Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids ταξιδεύει…στον κόσμο των μεταφορικών μέσων


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με το αγαπημένο μάθημα της ρομποτικής! Η junior ομάδα επιχείρησε και τελικά κατάφερε να φτιάξει μία διώρυγα, στην οποία καθώς πλησίαζε το πλοίο θα άνοιγε ώστε αυτό να περάσει. Αφού ετοίμασαν την κατασκευή τους οι ρομποκατασκευαστές, έκαναν διαγωνισμό ποιας ομάδας το πλοίο θα περάσει γρηγορότερα. Συναρμολόγησαν, διασκέδασαν και αναμένουν για την επόμενη ρομποκατασκευή.

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς: Ημερίδα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με το CSI Institute


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Tο διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και η έγκυρη ενημέρωση απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή πλοήγηση. To 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των μαθητών και συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες των γονέων για τους κινδύνους που ελοχεύουν από την όλο και αυξημένη χρήση του διαδικτύου, διοργάνωσε την Πέμπτη 11/11/2021 σε συνεργασία με το CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ''Ψηφιακή Παιδεία: Δημιουργικό και Ασφαλές Διαδίκτυο''. 

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Βάθη, Γερακαριό, Βαπτιστή, Μεταλλικό, Μικρόκαμπο και Πικρολίμνη


Δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έξι οικισμούς του Δήμου Κιλκίς σύμφωνα με τον κοινό προγραμματισμό Δήμου και ΕΟΔΥ.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 12/11/2021, 6:35 μ.μ


Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (11 Νοεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην οποία συνέδραμε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «’Ατλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 133 γραμμαρίων.

Κορωνοϊός (12/11/2021): 6.862 νέα κρούσματα (59 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 55 θάνατοι και 508 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.862, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 821.900 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.072 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κιλτίδης: «Νοσοκομεία Νομού Κιλκίς, αν δεν μπορείτε, μη τα ευτελίζετε»


Του Κώστα Κιλτίδη
Παρακολουθώ εδώ και μήνες την συζήτηση για το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Από το 1990, μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΥ, άσκοπες και άστοχες συζητήσεις χωρίς όραμα, ούτε καν γνώση. Σκοπιμότητες και ματαιότητες που προδίδουν την περιοχή της Παιονίας και τους κατοίκους της. Η δε σκέψη για υγειονομική προοπτική απουσιάζει παντελώς. Λόγω της Πανδημίας, μετά την έκρηξή μου τον Δεκέμβριο του 2020, αφού είχα εξαντλήσει κάθε όριο προτάσεων και νουθεσίας, σιωπώ.

Σέρρες: Τον παρέσυρε το τρακτέρ του και τον σκότωσε


Χθες (11 Νοεμβρίου 2021) και ώρα 17.00 περίπου σε αγροτική περιοχή των Σερρών, 79χρονος ημεδαπός, κατά τη διάρκεια ελέγχου γεωργικού ελκυστήρα που οδηγούσε, παρασύρθηκε από αυτόν, με αποτέλεσμα αρχικά να τραυματιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας.

Δωρεάν τεστ για κορωνοϊό στο Δήμο Παιονίας