Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ο Άγιος Αντώνιος... του Αγίου Αθανασίου και η "Χειμάρρα"

Η κεντρική είσοδος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυκάστρου

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Κάθε Κυριακή και κάθε γιορτή, πρωί - πρωί, ξεκινούσε η θεία Μαρία Κρουκλίδου το γένος Σπυρίδη(1893-1967) για την εκκλησία της Αγίας Τριάδος ή του Αγίου Αθανασίου όταν λειτουργούσε, σπάνια, από το 1941 που ξεκίνησε η λειτουργία της Αγίας Τριάδος.

Εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει για το έτος 2022 πολλές επετειακές εκδηλώσεις μνήμης εμπνευσμένες από την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με κορυφαία εκδήλωση το συμφωνικό έργο “Ρέκβιεμ για την Σμύρνη” του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Πανελλαδικές 2022: Τα νέα δεδομένα στον υπολογισμό μορίων & αναλυτικά παραδείγματα για κάθε επιστημονικό πεδίο


Πρόσφατα υπήρξε αλλαγή στις Πανελλήνιες για τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Η αλλαγή αυτή καθιστά το μηχανογραφικό για το 2022 γρίφο για δυνατούς λύτες.

Φραγγίδης: Υπαρκτός κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της ελληνικής εκτατικής βοοτροφίας


Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργου Φραγγίδη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: "Υπαρκτός κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της ελληνικής εκτατικής βοοτροφίας από άστοχους χειρισμούς των συνδεδεμένων ενισχύσεων"

Κύριε Υπουργέ
Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει, οι προτάσεις που περιέλαβε η Κυβέρνηση όσον αφορά την κατηγοριοποίηση και τη διάκριση των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο βόειο κρέας, στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στα πλαίσια της ΚΑΠ 2023-2027, που κατατέθηκε από την χώρα μας στην ΕΕ, αγνοώντας τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων των κτηνοτρόφων.

Ζητείται Λογιστής Β από την Χρηματοοικονομική Κιλκίς


Η ομάδα της Χρηματοοικονομικής μεγαλώνει και αναζητούμε βοηθό Λογιστή για την κάλυψη της νέας θέσης.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-49, από την Επμορφωτική Κιλκίς


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: 30 εργαζόμενοι εξέλιξαν το επαγγελματικό τους προφίλ σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας, μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49

Περί τα τέλη του 2021, εκπαιδεύτηκαν από την Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ. τριάντα (30) εργαζόμενοι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γουμένισσας. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση» (Λ.Α.Ε.Κ.) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 20/1/2022, 6:38 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διάφορων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά ατόμων.

ΠΕΔΚΜ: Η επιβολή του Τέλους Ταφής αστικών αποβλήτων στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ


- Αναστολή του μέτρου για δυο χρόνια, δίκαιη και αναλογική επιβολή του και διαχείριση των πόρων από την αυτοδιοίκηση
- Ι. Καϊτεζίδης: “Η επιβολή του Τέλους Ταφής απορριμμάτων αποτελεί έναν δυσάρεστο αιφνιδιασμό για την Τ.Α – Tην πολύχρονη καθυστέρηση και ανυπαρξία έργων από πλευράς κράτους δεν μπορεί να την πληρώνουν αποκλειστικά οι δημότες”

Την πλήρη αντίθεση της στην επιβολή του Τέλους Ταφής αστικών αποβλήτων, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου για τους δήμους, βάσει του νόμου 4819/2021, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). 

Κορωνοϊός (20/1/2022): 18.869 νέα κρούσματα (81 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 81 θάνατοι και 688 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.869, εκ των οποίων 70 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.742.363 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 446 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.489 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Παγίδα για μαθητές και αυτοκίνητα ο δρόμος μπροστά στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Παγίδα για μαθητές και αυτοκίνητα ο δρόμος μπροστά στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022.

Στο gov.gr η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου


Κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη

Τη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου τους μέσω του gov.gr έχουν από το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η αίτηση για την ανανέωση θα πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που ισχύει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 02 /20-01-2022) που ισχύει από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων στην ΤΚ Σταθμού Μουριών

Δημοσιεύθηκε χθες η απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημητρίου Τσαγκαλίδη, αναφορικά με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου: «Εκπόνηση Τεχνικών Μελετών Ωρίμανσης Αναβάθμισης Αρδευτικών Δικτύων, στην ΤΚ Σταθμού Μουριών του Δήμου Κιλκίς», στο πλαίσιο του Μέτρου 20.

Θλιβερή και επικίνδυνη διακόσμηση στο Κιλκίς


Δρόμοι μέσα στην πόλη αλλά και εκτός, γεμάτοι ξεχασμένες επιγραφές και αφίσες για μαγαζιά διασκέδασης για παλιούς υποψήφιους νομάρχες, βουλευτές, δημάρχους, για επιχειρήσεις κ.λπ. αποτελούν τη θλιβερή διακόσμηση του ούτως ή άλλως μουντού και άχρωμου τοπίου του Δήμου Κιλκίς.

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών


Τις εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του νέου ψηφιακού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης -ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών- στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Διοικητήριο, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Τα μεγάλα λάθη στην ενεργειακή πολιτική


Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ.
τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Η ενεργειακή κρίση της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα της δήθεν «Πράσινης» πολιτικής και η πανδημία βόλεψε μια χαρά τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. να κρατούν τους λαούς τους κοινωνικά περιορισμένους για να μην τις «πάρουν με τις πέτρες», (όπως είχε πει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο τότε πρωθυπουργός). 

Η προϊσταμένη, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς ευχαριστούν θερμά...


Δελτίο τύπου 1ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Η προϊσταμένη, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ρούκα Γκαρίσπο, γονέα μαθητή που φοιτά στο σχολείο μας, γιατί με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε τον εξωραϊσμό του σχολείου μας. Αφιέρωσε πολλές ώρες από τον πολύτιμό του χρόνο και χωρίς να του ζητηθεί, έβαψε όλες τις αίθουσες του σχολείο μας στο διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», ευχαριστεί θερμά...


Δελτίο τύπου Συλλόγου ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστούν θερμά τον Διοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», Ταξίαρχο κο Τσάμη Βασίλειο, καθώς και τον Διευθυντή του στρατιωτικού πρατηρίου, Ταγματάρχη κο Ζησόπουλο Νικόλαο, για την πολύτιμη προσφορά τους σε τρόφιμα που δώρισαν στον Φορέα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κάλυψη αναγκών και στην εύρυθμη λειτουργία του. 

Έξι νέες προσλήψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς


Την πρόσληψη έξι υπαλλήλων προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με το νέο προσωπικό να υπογράφει 8μηνη σύμβαση εργασίας.