Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Τι μπορείτε να κάνετε με μια ''έξυπνη'' τηλεόραση έναν υπολογιστή και ένα κινητό

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση "Το αγκάθι της ακακίας" στο Θέατρο Σοφούλη

«Μπορεί κανείς να ξεχάσει και να καταπνίξει  πολλές από τις αναμνήσεις του.  Δεν μπορεί όμως να σβήσει ποτέ από τη μνήμη του  τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας».
Ύστερα από την ολοκλήρωση των επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Άβατον στην Αθήνα, Το Αγκάθι της Ακακίας θα παρουσιαστεί για μια μοναδική παράσταση στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 21:30.

SPOT του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση


Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Το δικαίωμα όλων των παιδιών για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο γίνεται πραγματικότητα.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στους διασυλλογικούς αγώνες Kick Boxing στη Βέροια

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Διασυλλογικοί αγώνες Kick Boxing διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Φίλιππος Βέροιας την Κυριακή 6 Μαϊου 2018. Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Ιωακείμ Τσικούρης υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠΟΚ. Στα στυλ που αγωνίστηκαν οι αθλητές-ριες ήταν Low Kick, Kick Light. 

Θεσσαλονίκη: Ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Γιώτα Γιάννα στο club του Μύλου

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ΜΥΛΟΥ με τεχνικές προδιαγραφές που όλα ακούγονται και βλέπονται σωστά και με μια διάθεση, καλλιτέχνες και θεατές να γίνουν όλοι μια παρέα - ένας κόσμος, ο Γιάννης Ζουγανέλης προσκάλεσε τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών, να συνυπάρξουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας με τραγούδια, ιστορίες, γέλιο και χαρά.

Τους τα είπε ο Νίκος Τατίδης στη Βουλή

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝΕΛ νομού Κιλκίς
"Το Σάββατο 5 Μαΐου στην αίθουσα Γερουσίας της Ελληνικής Βουλής παρουσιάστηκαν προβλήματα και προτάσεις από κάθε συμμετέχοντα στην εκδήλωση. 

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μυριόφυτο Κιλκίς

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυριοφύτου η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων ''Οι Μακεδόνες'' σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 16 και 17 Μαΐου 2018  στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Α’ Περιόδου 2018

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Α’ Περιόδου 2018, θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (16ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου), στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, με ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Συμμετοχή Κιλκισιακού στο τουρνουά του Παλιού Αγιονερίου

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού συνεχίζει τους αγώνες και τις συμμετοχές σε τουρνουά. Για αυτό τον λόγο τη Κυριακή θα λάβει μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει ο Ατρόμητος Παλιού Αγιονερίου.

Υπουργική Απόφαση για την τροποποίηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β, 1560/8-5-2018) η υπουργική απόφαση «Αντικατάσταση του Πίνακα παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ.Β' 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης».

Κατασχέθηκαν στις Σέρρες πάνω από 30 τόνοι λαθραίου υγρού μείγματος καυσίμου

Κατασχέθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πάνω από 30 τόνοι λαθραίου υγρού μείγματος καυσίμου, που είχαν εντοπισθεί το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή των Σερρών.

Δραστηριότητες και απαιτούμενα δικαιολογητικά για το ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς 
Το ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει τους γονείς ότι μπορούν από σήμερα να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις αιτήσεις τους για τα προγράμματα δωρεάν απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ στα αθλητικά αλλά και καλλιτεχνικά τμήματα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ προσκομίζοντας τα στις εγκαταστάσεις μας επί της οδού 25ης Μαρτίου 32, 1η εγκατάσταση και 21ης Ιουνίου 43, 2η εγκατάσταση, τις απογευματινές ώρες από 17.00 έως και 23.00.

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2018-2019 στα ΚΔΑΠ του Ατέρμονα

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Ατέρμονα
Το Τμήμα Επικοινωνίας των ΚΔΑΠ Ατέρμων καλεί τους ενδιαφερόμενους από την Πέμπτη 26/04/2018 να προσέλθουν στα γραφεία μας προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών τα οποία είναι απαραίτητα να κατατεθούν προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2018-19 για τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονέων στις Αθλητικές & Εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» στο Επιστημονικό Συμπόσιο «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο»

Γράφει η Γεωργία ΚολεσιώτουΓια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» παραβρέθηκε στο 4ο κατά σειρά Επιστημονικό Συμπόσιο «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο»,

Παιχνίδια ανακύκλωσης στην πόλη του Κιλκίς



Αν και ο καιρός έδειξε χθες το άστατο πρόσωπό του, οι μαθητές της δ' και ε' τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς, αγνόησαν τη συννεφιά και έδωσαν όλη τους την ενέργεια στα παιχνίδια ανακύκλωσης. 

''Κυνηγοί της εμπειρίας'' στο Ράντσο Κιλκίς

Ανακοίνωση Ράντσου Κιλκίς
Ελάτε να παίξουμε στην απέραντη παιδική χαρά της φύσης και των ζώων σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, μαθαίνοντας , εξερευνώντας και δημιουργώντας μαζί μας. Μάζεψε εμπειρίες , συγκέντρωσε πόντους από τη συμμετοχή σου και κέρδισε πολλά δώρα και εκπλήξεις!

Ομάδα 6 σπουδαστών από το Κιλκίς, σε διεθνές πρόγραμμα Κινητικότητας στην Ιταλία

Δελτίο τύπου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ Κιλκίς
Ομάδα 6 σπουδαστών από το Κιλκίς συμμετέχουν σε ένα διεθνές πρόγραμμα Κινητικότητας στην πόλη l’Aquila της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και θα διαρκέσει 3 εβδομάδες συμμετέχουν επίσης σπουδαστές από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς 
"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Κιλκίς και πιο συγκεκριμένα τον κ. Κουρτίδη Ευστάθιο, Αστυνόμο Α΄, για την ενημέρωση που έκανε στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς σχετικά με την οδική ασφάλεια και τις χρήσιμες πληροφορίες που παρείχε για την υπεύθυνη συμπεριφορά οδηγών, συνοδηγών και πεζών. 

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Παναγιώτης Μουλλάς, ο άνθρωπος, ο φίλος και ο δάσκαλος”


Ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων νομού Κιλκίς “Παναγιώτης Μουλλάς” σας προσκαλούν στην εκδήλωση “Παναγιώτης Μουλλάς, ο άνθρωπος, ο φίλος και ο δάσκαλος... Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική”, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, ώρα 11:00 π. μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς

Έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Oμάδας Υγείας Κιλκίς (ΤΟΜΥ)

Ανακοίνωση 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης
Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Oμάδας Υγείας Κιλκίς, η οποία βρίσκεται στο Κιλκίς, επί της οδού Γιαλαμίδη 1 (στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΥ Κιλκίς) του Δήμου Κιλκίς, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.

Συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Παμπουκίδου Αγγελική, στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

Υπογράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου
Φιλόλογος 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 10.30 στο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς διεξήχθη συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Παμπουκίδου Αγγελική. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και οι Σχολικοί και οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν τους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου»

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των αντικαρκινικών φαρμάκων

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (9) ατόμων, που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους (σχετικές οι από 04-05-2018 δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας).

Χατζησάββας: Όχι στην αναδοχή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Με ευρύτατη πολιτική συναίνεση υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία

Με ευρύτατη πολιτική συναίνεση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας και άλλες διατάξεις». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ κατά ψήφισαν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Αναδοχές ομοφύλων


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί αναδοχής ομοφύλων ήρθε και συμπληρώθηκε το κάδρο του προοδευτισμού στο μοντέλο κοινωνίας που προωθούν οι σύντροφοι. Κι όποιος διαφωνεί μαζί τους όλα κι όλα! αναπαράγει στερεότυπα αναχρονιστικά και λειτουργεί με βάση το μίσος προς το διαφορετικό. Κι αναρωτιέμαι τώρα εγώ.