Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Περί των κριτηρίων εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γου Εξωτερικών (2015-16)

-Τα κριτήρια εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαν πρόσφατα στο επίκεντρο των συζητήσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Η πολιτική Γραμματεία του κόμματος με εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, πρότεινε να ισχύσουν τα «ίδια κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου». Αυτό όμως δεν έγινε ευρύτερα αποδεκτό.

Με Χρήστο Ίντο η επετειακή εκδήλωση των Παιόνων Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου 
«Οι Παίονες» Γουμένισσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Παίονες» Γουμένισσας διοργάνωσε, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στις 19:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, εκδήλωση στα πλαίσια της 112ης Επετείου Απελευθέρωσης της Γουμένισσας από τον Οθωμανικό ζυγό. Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε μια εξαιρετική, και εμπεριστατωμένη ομιλία με θέμα «Απελευθέρωση και πρώτη οργάνωση Δήμου και Υπηρεσιών στη Γουμένισσα, 1912 - 1914» με ομιλητή τον Εκπαιδευτικό & Συγγραφέα κύριο Χρήστο Π. Ίντο. 

Εκδήλωση του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς με θέμα «Εφηβική παραβατικότητα και ενδοσχολική βία»

Ανακοίνωση 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά ενημερωτικών δράσεων και προληπτικών παρεμβάσεων με σημαντικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και παραβατικών συμπεριφορών υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης με θέμα «Εφηβική παραβατικότητα και ενδοσχολική βία». Η ενημέρωση, που θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κιλκίς.

Σεμινάριο Ιστορίας με τίτλο «Μικρασιατική Τραγωδία. Η οπισθοχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών μετά τη συντριβή έξω απ’ την Άγκυρα.»

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ξεκινά ο 15ος κύκλος του Σεμιναρίου Ιστορίας που γίνεται στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Κηφισιάς.

Παραίτηση Δημήτρη Μίσκου από την θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας

Επιστολή παραίτησης Δημήτρη Μίσκου
Γρίβα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
Με πραγματική θλίψη δηλώνω την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρίβας, μετά από 15 μήνες συνεχούς προσπάθειας στήριξης της λειτουργίας του Συλλόγου μας.

Κρητική επαναστατική βραδιά στην Ευκαρπία Κιλκίς



"Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ " του Μανόλη Αναγνωστάκη

Γράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Ο Αναγνωστάκης υπήρξε από τους κορυφαίους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, μια γενιά ποιητών που έζησε μέσα στο κλίμα συνταρακτικών πολιτικών γεγονότων, που συμπορεύτηκε με τα πολιτικά πράγματα της εποχής, μια γενιά που η βαριά κληρονομιά που της άφησε ο Εμφύλιος Πόλεμος (1946 – 1949) δεν της επέτρεψε να έχει ψευδαισθήσεις και οράματα. 

Πετυχημένο το σεμινάριο με θέμα: «Η διδακτική προσέγγιση της πεζογραφίας: ζητήματα θεωρίας και πρακτικής».

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς»
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2024 σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα: «Η διδακτική προσέγγιση της πεζογραφίας: ζητήματα θεωρίας και πρακτικής». 

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στο Κιλκίς, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτριος Βαρτζόπουλος

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, στο Κιλκίς θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.

Ο ΥΜΑΘ Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 112 χρόνια από την απελευθέρωση της Γουμένισσας Κιλκίς

Στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 112η επέτειο απελευθέρωσης της Γουμένισσας Κιλκίς παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σήμερα, Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024.