Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα: "Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς"

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: "Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς"

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και ενώ έχουν πραγματοποιηθεί διορισμοί εκπαιδευτικών και δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, τα σχολεία της ΠΕ Κιλκίς, όπως και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Κιλκίς: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Εκδήλωση προβολής ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Κυριακή 17/10, στις 7μμ, στην οδό Βυζαντίου 3, στο Κιλκίς"

Ιππικός Όμιλος Κιλκίς: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα το άθλημα της Ιππικής Αντοχής


Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς διοργάνωσε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους αθλητές και μαθητές του, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Το Σεμινάριο είχε ως θέμα το άθλημα της Ιππικής Αντοχής και κατά τη διεξαγωγή του, έγινε μια παρουσίαση του αθλήματος και προπονητική διαδρομή, προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία των αθλητών του για τους αγώνες που έπονται. Κύριος στόχος του ήταν να αντιληφθούν οι αθλητές ότι το άλογό μας είναι συνεργάτης και συναθλητής μας και προέχει πάντα η ευζωία του. 

(Video) Εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Τετάρτη και Πέμπτη 13 και 14 Οκτωβρίου 2021.

Ανδρίτσος: Πρέπει να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας


Σε μια γενναιόδωρη προσφορά στο Νοσοκομείο Κιλκίς (μηχανήματα και σύγχρονο εξοπλισμό), προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου. Όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Διοικητής του Ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος, «στον αγαπητό μας, Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, εξέφρασα τις ευχαριστίες της διοίκησης και των εργαζομένων για την πολύτιμη προσφορά και του ζήτησα να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κίνησης, προκειμένου να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να ανακόψουμε τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Κορωνοϊός (14/10/2021): 2.601 νέα κρούσματα (41 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 46 θάνατοι και 347 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.601, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 687.278 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 111 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.617 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνέντευξη από την Χαρά Αλτούνη, μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής


Η Χαρά Αλτούνη μιλά στη Γνώμη και στον Μπάμπη Καραγεωργίου

Χαρά πρiν προχωρήσουμε στα κομματικά ζητήματα θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για εσένα (σπουδές, ασχολίες)
Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία αυτής της συνέντευξης. Ως φοιτήτρια υπηρετώ την επιστήμη της Γεωπονίας -μιας και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια, η οποία έχει ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με τον πρωτογενή τομέα. 

Έκτακτη ανακοίνωση για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δάση-πυρκαγιές: O απόηχος ενός δράματος, αιτίες και λύσεις


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Α.Π.Θ., π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Φέτος ζήσαμε μια από τις χειρότερες χρονιές καταστροφής της φύσης από πυρκαγιές κατά την τελευταία εικοσαετία. Πλην των προβλημάτων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, κάθε χώρα όμως βιώνει τις δικές της αιτίες ερμηνείας του φαινομένου των δασικών πυρκαγιών.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 14/10/2021, 3:08 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (13 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, στις οποίες συνέδραμε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Άτλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Δήμος Κιλκίς: Διαδικτυακή εκδήλωση για τη δυσλεξία και στους μαθητές των Λυκείων


Ολοκληρώνοντας τον ενημερωτικό κύκλο αναφοράς στην ευρωπαϊκή ημέρα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία, ο Δήμος Κιλκίς πραγματοποίησε χθες διαδικτυακή εκδήλωση με απεύθυνση στους μαθητές Λυκείων.

Κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας


Κατεπείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 μεταξύ των ωρών 11:30 π.μ. και 12:00 π.μ.  για λήψη απόφασης στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Παραχώρηση και απαγόρευση βοσκής στην ΔΤ2Ζ2β συστάδα του Δημοτικού Δάσους Γουμένισσας για ατομικές ανάγκες της Κοινότητας Κάρπης".

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού των οχημάτων του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με την παραλαβή δύο (2) καινούργιων απορριμματοφόρων, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων του δήμου Παιονίας. Μέχρι τώρα είχαν παραληφθεί τέσσερα (4) ημιφορτηγά, δύο (2) ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα (1) σάρωθρο και δύο (2) μηχανήματα έργου.

Ανακοίνωση Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης


Ανακοίνωση Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το Δ.Σ της ΕΝΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καταδικάσει απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε πράξη και μορφή βίας χωρίς καμία διάκριση και ειδικότερα όταν πίσω από αυτές κρύβονται δυνάμεις που καλλιεργούν και φιλοδοξούν να αναζωπυρώσουν ναζιστικές αντιλήψεις , στις οποίες οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Οι Μακεδονίτισσες βιγλατόρισσες του Ελληνισμού

Υπογράφει ο 
Σωτήρης Μαρκάδας
Δάσκαλος - Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Αυτές τις μέρες, ξαναθυμούμαστε όλες εκείνες τις Μακεδονίτισσες δασκάλες που υπήρξαν βιγλατόρισσες του Ελληνισμού στη Μακεδονία και θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε Ελληνικά Σχολεία.

Ομιλία Γ. Γεωργαντά στο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε σήμερα ομιλία στο Συνέδριο Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αυτοδιοίκησης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Παιονίας προς τον νέο μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Θεοφιλέστατε Εψηφισμένε Μητροπολίτα,
με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την εκλογή σας ως Μητροπολίτης Πολυανής Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου. Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις.