντας την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παροτρύνω, παράλληλα, τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν, να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση στους στόχους που έχουν θέσει. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά τους γονείς και τους καθηγητές των παιδιών, οι οποίοι στηρίζουν με αυταπάρνηση και σθένος τη σημαντική αυτή διαδρομή της νέας γενιάς προς τη γνώση και την καταξίωση.

Ληστεία στο Μικρόδάσος Κιλκίς

Σήμερα (30.08.2012) το πρωί, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (ύψος χωριού Μικροδάσους Κιλκίς), όπως καταγγέλθηκε, τρεις άγνωστοι άνδρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν όχημα τύπου transit που επέβαιναν υπάλληλοι του καταστήματος αφορολογήτων ειδών Ευζώνων και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν σάκο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (127.700) ευρώ. Ακολούθως οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και αφού το έκαψαν το εγκατέλειψαν σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς από τον Μάιο του 2011.  Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Φεστιβάλ εκδηλώσεων στην Ευκαρπία ΚΙλκίς


Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων

Όλοι σήμερα την Πέμπτη 30 Αυγούστου και ώρα 19.00 στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα
του τόπου μας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος που θα φέρει
η δραστηριότητα ανάπτυξης μεταλλείων στην περιοχή μας.

Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.)

Γράφει ο Κερασιώτης Σεραφείμ
Εκπαιδευτικός - Μαθηματικός - Πρόεδρος ΟΛΤΕΕ

Οι μαθητές που είναι απόφοιτοι γυμνασίων ή έχουν προαχθεί από την Α΄ τάξη στη Β΄ τάξη των Γενικών Λυκείων, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο σχολείων και θα πρέπει να γνωρίζουν το περιεχόμενο των σπουδών, τις διεξόδους, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος σχολείου.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: «Η κρίση γεννά πρωτοβουλίες. Εναλλακτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο»

Η ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε. εγκαινιάζει διαρκή και μεθοδευμένη διαβούλευση με στόχο και σκοπό την κατά τόπους διερεύνηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων.
Γίνονται χωρικές συναντήσεις ανά το νομό, αλλά και θεματικές ανά κλάδο και παραγωγικό τομέα (κάστανο, καρπούζι, κρασί, αρωματικά-φαρμακευτικά-ενεργειακά φυτά κα).

Απάντηση φαρμακοποιών προς το ΜEGA

Στις 28/8 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA-CHANNEL παρουσιάστηκε ένα έγγραφο από το Κέντρο Μηχανογραφικού Ελέγχου Συνταγών (Κ.Μ.Ε.Σ.), με στοιχεία για δήθεν μεικτά κέρδη των φαρμακοποιών ύψους περίπου 300.000.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Τέλος και στο ν. Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς "Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΚΙΛΚΙΣ συμπαρατάσσεται με την απόφαση του ΠΦΣ στις 25-08-12 για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012 . Οι λόγοι που μας οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση είναι:

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α. Κιλκίς για το οικολογικό έγκλημα των μεταλλείων σε Κρούσια - Πάικο

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνιά τους, κάνει ένα ακόμη δώρο στον «εθνικό επενδυτή» Μπόμπολα, κατοχυρώνοντας στην καναδική πολυεθνική “ELDORADO GOLD” και την ελληνική τεχνική εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” το διαγωνισμό για την εξόρυξη χρυσού στα όρη Κρούσια του Κιλκίς.

Πρόγραμμα Πανηγύρεως Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς

Επί την μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων Αγίου Νεκταρίου 
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 
ώρα 6:30 το απόγευμα 
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου 
Μητροπολίτου μας κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2011 
ώρα 7:00 το πρωί - Όρθρος και Θεία Λειτουργία 
ώρα 6:00 το απόγευμα - Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο 
Για την μετακίνηση των προσκυνητών 
Θα υπάρχει λεωφορείο από το Ναό του Αγίου Δημητρίου. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
Ώρα αναχώρησης 6:00 το απόγευμα 
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΜΒΡΙΟΥ 
Ώρα αναχώρησης 7:30 το πρωί 
Το Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Νεκταρίου βρίσκεται στον παλαιό δρόμο προς Τέρπυλο, προς τα νέα κοιμητήρια και το παλιό υδραγωγείο.