Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

1821 - Επανάσταση εθνική, ταξική και θρησκευτική

Γράφει ο Βλάσης Αγτζίδης
Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας, μαθηματικός

Το περιεχόμενο της Επανάστασης του 1821 διχάζει ακόμα την Ελλάδα. Τηλεοπτικές εκπομπές και ανακοινώσεις πολιτικών παρατάξεων αποδεικνύουν ότι μέχρι σήμερα ακόμα δεν υπάρχει κοινή συμφωνία για όλες τις παραμέτρους εκείνης της εντυπωσιακής εξέγερσης. Υπάρχει μια παραδοσιακή αφήγηση σε διάφορες παραλλαγές, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με αφηγήματα ομάδων και κομμάτων.

Η μπότα

Του Αντώνη Καρακούση
Είναι φανερό πια δια γυμνού οφθαλμού ότι οι Γερμανοί δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Αισθάνονται ισχυροί και θέλουν να ηγεμονεύσουν στην Ευρώπη.

Στιγμιότυπα από την Παρέλαση για την 25 Μαρτίου στο ΚΙλκίς

Παρεμβάσεις Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία και Χρήστου Σπίγκου στην ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για τα μεταλλεία Χαλκιδικής – Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη

Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο 
Με αποδεικτικά βίντεο από την αγαπημένη Σκανδιναβία και από τον Καναδά, τη χώρα του «επενδυτή» μας, το Μέτωπο έθεσε μεταξύ άλλων τα εξής ερωτήματα:

Κύπρος: Ας μην επιχαίρουν οι μονόφθαλμοι!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Με αφορμή την εμπειρία της Κύπρου, όλοι οι Μνημονιακοί πολιτικοί της χώρας σπεύδουν να αυτοδικαιωθούν για τις έως σήμερα επιλογές τους. Τι έδειξε όμως η περιπέτεια της Κύπρου και τα παραλειπόμενά της;

Αιματοβαμμένη παρέλαση στη Ρόδο! Γυναίκα μαχαίρωσε δημοτικό σύμβουλο - Πολίτης έριξε μπουνιά στον Διοικητή Ασφαλείας!

- Στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου ο δημοτικό σύμβουλος
- "Έφαγε" γροθιά ο διοικητής ασφαλείας όταν έκανε παρατήρηση σε εξαγριωμένους πολίτες
- Τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν την παρέλαση, κατά την κατάθεση στεφάνων

Πρέπει να βρεθεί το νήμα της κοινωνικής και πολιτικής συμπόρευσης

Γράφει ο Χάρης Τσιόκας
Στην Κύπρο, οι πολιτικές δυνάμεις ζύγισαν τα δεδομένα, αφουγκράστηκαν την κοινωνική θέληση, και δημοκρατικά μέσω του κοινοβουλίου διάλεξαν έναν πολύ δύσκολο και αβέβαιο ίσως δρόμο, που έχει ένα όμως σημαντικό πλεονέκτημα! Την ΕΛΠΙΔΑ ότι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις!

ΟΛΜΕ: Ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς των μαθητών μας

"Αγαπητοί συνάδελφοι εργαζόμενοι, γονείς των μαθητών μας
Απευθυνόμαστε ξανά σε σας, σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία βρίσκεται στο αποκο­ρύφωμα της. Σε μια περίοδο που, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας για την επιδίωξη διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Το Eurogroup ενέκρινε τη συμφωνία με τη Λευκωσία

Το Eurogroup κατέληξε στα βασικά στοιχεία ενός προγράμματος για τη διάσωση της Κύπρου. Η συμφωνία προβλέπει την συμμετοχή της ευρωζώνης στο πρόγραμμα με 10 δισ. ευρώ και αναδιάρθρωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα.

Οι απουσίες λύγισαν τον ΓΑΣΚ

Την ήττα γνώρισε η ομάδα χειροσφαίρισης του Γ.Α.Σ.Κ. στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Δούκα με 25-22. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν όσοι ήταν ετοιμοπόλεμοι για τη κατάκτηση της νίκης, δεν τα κατάφεραν κυρίως λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων από το πάγκο, αφού δηλώθηκαν μόνο δέκα αθλητές - τρεις εκ των οποίων τερματοφύλακες, στερώντας τη δυνατότητα ξεκούρασης από τους αγωνιζόμενους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τούμπαρε το τρακτέρ του και τον σκότωσε

Στις 24.03.2013 το μεσημέρι, στα Καταλώνια Πιερίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αγροτικών εργασιών ο γεωργικός ελκυστήρας που χειριζόταν ένας 70χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και καταπλάκωσε τον προαναφερόμενο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κατερίνης.

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς ένας διακινητής λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (24.03.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας υπήκοος Αφγανιστάν 22 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.