Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Παραμένει σε αργία ο Παν. Ψωμιάδης

Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας απέρριψε χθες Δευτέρα την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, γι` αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θ. Σώκου. Έτσι ο εκλεγμένος περιφερειάρχης θα παραμείνει σε προσωρινή αργία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, τουλάχιστον, όταν θα εκδικαστεί η έφεσή του για την απόφαση του κ. Σώκου.
Ως γνωστόν, ο Π. Ψωμιάδης τέθηκε σε προσωρινή αργία μετά την καταδίκη του  σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος (μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων). Τον εκλεγμένο περιφερειάρχη αντικαθιστά ο αδελφός του, Διονύσης.

Δ. Ψωμιάδης: Ενισχύστε το τελωνείο Ευζώνων, βοηθήστε τον τουρισμό

"Στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, κύρια πύλη εισόδου τουριστών από τη Σερβία και τα Σκόπια, που έχουν κατακλύσει φέτος τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, οι ηρωικές προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών και τελωνειακών υπαλλήλων δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη διέλευση των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι, πως οδηγοί φορτηγών αναγκάζονται να παραμείνουν για πάνω από 12 ώρες στο πλακόστρωτο, την ίδια ώρα που πολύωρη καθυστέρηση παρατηρείται και στα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα".
 Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, προσθέτοντας τα εξής:

Συμμετοχή στο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ” διοργανώνει ημερήσια εκδρομή, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, στο βουνό Καϊμάκτσαλαν θέση “Σταυρός”, προκειμένου να συμμετάσχει στο: «4ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Ώρα Αναχώρησης: 14:30 μ.μ., απ’ τα γραφεία του Συλλόγου (Ελ. Βενιζέλου 35)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
6976772134 Λοκοβίτης Μιχάλης
6976514090 Γεωργούσης Ιωάννης

Συμπιλίδης, ο κυρίαρχος του παιχνιδιού!


Γράφει
ο Γιάννης Καραγιανίδης
Καθώς πλησιάζει ο 15αύγουστος κι οι διακοπές του φετινού καλοκαιριού βαδίζουν προς το τέλος τους, το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται ν` αρχίσει να παίρνει την ανιούσα, σ` αντίθεση μ` αυτό της φύσης (άντε, επιτέλους, να δροσίσει λιγάκι!). Βέβαια τα κομματικά επιτελεία στερήθηκαν κατά το μάλλον τη ραστώνη του καλοκαιριού, καθότι είναι υποχρεωμένα ν` αντιμετωπίζουν πάντα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, μέσα στη συνεχιζόμενη ρευστότητα του πολιτικού τοπίου, που μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Με την γενικότερη εκτίμηση ότι αν προκύψουν ξαφνικές εκλογές αυτές είναι πιθανότερο να διεξαχθούν το φθινόπωρο, οι διαδικασίες για κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων βρίσκονται στο φόρτε τους. Κι εμείς εδώ στο Κιλκίς, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ψαχνόμαστε τί θα συμβεί με το παραδοσιακά μεγαλύτερο κόμμα στο νομό μας, δηλαδή με τη ΝΔ. Άλλωστε η ενασχόληση με τη κατάρτιση των συνδυασμών του εν λόγω κόμματος ποτέ δεν στερούνταν ενδιαφέροντος, με βάση την πληθώρα των υποψήφιων ...υποψήφιων βουλευτών, που πάντα εμφανίζονταν.