Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο «Άθλος» Κιλκίς στο πρωτάθλημα Kickboxing στα Γιαννιτσά

Στις 19/04/2011 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Γιαννιτσών το  διασυλλογικο πρωτάθλημα kickboxing υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ. (Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Κικμποξιν). Η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε σε αριθμό ακόμα και
πανελλήνια πρωταθλήματα με συμμετοχές αθλητών ακόμη και από πόλεις της νότιου
Ελλάδας με αποτέλεσμα την μεγάλη διάρκεια του πρωταθλήματος που οδήγησε τους
αγώνες έως αργά το βράδυ. Από το Κιλκίς συμμετείχε ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος  με έντεκα αθλητές. Τον Κυριακιδη Αλέξανδρο ηλικία 15 ετών κιλά -68,  Γαβριηλίδη Κυριάκο ηλικία 13 ετών κιλά -65, Τριανταφυλλίδη Γιώργο του Κων/νου ηλικία 16 ετών κιλά -52, Μουτσακη Αναστάσιο ηλικία 27 ετών κιλά -82,

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου


Λύκειο 1ο Βραβείο: Βαρβέρης Νικόλαος, 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας.
Διεθνής αναγνώριση γενοκτονίας των Ποντίων: Απλά μια Εθνική Δικαίωση, η και οικουμενική αναγκαιότητα; Η απάντηση στο ερώτημα απορρέει αδιαμφισβήτητα από τον ορισμό του όρου γενοκτονία, έτσι όπως έχει διατυπωθεί στην εθνική έννομη τάξη. Συγκεκριμένα λοιπόν το εννοιολογικό περιεχόμενο του όρου Γενοκτονία καθορίζεται από τις Διεθνείς συνθήκες ως η συστηματική εξολόθρευση, ολική ή μερική μιας Εθνικής, Φυλετικής ή Θρησκευτικής ομάδας. Σύμφωνα δε με το διεθνές δίκαιο η γενοκτονία συνιστά το βαρύτερο έγκλημα, κατά του ανθρωπίνου γένους και γι’ αυτό το λόγο, δεν τυγχάνει παραγραφής εν ουδεμία περιπτώσει. Μάλιστα το εν λόγο αποτέλεσε τον δικαιολογητικό λόγο της επιβολής ιδιαιτέρων σκληρών ποινών στους εγκληματίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη δίκη της Νυρεμβέργης.

Δύο χρυσά μετάλλια για το τμήμα στίβου του Αίαντα Κιλκίς

Με μια συμμετοχή έλαβε μέρος ο Α.Σ. Αίας Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων αλλά γύρισε με δύο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές του. Ο λόγος για τον σπρίντερ του συλλόγου Νίκο Ιωακειμίδη, όπου αγωνίστηκε στα 100μ. και 200μ. κάνοντας  11,62 και 23,64 αντίστοιχα. Αν και ήταν ο πρώτος του αγώνας ο Νίκος αγωνίσθηκε με πάθος και το ταλέντο του κατάφερε να σκεπάσει κάποια τεχνικά λάθη που έκανε στην εκκίνηση αφήνοντας τον τρία με τέσσαρα μέτρα πίσω στα πρώτα είκοσι μέτρα. Ο νεαρός σπρίντερ γυμνάζετε με τον Αλέξανδρο Παυλίδη, ο οποίος περιμένει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον με κύριο στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.  Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι μικροί αθλητές του συλλόγου πριν το Πάσχα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων - παγκορασίδων όπου συμμετείχαν ο Νίκος Ανδριανίδης  στη σφαίρα και το δίσκο κατακτώντας  την πέμπτη θέση και στα δυο αγωνίσματα, το Μιχάλη Νικολαϊδη δέκατος  στη σφαίρα και στα κορίτσια με τις μικρότερες στην κατηγορία τους η Ιωάννα Παναγιωτίδου και Βικτωρία Καϊσίδου στα 150μ. κατακτώντας την ενδέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα και η Βαρβάρα Ηλιάδου στα 1000μ. την δέκατη θέση. Αξίζει να πούμε ότι τα παιδιά σ΄αυτή την κατηγορία κτίζουν την αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μιας και είναι η δεύτερη χρονιά παρουσίας  του στο στίβο.     

Ερώτηση Παραστατίδη για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων


Σε μια συντονισμένη προσπάθεια πάταξης της λαθρεμπορίας καυσίμων, απεστάλη ερώτηση προς τονΥπουργό Οικονομικών, από Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης

Η ερώτηση είναι η εξής«Μια μόνιμη πηγή φοροκλοπής και φοροδιαφυγής, μια πηγή κοινωνικο-οικονομικής ανισότητας, ανομίας, αδικίας και παράνομου πλουτισμού. Ένας τομέας διαφθοράς-ανοχής και ανικανότητας του ελληνικού φορολογικού και τελωνειακού μηχανισμού του κράτους. Οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων αγγίζουν το ένα δις ευρώ ετησίως σε μια χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη ( αφού βαρύνονται με την υψηλότερη κρατική φορολογία), σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης και ύφεσης.

Δελτίο τύπου Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας

Η  έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη χειρουργική σώζουν πλέον σε μεγάλο ποσοστό τον μαστό των γυναικών που προσβάλλονται σήμερα από  καρκίνο.
Αυτό τόνισε   η επίκουρος καθηγήτρια  και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας.

Βρίσκει το «δρόμο» του, το τμήμα του δρόμου από Κόμβο Μαυρονερίου έως την είσοδο της πόλης του Κιλκίς

Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο όχι μόνο για το δήμο Κιλκίς, αλλά και για ολόκληρο το νομό, βρίσκει το “δρόμο” του τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το τμήμα “Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος πόλης του Κιλκίς” της Νέας Εθνικής Οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007- 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή του εν λόγω δρόμου αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των αρχών και των πολιτών του ν. Κιλκίς, λόγω της υψηλής επικινδυνότητάς του.
Για το έργο, που προβλέπει την ανακαίνιση της εισόδου του Κιλκίς και τη μετατροπή της σε οδό ταχείας κυκλοφορίας, με ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο, έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες. Ο Δήμαρχος Κιλκίς, που συνδέεται στενά με την εξέλιξη αυτή, καθότι ως Νομάρχης Κιλκίς τα προηγούμενα χρόνια διαχειρίστηκε και προώθησε με επιτυχία τον φάκελο του έργου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του τμήματος “Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος Κιλκίς” στο ΕΣΠΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι με την ολοκλήρωσή του, ο Δήμος Κιλκίς και συνολικά ο νόμος, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και πάνω από όλα ασφαλές οδικό δίκτυο. 

Στο Διασυλλογικό Παίδων & Κορασίδων μεγάλη εμφάνιση της Ασημακίδου και Κωνσταντινίδου

Στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών έγινε το Σάββατο το Διασυλλογικό  πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς και Πιερίας - Ημαθίας, με τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών από 29 συλλόγους. Ο ΓΑΣ Κιλκίς «κατέβηκε» με 22 αθλητές και αθλήτριες, τη νέα γενιά του συλλόγου, που απέδειξε ότι το σωματείο εκτός από παρόν έχει και μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αρκετοί αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις, μεγάλα ατομικά ρεκόρ χωρίς να υπάρξει κάποιος που να υστερήσει. Καταπληκτική εμφάνιση έκαναν οι δύο βαδίστριες του Φίλιππου Μισαηλίδη στα  5.000 μ βάδην  πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ και δύο από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα για φέτος. Η δεκαπεντάχρονη Ευρυδίκη Ασημακίδου σημείωσε 27'05''52  κερδίζοντας την πρώτη θέση στο αγώνισμα ενώ  η δεκαεπτάχρονη Ευαγγελία Κωνσταντινίδου με 27'23''79 πήρε το αργυρό μετάλλιο αν και αγωνίστηκε με ίωση.

Ανακοίνωση Ομάδας Πρωτοβουλίας «Δημοκρατικής Συμμαχίας» νομού Κιλκίς

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ν. Κιλκίς, συγχαίρει τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που αποχώρησαν από την βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, καταγγέλλοντας τη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που έχει να κάνει με τα εξής:
            1. Ότι δεν ήρθε για συζήτηση ακόμη το πόρισμα για την υπόθεση της SIEMENS, που εδώ και μήνες έχει κατατεθεί και είναι αποδεδειγμένη η εισροή πολιτικού χρήματος στα κόμματα.
            2. Ότι η προκαταρτική εξέταση γίνεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για ένα πρόσωπο και όχι για ολόκληρη τη χρονική περίοδο και για όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, όπως όριζε και το σχετικό έγγραφο του Αρείου Πάγου και
            3 .Ότι δεν συναισθάνονται την ευθύνη τους και την οργή του Ελληνικού λαού, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη παραγραμμένα αδικήματα για τα οποία κανείς δεν θα τιμωρηθεί. 

Αποτελέσματα της σύσκεψης για τη μεταφορά μαθητών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν να “κουρέψουν” την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν έχουν δικαίωμα να “κουρέψουν” τα δεδουλευμένα των εμπλεκομένων στη μεταφορά των μαθητών. Απεδείχθη, έστω και καθυστερημένα, ότι διαχρονικά οι ευθύνες βαρύνουν την Πολιτεία και όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Εμείς θα συμπαρασταθούμε σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν να εισπράξουν 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ για το 2010 και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για το α΄εξάμηνο του 2011.
Αλήθεια, σ’ εμάς τους πολιτικούς διαχρονικά έχουν γίνει περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις; Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δεν μπορεί να ζητά κανείς περικοπές των δεδουλευμένων».

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό

Στις 1-5-2011 και ώρα 09.25΄, στο 10ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Καστανιές – Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε ημεδαπός ηλικίας 72 ετών, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της συνοδηγού, ημεδαπής ηλικίας 68 ετών. Η τραυματισθείσα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Τ. Κιλκίς. 

Σύλληψη για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Στις 2-5-2011 και ώρα 02.00, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει πιστόλι αερίου, διαμετρήματος 4.5 mm, κενό χωρίς φυσίγγια και ένα (1) στιλέτο μήκους 9 εκατοστών. Τα παράνομα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.  Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.

Ανακοίνωση Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων «Α.Ο. Κιλκισιακού»

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε ίδρυση νέου συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Κιλκισιακού αλλά και στην κατάργηση - διάλυση του δικού μας συλλόγου. Επειδή, από ό,τι φαίνεται, άλλοι αποφασίζουν για εμάς και δυστυχώς οι μόνοι που δεν ρωτήθηκαν για την τύχη του Συλλόγου μας είναι οι υπεύθυνοι λειτουργίας του, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο και τα περίπου 50 ενεργά μέλη του, ενεργώντας με υπευθυνότητα (λέξη άγνωστη για κάποιους άλλους), όπως αρμόζει σε οργανωμένους συλλόγους, και για την αποκατάσταση της αλήθειας νοιώθουμε την ανάγκη να σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα: